Saltar apartados

3416

 

APRENDIZAJE ENTRE IGUALES DE HABILIDADES DE COMUNICACIÓN PARA LA INTERVENCIÓN EN CRISIS: DE LA UNIVERSIDAD A LA SOCIEDAD 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

INFERMERIA

Cognoms i nom 

RAMOS PICHARDO, JUAN DIEGO (Coord.)

CABAÑERO MARTÍNEZ, MARÍA JOSEFA

ESCOLANO ESCOBAR, ISABEL IRENE

GARCÍA SANJUÁN, SOFÍA

HARAKI, SAMIRA

PANADERO SORIANO, IVÁN

RICHART MARTÍNEZ, MIGUEL

SANJUÁN QUILES, ÁNGELA

TEMÀTICA

Avaluació d'una iniciativa formativa entre iguals en l'adquisició d'habilitats de comunicació en situacions de crisis, realitzada fora del context de la formació reglada.

OBJECTIUS

Fomentar l'aprenentatge entre iguals d'habilitats de comunicació en situacions de crisis. Avaluar l'aprenentatge entre iguals des de la perspectiva de l'alumne. Avaluar la contribució que l'aprenentatge entre iguals fóra del context reglat pot fer a la societat a través del moviment associatiu.

METODOLOGIA

El Grup d'Intervenció en Crisi va iniciar la seua marxa fa més de 5 anys a partir d'una iniciativa de professors del Departament d'Infermeria. Des del primer grup d'estudiants (ara egressats), format pel professorat, s'han anat incorporant nous estudiants que han sigut formats pels quals ja estaven en el grup en un procés de formació entre iguals a través principalment de simulacions i rol-plays. Mitjançant entrevistes individuals i grups focals arreplegarem informació de l'experiència de ser formats per iguals i no per professors, i de si consideren que aquest aprenentatge els ha aportat coneixements, actituds o habilitats addicionals a les adquirides en la formació emmarcada en les assignatures que tracten aquests temes. Les dades obtingudes s'analitzaran mitjançant l'anàlisi de contingut segons els passos descrits per Graneheim & Lundman (2004), que permet la descripció i quantificació del fenomen d'estudi (Elo & Kyngas, 2008).

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464