Saltar apartados

3433

 

COMENTARIO DE TEXTO DE ACTUALIDAD  PARA MAYORES DE 25 Y 40 AÑOS (200701): IMPLEMENTACIÓN METODOLÓGICA DE LAS OPERACIONES COGNITIVAS NECESARIAS 

MODALITAT

MODALITAT III: Xarxes d'Investigació en docència universitària de trams de preparación d'entrada a la Universitat

PARTICIPANTS

Departament/centre

FILOLOGIA ESPANYOLA, LINGÜÍSTICA GENERAL

Cognoms i nom

MARTÍNEZ EGIDO, JOSÉ JOAQUÍN (Coord.)

ALCARAZ TORREGROSA, MARÍA DE LAS MERCEDES

ALVARADO ORTEGA, MARÍA BELÉN

MARIMÓN LLORCA, MARÍA DEL CARMEN

MARTÍNEZ LINARES, MARÍA ANTONIA

MUNIESA AZNAR, JOSÉ LUIS

TEMÀTICA

A partir dels resultats obtinguts per la XARXA 3279 del curs 2014-2015, proposta metodològica per a la implementació de les operacions cognitives necessàries.

OBJECTIUS

Després dels objectius de la XARXA 3279 en el curs 2014/15, els objectius que ens plantegem, dins de la Modalitat III i en la línia  emmarcada per les estratègies i disseny d'accions de suport i orientació a l'estudiant per a aconseguir un major nivell de formació i èxit en els resultats d'aprenentatge, són 3: 1) Descripció del procés de cadascuna de les operacions cognitives que suposen la separació i la jerarquització d'idees, el resum i l'establiment del tema del text; 2) Elaboració d'activitats per a cadascuna de les operacions anteriors amb les seues solucions. 3) Creació d'un banc d'activitats al servei dels centres d'Adults. Pel que la seua raó de ser principal és, a més del foment del treball entre docents de diferents etapes educatives, afavorir, tant la consecució d'objectius per part de l'alumnat en aquesta assignatura d'accés, com el mostrar una metodologia vàlida al professorat que ha de preparar-los en els centres d'adults.

METODOLOGIA

Aquesta XARXA està formada per sis professionals dedicats, des de fa molts anys, a l'àmbit del Comentari de Text i de l'ensenyament d'adults vinculats a la docència d'aquesta disciplina en diferents estadis educatius com són els Centres d'Adults, el Seminari d'Orientació per a majors de 25 i 40 anys, i els Graus universitaris, per la qual cosa la seua experiència ha de ser considerada. La XARXA ja està constituïda de l'any anterior, per la qual cosa el procés de col·laboració i la metodologia és una prolongació del ja realitzat. Els membres de la XARXA, mitjançant l'ús de la tecnologia, elaboren un cronograma d'actuació i es dissenya un àmbit de treball virtual en el qual totes les aportacions es posen en comú. És un treball col·laboratiu guiat pel coordinador de la XARXA encaminat a la consecució dels objectius abans esmentats.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464