Saltar apartados

3495

 

EVALUACIÓN DEL ESPAÑOL ACADÉMICO PARA ALUMNADO EXTRANJERO DE LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE A TRAVÉS DE UNA PRUEBA DE NIVEL 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ESPANYOLA, LINGÜÍSTICA GENERAL

FILOLOGIA ANGLESA

INNOVACIÓ I FORMACIÓ DIDÀCTICA

PROGRAMA D'ESPAÑOL COM A LLENGUA ESTRANGERA

Cognoms i nom 

PASTOR CESTEROS, SUSANA (Coord.)

COMES PEÑA, CLAUDIA

FERREIRA CABRERA, ANITA

LÓPEZ MEDINA, JULIÁN

PÉREZ ESCRIBANO, MARÍA ISABEL

RODRÍGUEZ LIFANTE, ALBERTO

VINE JARA, ANA

TEMÀTICA

Avaluació de l'espanyol acadèmic de l'alumnat de mobilitat internacional de la Universitat d'Alacant. Pilotatge d'un prototip de prova d'espanyol acadèmic de la U. Concepción (Xile).

OBJECTIUS

La present xarxa es planteja com a continuació de les desenvolupades en les dues convocatòries prèvies. En la de 2013-14, sota el títol Recerca en docència per continguts (espanyol com a segona llengua) en el procés d'internacionalització de la UA, realitzem un diagnòstic de la situació de l'alumnat no natiu i del seu professorat del Dpto. de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura. En la següent, de 2014-15, titulada Español acadèmic i immersió universitària de l'alumnat estranger en la Universitat d'Alacant, partint dels resultats prèviament obtinguts, dissenyem una Guia acadèmica per a estudiants internacionals amb informació sobre la cultura acadèmica espanyola i dades rellevants per a aquest perfil d'alumnat de les 15 assignatures de la Facultat més demandades per ells. El nostre objectiu, per tant, és doble: a)Pilotar el prototip de prova d'espanyol acadèmic en línia ja existent (dissenyada en la Universitat de Concepción).

METODOLOGIA

Pilotatge del prototip de prova d'Español acadèmic per a estudiants estrangers. Incorporem el treball realitzat per les professores Anita Ferreira i Ana Vaig venir Jara en la Universitat de Concepción (Xile). La primera és directora del programa d'Español com a Llengua Estrangera de la seua universitat, així com representant del SICELE (Sistema Internacional de Certificació de l'Español com a Llengua Estrangera) i la segona ha dissenyat sota la seua adreça en la seua tesi doctoral el prototip de prova que ens proposem pilotar. Com a coordinadora d'aquesta xarxa i representant també del SICELE per la UA, crec que la nostra col·laboració amb elles i amb els altres dos membres de la Xarxa pot ser molt profitosa. En concret, la participació de Julián López ve avalada per ser el director del Centre Superior d'Idiomes, en els Cursos dels quals d'Español participa l'alumnat estranger que haurà de ser avaluat.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464