Saltar apartados

3529

 

ENTORNO DE APRENDIZAJE CLÍNICO 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de Recerca en docència universitària de lliure conformació EEES

PARTICIPANTS

Departaments/centres

INFERMERIA

Cognoms i nom 

VIZCAYA MORENO, MARÍA FLORES (Coord.)

BERLANGA FERNÁNDEZ, SOFÍA

CORRAL NOGUERA, ANA BELÉN

DE JUAN PÉREZ, ALBA ISABEL

HERNÁNDEZ ORTUÑO, ANTONIO

JIMÉNEZ RUIZ, ISMAEL

JURADO MOYANO, JOSÉ LUIS

NÚÑEZ DEL CASTILLO, MARÍA MERCEDES

PÉREZ CAÑAVERAS, MARÍA ALBA

PÉREZ CAÑAVERAS, ROSA MARÍA

TEMÀTICA

Entorn d'aprenentatge i cultura de seguretat en el context clínic.

OBJECTIUS

La infermeria és una professió basada essencialment en la pràctica i en conseqüència, les pràctiques clíniques constitueixen un component essencial del currículum del grau en infermeria en el marc d'educació Europeu. Recerques prèvies suggereixen que és necessari treballar en el projecte d'un pla d'estudis europeu d'ensenyament d'infermeria. D'altra banda, estudis recents apunten a una possible relació entre aquesta reestructuració i l'aparició/agudización de problemes en l'aprenentatge clínic: uns manifestats pels estudiants (desmotivació, burnout, bulling, etc) i uns altres pels docents (riscos en la seguretat del pacient, dèficits de formació, etc). Aquest projecte pretén analitzar i avaluar entre els estudiants del grau d'infermeria de la UA, algunes d'aquests problemes detectats en la literatura prèvia. Ens detindrem també, en l'anàlisi de diferències de gènere vinculades a l'aprenentatge i la cultura de seguretat en l'entorn clínic.

METODOLOGIA

La composició d'aquesta xarxa per professionals de l'àmbit acadèmic i clínic, subratlla la importància del vincle teòric-pràctic en el camp de la infermeria. Es durà a terme un estudi amb disseny transversal en el qual participaran els estudiants d'infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Es dissenyaran i empraren diversos instruments per a la recollida de dades. Per a l'anàlisi de les dades s'utilitzaren els programari precisos segons metodologia, aplicant-se les tècniques quantitatives o qualitatives pertinents per a l'anàlisi.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464