Saltar apartados

3451

 

SEGUIMIENTO DE LA DOCENCIA DE LAS ASIGNATURAS BASADAS EN TECNOLOGÍAS DE LA INFORMACIÓN GEOGRÁFICA IMPARTIDAS EN EL AULA EXPERIMENTAL DE CARTOGRAFÍA 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

ANÀLISI GEOGRÀFICA REGIONAL I GEOGRAFIA FÍSICA

GEOGRAFIA HUMANA

I.U. INVESTIGACIÓ INFORMÀTICA

ENGINYERIA QUÍMICA

Cognoms i nom 

MIRA MARTÍNEZ, JOSÉ MANUEL (Coord.)

BRU RONDA, CONCEPCIÓN

CORTÉS SAMPER, CARLOS

GARCÍA BOTELLA, MARÍA ESTELA

GIMÉNEZ FONT, PABLO

PRIETO CERDÁN, ANTONIO

RAMÓN MORTE, ALFREDO

REYES LABARTA, JUAN ANTONIO

SÁNCHEZ PARDO, ÁNGEL

ZARAGOZÍ ZARAGOZÍ, BENITO MANUEL

TEMÀTICA

La recerca docent està relacionada amb la valoració de les tecnologies de la informació geogràfica des de la perspectiva de l'ús de programes, llibreries i serveis de codi obert.

OBJECTIUS

Amb la nova aula experimental ja en funcionament ara  pretenem valorar aquesta experiència d'ús real amb aquests objectius:a) Per a l'alumne: -adaptació de l'alumnat a Linux -facilitat d'ús de les eines disponibles -inconvenients oposats per a les activitats -anàlisis de la corba d'aprenentatge d'uns altres US - trazabilidad de l'après en altres assignatures. b) Per al docent: -comparació dels resultats acadèmics -valoració dels nous materials elaborats -adaptació del programa a aquest espai -novetats introduïdes -incidències reportades -qualitat dels continguts impartits -millores per a altres cursos -Analitzar l'ús del servidor pels alumnes des de les seues llars. -aprofitament de materials ja elaborats. c) Per a l'administrador del servidor: -Disponibilitat i rendiment del servidor -Use en altres aules, o fora de la universitat -Possibilitats per al foment de la recerca.

METODOLOGIA

El procés de col·laboració requereix una transferència de les experiències viscudes per cada  docent, que s'ha de plasmar a veure el grau de compliment dels objectius citats,  quantificats a formar  de banc de dades, per a poder elaborar  informes de seguiment d'aquesta xarxa. Per a facilitar l'aportació de dades es crearan enquestes digitals emplenades des d'Internet per part del docent, i emmagatzemades en full de càlcul en el núvol. Aquest sistema d'enquestes també es traslladarà a l'alumne, encara que òbviament, amb el biaix propi del col·lectiu al que està destinat. Un altre dels mecanismes d'anàlisis de dades ha de partir de les estadístiques d'accés i incidències (log) del servidor, on es reflecteix de forma física, sense les subjectivitats d'una enquesta, l'ús de les eines. Amb la finalitat d'unificar criteris i transferir experiències promourem reunions trimestrals de tots els membres on es posarà de manifest el compliment dels objectius marcats.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464