Saltar apartados

JORNADES PAT

 Davant la situació generada pel coronavirus COVID-19, i d'acord amb les instruccions emeses el dia 12de març per part del Rectorat de la Universitat d'Alacant, tota l'activitat formativa en modalitat presencial del Programa de Formació Docent de l'ICE de la UA queda suspesa a partir del dia 16 de març i mentre siguen vigents les circumstàncies que han conduït a la suspensió.

 

VI JORNADA PAT: "Nous reptes per a l'acció tutorial universitària en la UA"

Jornada PAT

PUBLICACIÓ

Enviament de les comunicacions:
 • Les comunicacions presentades podran formar part d'una publicació digital ICE, sempre que superen el procés d'avaluació i s'ajusten a la plantilla proporcionada (Plantilla publicació)
 • Les comunicacions es presentaran mitjançant el següent formulari:

FORMULARI PER A l'ENVIAMENT DEL TEXT DE LA COMUNICACIÓ

 • Només s'acceptaran enviaments amb la plantilla proporcionada i remeses a través del formulari.
 • El termini de presentació dels originals segons aquesta plantilla és del 2 de març de 2020 al 26 de juny de 2020. (Termini ampliat)
Comunicació de l'acceptació de les propostes enviades:

Les propostes enviades seran avaluades pel comitè organitzador, que, a partir del 15 de juliol de 2020 comunicarà a les i els autors si el text és acceptat.

DATA

La VI JORNADA PAT UA, HA SIGUT AJORNADA.

 

INSCRIPCIÓ

La inscripció en la Jornada es realitzarà com a "formació ICE" i serà del 2 al 12 març de 2020.


Les places seran limitades (120) i la inscripció estarà oberta a tot el PDI de la UA, tenint preferència en aquesta inscripció el PDI tutor/a.

 

La Jornada PAT s'entén com a espai de formació i intercanvi d'experiències en l'acció tutorial per a les i els tutors PAT, les i els coordinadors PAT i l'alumnat mentor de la UA.

De la mateixa manera, pot servir de formació inicial en l'acció tutorial per al professorat UA que vulga sol·licitar ser tutor/a PAT en futures convocatòries.

 

OBJECTIUS

 • Formació en acció tutorial.
 • Intercanvi d'experiències d'acció tutorial entre centres.
 • Conéixer recursos al voltant del PAT.
 • Establir vies de comunicació i col·laboració entre els membres que pertanyen al Programa PAT.

 

PROGRAMA

9:00 h. Presentació de la Jornada. Sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.

Sr. Francisco José Torres Alfosea, Sr. Vicerector de Qualitat i Innovació Educativa.

Sra. Rosabel Roig Vila, Directora de l'ICE.

Sra. Rocío Díez Ros, Coordinadora general del PAT de la UA.

 

9:15h. - 10:30h. Conferència:Recursos ofrecidos por el CAE UA (Centro de Apoyo al Estudiante) para la acción tutorial. Las Adaptaciones Curriculares UA y la AcciónTutorial”, Domingo Martínez Maciá, Centre de Suport a l'Estudiant UA. Sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.

 

10:30h - 10:45h. Comunicació a la conferència: "Las adaptaciones curriculares en supuestos de discapacidad sensorial: un antes y un después tras el reglamento de Adaptación Curricular" (Yolanda Bustos Moreno, Teresa María Herrero Ortin; Ángel Heras Parrilla). Sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.

 

10:45h - 11:15h. Torn obert de paraula / debat: "Las adpataciones curriculares y la acción tutorial". Sala d'actes de l'edifici Germán Bernácer.

 

11:15h. - 11:45 h Descans

 

11:45h - 13:30h. Presentació de comunicacions i Sessions de treball. (aules i sala d'actes de l'edifici German Bernácer)

Sessions simultànies de treball - incloent les comunicacions relacionades i les dinàmiques de participació - entorn dels següents temes:

 1. L'acció tutorial en els primers cursos.  Moderen i dinamitzen D. José Miguel Beltrán Castellanos, coordinador PAT Facultat de Dret, i Sra. Verónica Matero Ripoll, coordinadora PAT Facultat de Filosofia i Lletres.  Sala d'actes del Germà Bernàcer.

  Comunicacions adscrites:

  A.1. María del Carmen Garrigós Selva (Facultat de Ciències).  Elaboración de materiales para la mejora del aprendizaje y adquisición de competencias transversales en alumnos de primero.

  A.2. María Francisca Zaragoza Martí (Facultat de Dret).  El nuevo alumnado universitario y su conexión con la UA a través del tutor/a PAT.

  A.3. Adrián García Ortiz (Facultat de Dret).  La sesión de acogida al alumnado de primer curso: una experiencia y propuestas de desarrollo.

  A.4. Francisco Gabriel Villalba Clemente (Facultat de Dret). Servicios que la UA que ofrece al alumnado e información al mismo sobre los planes de estudio de Derecho/ DADE.

  A.5. Carmen Mañas Viejo; Ricardo Sanmartín López; Alejandro Veas Iniesta; Carla González Gómez (Facultat d'Educació).  Experiencia de organización y coordinación del programa de acción tutorial de primer curso de grados en infantil y primaria.

   

 2. Qüestions sobre mobilitat en el PAT.  Moderen i dinamitzen Sra. María Felicidad Tabuenca Cuevas, coordinadora PATEDU Facultat d'Educació i Sra. Helena Fernández Varó, coordinadora PAT Facultat de Ciències.  Aula GB 1014.

  Comunicacions adscrites:

  B.1. María Tabuenca Cuevas (Facultat d'Educació). Crear un puente entre tutores PAT y tutores PAT movilidad.

  B.2. Inmaculada Sempere Pérez; Guillermo Grindlay Lledó (Facultat de Ciències).  Movilidad internacional como herramienta para formar una generación más preparada profesionalmente.

  B.3. Javier Sánchez Merina (Escola Politècnica Superior). Aprendiendo del contexto internacional.

  B.4 Elizabeth Gil García (Facultat de Dret).  La internacionalización de los Estudios de Derecho: experiencia como tutora de movilidad y profesora ARA

 3. Metodologies, instruments i recursos en l'acció tutorial.  Moderen i dinamitzen Sra. María del Carmen Tolosa Bailén, coordinadora PATEC Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i Sra.. Rocío Juliá Sanchis, coordinadora PAT Facultat de Ciències de la Salut. Aula GB 1002.

  Comunicacions adscrites:

  C.1. Mari Carmen Tolosa Bailén; Francisco Francés García; José Liberto Carratalá Puertas; Antonio Jesús Antón Baeza; Rosa María Ayela Pastor; María Cristina Bañón Calatrava; Susana Amalia De Juana Espinosa; Mónica Espinosa Blasco; María Elena Fabregat Cabrera; Antonio Fuster Olivares; Mariano García Fernández; José Miguel Giner Pérez; Cristina González Díaz; María Dolores López Gamero; Francisco Javier Mira Grau; José Francisco Molina Azorín; Jorge Mora Salinas; Guadalupe Ortiz Noguera; Liudmila Ostrovskaya; Remedios Ramón Dangla; Carla Rodríguez Sánchez; Julián Gabriel Sánchez Sánchez; Franco Manuel Sancho Esper; Teófilo Sogorb Pomares; Juan José Tarí Guilló, (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials). El diagnóstico de necesidades de tutorización desde la perspectiva del alumnado: un acercamiento participativo a partir del uso de la herramienta del flujograma.

  C.2. José Antonio Hurtado Sánchez; Eva Mª Gabaldón Bravo; Mª Isabel Sospedra López; Carmen Vives Cases; Miriam Sánchez San Segundo; José Miguel Martínez Sanz; Rocío Juliá Sanchís, (Facultat de Ciències de la Salut). El equipo decanal como tutores PAT: experiencia de la Facultad de Ciencias de la Salud.

  C.3. Teresa Pozo Rico, (Facultat d'Educació) . El PAT vehiculizado a través de sistemas e-learning.

  C.4. Sandra Montserrat Buendía, (Facultat de Filosofia i Lletres). Tertúlies com a fonament de l'aprenentatge.

  C.5. Aitana Fernández-Sogorb; Carolina Gonzálvez; María del Pilar Aparicio-Flores; María Vicent (Facultat d'Educació). La acción tutorial en la Universidad de Alicante: formas de actuación del equipo tutor de cuarto curso en los Grados en Maestro en Educación Infantil y Primaria.

 4. El PAT com a agent transformador de la vida universitària. Moderen i dinamitzen D. Josué Antonio Nescolarde Selva, coordinador PAT Escola Politècnica Superior i Dª. Rocío Diez Ros, coordinadora PAT UA. Aula GB 001.

  Comunciciones adscrites:

  D.1. Arantzazu Valdés García; María Helena Fernández Varo, (Facultat de Ciències). Gestión coordinada de las adaptaciones curriculares en el nuevo grado de gastronomía y artes culinarias de la Universidad de Alicante.

  D.2. Nuria Martínez Martínez, (Facultat de Dret). Cómo afrontar la acción tutorial de todo un grado.

  D.3. Carolina Soler García, (Facultat de Dret).  El Programa de Acción Tutorial como impulso en titulaciones de nueva implantación.

  D.4. María Teresa Riquelme Quiñonero; Yanna Geylenberg, (Facultat de Filosofia i Lletres).  La importancia de la figura del estudiante mentor en el desarrollo de la Acción Tutorial en el Grado de Turismo.

  D.5. Pablo Jeremías Juan Gutiérrez, (Escola Politècnica Superior). El fin de la acción tutorial.

 

13:30h - 14:00h. Presentació de conclusions de les Sessions simultànies de treball i clausura de la Jornada PAT.

 

 

DESTINATARIS:

PDI de la Universitat d'Alacant, amb preferència d'inscripció per a les i els tutors PAT UA, i l'alumnat mentor de la UA.

 

CERTIFICACIÓ I RECONEIXEMENTS

 • Reconeixement de 5 hores de formació ICE
 • Curs vàlid com a reconeixement de formació PAT ICE
 • Certificat de presentació de comunicació a les i els tutors (també alumnat mentor) que presenten experiències.
 • Possibilitat de publicació ICE de les comunicacions presentades.

 

JORNADES PAT ANTERIORS

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464