Saltar apartados

3161

LA LINGÜÍSTICA A TRAVÉS DEL HUMOR: APLICACIONES DIDÁCTICAS 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ESPANYOLA, LINGÜÍSTICA GENERAL

CENTRE SUPERIOR D'IDIOMES (UA)

Cognoms i nom 

TIMOFEEVA TIMOFEEV, LARISSA (Coord.)

ALVARADO ORTEGA, MARIA BELEN

GALINDO MERINO, MARIA DEL MAR

MURA, ANGELA

RUIZ GURILLO, LEONOR

TEMÀTICA

Elaboració d'exercicis que expliquen, a través dels procediments propis del discurs humorístic, els diversos continguts lingüístics impartits en els graus Filològics i de Traducció.

OBJECTIUS

Elaboració d'exercicis que expliquen els continguts de diverses matèries lingüístiques impartides en els graus Filològics i de Traducció a través dels procediments propis del discurs humorístic.

METODOLOGIA

Com a resultat de les recerques prèvies (grup GRIALE), hem identificat una sèrie de patrons, marques i indicadors que utilitzen els parlants natius de l'espanyol per a expressar la intenció humorística. L'anàlisi de tals elements ens mostra que podem introduir-los en l'explicació de diversos continguts teòrics de matèries lingüístiques. D'aquesta forma, pretenem dissenyar un conjunt d'exercicis per a explicar a l'alumne de manera clara i entretinguda alguns aspectes de l'organització de les llengües per nivells, i el fonètic-fonològic, el morfosintàctic, el lèxic-semàntic i el pragmàtic. Els exercicis seran testats" en classes de les assignatures bàsiques de contingut lingüístic (v. gr. Lingüística general, Llengua espanyola, Lingüística aplicada a la Traducció) dels graus filològics i de traducció.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464