Saltar apartados

1710

PROJECTE XARXES D'INVESTIGACIÓ EN DOCÈNCIA UNIVERSITÀRIA. Projectes 2009-2010.

MODALITAT I: Xarxes d'Investigació en docència universitària de Titulació-EEES.

XARXA 1710
NOVES METODOLOGIES PER A LES LLENGÜES DEL VELL CONTINENT. UN MILLOR APROFITAMENT DE LA LLATINITAT EN L'ENSENYAMENT DEL ROMANÈS
PARTICIPANTS
Cognoms i nomDepartament / Centre
ILIESCU GHEORGHIU, CATALINA (COORD.)TRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ
BRANZA, MIRCEA DORUEXTERN/A
BUCURENCIU, ILEANAEXTERN/A
CORBENAU, AURAEXTERN/A
PRODAN ., DELIA IONELATRADUCCIÓ I INTERPRETACIÓ
TEMÀTICA
Lelaboració de materials curriculars adaptats al marc EEES+disseny de metodo-logies que potencien l'aprenentatge autònom+interacció professors-estudiants en connexió amb altres àrees de la titulació.
OBJECTIUS
Elaborar materials sobre els aspectes més rellevants de la cultura i civilització romanesa; també de lexicologia contrastiva en suport audiovisual espanyol-romanès i català/valencià-romanès. Elaborar materials sobre la traducció general i la interpretació de l'espanyol o català/valencià al romanès i a l'inrevés i sobre la contaminació lingüística del romanès en els espais d'emigració i arriba a involucrar els estudiants en el desenvolupament del sistema de traducció automàtica Trautorom (romanès-espanyol) i Apertium ca-ro (romanès-català/valencià) com també en els projectes de traducció literària del romanès a l'espanyol/català o valencià subvencionats pel Govern Romanès o per altres institucions. Per aconseguir fer un estudi sobre la relació entre la docència i les pràctiques pre-professionals per a preparar la introducció del romanès en aquestes pràctiques.
METODOLOGIA
La coordinació entre professors i alumnes ha de ser clau per a seguir el treball elaborat i donar cohesió al projecte, per a concretar la seva participació en els programes proposats i avaluar els materials elaborats i treure conclusions.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464