Saltar apartados

3158

LA REPRESENTACIÓN DEL GÉNERO EN LOS LIBROS DE TEXTO UTILIZADOS PARA LA DOCENCIA DE LA LENGUA INGLESA EN LA UA 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ANGLESA

Cognoms i nom 

BALTEIRO FERNANDEZ, MARIA ISABEL (Coord.)

CABALLERO TIRADO, SERGIO

CALVO FERRER, JOSE RAMON

CAMPOS PARDILLOS, MIGUEL ANGEL

MOYA ROMERO, ANGEL

PASTOR PINA, JOAQUIN

PEREZ CONTRERAS, PABLO

ROIG MARÍN, AMANDA DAFNE

TEMÀTICA

Implementació de la perspectiva de gènere en docència universitària.

OBJECTIUS

Explorar la representació de gènere en llibres de text destinats a l'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera i usats en docència universitària. Identificar i analitzar els rols, estereotips i descripcions d'homes i dones així com la igualtat o desigualtat que entre els dos gèneres mostren, en termes lèxics, descriptius i en termes de representació. Atendre altres qüestions relacionades amb el gènere tals com el tractament o inclusió d'assumptes relacionats amb la violència de gènere o amb la discriminació per orientació sexual.

METODOLOGIA

Consistirà, després d'una revisió prèvia de la literatura, a: (1) selecció de llibres de text d'anglès com a llengua estrangera usats en docència universitària en la UA; (2) anàlisi del grau o nivell de representació d'homes i dones com a protagonistes de les activitats dels esmentats llibres de text; (3) anàlisi detinguda i detallat dels rols, estereotips i descripcions d'homes i dones; (4) identificació i anàlisi del tractament de qüestions relacionades amb la violència de gènere; (5) identificació de protagonistes on es faça explícita la seua orientació sexual; (6) identificació i anàlisi de qüestions relacionades amb la discriminació per orientació sexual; (7) elaboració de resultats i conclusions en relació a qüestions d'igualtat o desigualtat entre els dos gèneres; (8) disseny d'una breu guia de suggeriments per a evitar perspectives sexistes.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464