Saltar apartados

3196

RED PARA LA DOCENCIA ESPECIALIZADA EN CARTOGRAFÍA DIGITAL, GEOMÁTICA Y SISTEMAS DE INFORMACIÓN GEOGRÁFICA BASADO EN SOFTWARE LIBRE 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

ANALISIS GEOGRÀFIC REGIONAL I GEOGRAFIA FÍSICA

GEOGRAFIA HUMANA

Cognoms i nom 

MIRA MARTINEZ, JOSE MANUEL (Coord.)

AMAT GUERRERO, JOSE MARIA

BRU RONDA, CONCEPCION

CORTES SAMPER, CARLOS

GARCIA BOTELLA, MARIA ESTELA

GIMENEZ FONT, PABLO

MAS MARTIL, ROBERTO

PRIETO CERDAN, ANTONIO

RAMON MORTE, ALFREDO

SANCHEZ PARDO, ANGEL

TEMÀTICA

Mètodes, instruments i aplicacions enfocades a les tecnologies de la informació geogràfica (TIG), amb especial interès en la geomàtica, i en la captura, anàlisi i publicació de dades geogràfiques.

OBJECTIUS

Formalitzar una xarxa docent capaç de difondre coneixement focalitzat en l'ús d'aquestes tecnologies des de la perspectiva del programari lliure. Tot açò repercuteix en l'alumnat facilitant el coneixement de la informació originats per aquesta xarxa docent, elevant les possibilitats d'inserció laboral, i dinamitzant l'emprendimiento.

METODOLOGIA

Les accions col·laboratives i metodològiques se centren en: Familiaritzar als membres de la xarxa en l'ús de TIG basats en solucions de codi obert. Assistència a congressos específics sobre programari lliure en SIG per a la formació dels membres de la xarxa docent. Facilitar als alumnes de la xarxa la inscripció en cursos especialitzats d'aquesta matèria. Creació d'una Infraestructura de Dades Espacials (IDE) per al catàleg i publicació de dades, oberta per als membres de la xarxa i aquells que desitgen sumar-se a aquesta iniciativa. L'adquisició de bibliografia especialitzada o bé d'equipament per a la captura i tractament de dades (receptors GPS, dron, càmeres específiques, etc).

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464