Saltar apartados

3411

 

EL ALUMNADO ANTE LOS ANGLICISMOS EN PUBLICIDAD 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ANGLESA

Cognoms i nom 

RODRÍGUEZ GONZALEZ, FELIX (Coord.)

LILLO BUADES, ANTONIO

ROIG MARÍN , AMANDA DAFNE

SÁNCHEZ MARTÍ, JORDI

STOLL DOUGALL, PAMELA

TEMÀTICA

Implementació de metodologia docent que integre teoria i acció fomentant un aprenentatge més reflexiu entre l'alumnat d'Estudis Anglesos.

OBJECTIUS

Els objectius d'aquest projecte són els següents: (1) implantar una metodologia activa amb l'objectiu de dinamitzar l'aula en assignatures del Grau en Estudis Anglesos com a Influències lèxiques de l'anglès en les llengües modernes", tradicionalment de cort més teòric; (2) desenvolupar propostes curriculars que permeten desenvolupar activitats pràctiques que impliquen aprenentatge autònom guiat; (3) animar a l'alumnat a desenvolupar una actitud crítica davant fenòmens lingüísiticos als quals estan acostumats cada dia i poden arribar a passar desapercebuts. L'objectiu final és que puguen extrapolar l'après a través de les seues reflexions i posades en comú en classe, a un context més ampli, situant-les dins de tendències macro-socials. Tot açò permetrà adquirir un coneixement més profund d'un dels fenòmens més característics que es dóna en un gran nombre de llengües modernes en l'actualitat com és l'anglizació del seu lèxic.

METODOLOGIA

El nostre treball es servirà dels següents mètodes per a la consecució dels objectius esmentats anteriorment: elaborar activitats que comprenguen treball de camp per part de l'alumnat, com recopliar exemples contextualitzats d'anglisicismos en mitjans publicitaris en les seues llengües maternes. En relació a aquest punt, cal assenyalar que la multiculturalitat en l'aula, impulsada gràcies a programes de mobilitat estudiantil, serà un aspecte especialment valuós per a enriquir la visió de l'alumnat, en la seua majoria acostumat només a la presència d'anglicismes en espanyol peninsular. D'altra banda, prepararem un qüestionari orientat a la reflexió sobre aspectes soci-lingüístics, primerament, des d'un prisma individual i, posteriorment, des d'un punt de vista col·lectiu i més abarcador.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464