Saltar apartados

3488

 

ADAPTACIÓN DE MATERIALES DE LITERATURA HISPANOAMERICANA PARA LA DOCENCIA EN EL EEES, MOOC Y UTILIZACIÓN DE LAS TIC 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ESPANYOLA, LINGÜÍSTICA GENERAL

Cognoms i nom 

SANCHÍS AMAT, VICTOR MANUEL (Coord.)

ALEMANY BAY, CARMEN

ARACIL VARÓN, BEATRIZ

COMES PEÑA, CLAUDIA

GARCÍA MILÁN, ALEXANDRA

JACOBO EGEA, ALEJANDRO

MATAIX AZUAR, REMEDIOS

ROVIRA SOLER, JOSÉ CARLOS

RUIZ BAÑULS, MÓNICA

VALERO JUAN, EVA MARÍA

TEMÀTICA

Literatura hispanoamericana, didàctica i noves tecnologies.

OBJECTIUS

Conèixer les últimes tendències en tecnologia educativa. Aplicar aquestes tendències a la didàctica de la literatura hispanoamericana. Investigar la presència de la literatura hispanoamericana en Internet. Desenvolupar les guies docents dels diferents graus i màsters amb assignatures de LH. Formar al professorat de LH en l'ús educatiu de les TIC. Proposar activitats d'explotació didàctica a través de les TIC per a la literatura hispanoamericana. Analitzar el model MOOC i les seues implicacions pedagògiques. Adaptació de materials de LH a l'EEES. Desenvolupament d'un MOOC sobre poesia llatinoamericana actual. Integració de materials de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes a la docència de LH.

METODOLOGIA

Recerca de propostes educatives basades en Internet i les TIC per a la literatura hispanoamericana. Recopilació de webs i altres espais d'Internet centrats en LH. Seminaris de formació de l'ús de les TIC per a la LH amb el professorat i becaris de la UA. Participació en seminaris i trobades sobre la didàctica de la literatura. Distribució de diferents MOOC humanístics i anàlisis entre els diferents integrants de la xarxa. Disseny i execució del MOOC: Poesia llatinoamericana actual: possibilitats didàctiques de la Biblioteca Cervantes Virtual. Formació en les possibilitats de l'OpenCourse Ware de la Universitat d'Alacant. Enregistrament de vídeos didàctics de Literatura Hispanoamericana en la FORJA. Introducció de materials en les diferents guies docents. Integració de les TIC en la revista Amèrica sense nom. Participació en les publicacions del Centre d'Estudis Mario Benedetti.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464