Saltar apartados

COM PREPARAR EL CONCURS D'ACCÉS Al COS DE PROFESSORS TITULARS D'UNIVERSITAT: ORIENTACIONS DES DE L'EXPERIÈNCIA EN CIÈNCIES SOCIALS I JURÍDIQUES

CODI DEL CURS: 18-0129

IMPARTIT PER

Jorge Martín López. Professor Titular de Dret Financer i Tributari, Dept. Disciplines Econòmiques i Financeres, UA.

DIRIGIT A

Personal docent i investigador de la UA.

Tindrà preferència el professorat acreditat al cos de professors titulars d'universitat que estiga en situació de promocionable segons la informació que consta en el Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat, ordenat segons data d'antiguitat d'acreditació.

En cas d'empat, els criteris addicionals seran: a) nombre de sexennis; b) antiguitat com a PDI.

OBJECTIUS

  • Conèixer la normativa reguladora dels concursos d'accés al cos de professors titulars d'universitat.
  • Conèixer el contingut de les diferents proves de què es componen els concursos d'accés al cos de professors titulars d'universitat i reflexionar sobre com abordar-ne la seua preparació.
  • Orientar sobre l'elaboració del projecte docent i investigador.
  • Orientar sobre la preparació de la defensa pública del curriculum, del projecte docent i investigador i del tema del projecte docent.

CONTINGUTS

1. Descripció de la tramitació prèvia al desenvolupament de les proves: presentació de sol·licituds, admissió d'aspirants, acte de constitució i acte de presentació.

2. Anàlisi i preparació de les proves del concurs d'accés.

2.1. Primera prova. Elaboració de l'historial acadèmic, docent i investigador i del projecte docent i investigador. Preparació de l'exposició oral.

Especial atenció al disseny del projecte docent i investigador:

a) Projecte docent: objecte, contingut i estructura (marc disciplinar, institucional i curricular, proposta didàctica pròpia, metodologia, etc.).

b) Projecte investigador: abast i contingut (contextualització, plantejaments investigadors propis, línies i temes de la investigació futura, etc.).

2.2. Segona prova. Selecció i elaboració del tema del projecte docent. Reflexions sobre els possibles enfocaments metodològics per a la construcció del tema. Preparació de l'exposició oral.

AVALUACIÓ

Assistència (mínim el 80% de les hores totals del curs).

En la primera sessió s'exposarà per part del ponent, seguint una metodologia participativa, el contingut fonamental del curs, mentre que la segona sessió es destinarà principalment a l'exposició oral per part dels alumnes de les respectives propostes de projecte docent i/o investigador.

INFORMACIÓ GENERAL

Durada: 6 hores.

Nombre de places: 20, atorgades per rigorós ordre d'entrada del formulari d'inscripció en línia habilitat en aquesta pàgina dins de cadascun dels col·lectius als quals prioritàriament vagen dirigits els cursos i el Pla d'Igualtat de la UA.

Modalitat: presencial.

Llengua vehicular: castellà.

Termini d'inscripció: del 22, a partir de les 9.30 hores, al 30 de maig.

Codi d'inscripció del curs: 18-0129


 

Dates i horari:

  • 6 de juny, de 10 a 14 hores.
  • 13 de juny, de 10 a 12 hores.

Lloc de realització: aula CS/S005, edifici Ciències Socials.

ADMESOS/AS:

L'ICE comunicarà a través de correu electrònic a totes les persones inscrites el 31 de maig l'admissió o no en el curs que hagen sol·licitat.


Aquelles persones que, en cas de no assistir al curs, no ho comuniquen a la Secretaria de l'ICE abans que comence, no podran participar en cap curs organitzat per aquest Institut l'any en curs.

 

 

rv

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464