Saltar apartados

3748

EL TRABAJO DE CAMPO EN GEOGRAFÍA HUMANA

MODALITAT

MODALITAT I: Xarxes referides a Titulacions

PARTICIPANTS

Departament/centre

GEOGRAFIA HUMANA

GEOGRAFIA HUMANA

GEOGRAFIA HUMANA

GEOGRAFIA HUMANA

GEOGRAFIA HUMANA

Cognoms i nom

SEMPERE SOUVANNAVONG, JUAN DAVID (Coord.)

CUTILLAS ORGILES, ERNESTO

ESPINOSA SEGUI, ANA ISABEL

GONZALEZ DE BUSTOS, LORETTA

VALERO ESCANDELL, JOSE RAMON

TEMÀTICA

Treball de camp.

OBJECTIUS

La Introducció a la geografia humana (IGH) és una assignatura bàsica impartida en primer curs dels graus d'història, d'humanitats i de geografia i ordenació del territori. En els set anys que porten impartint-se aquests graus, aquesta assignatura ha tingut una mitjana superior als 250 estudiants matriculats cada any distribuïts en grups de castellà, valencià i anglès. L'assignatura conté un treball de camp obligatori. La justificació d'aquesta proposta és la necessitat d'arreplegar i optimitzar de l'experiència dels professors d'aquesta assignatura en l'eixida de camp. Tot açò tenint en compte les característiques de l'assignatura: només cinc hores dedicades al treball de camp, grau inicial (primer curs), assignatura generalista, assignatura en graus que no són de geografia, diversos idiomes i diversos professors. Els objectius de la xarxa proposada són els següents: 1- Conèixer les publicacions relacionades amb el treball de camp en geografia, especialment en assignatures generalistes. 2- Prospectar diferents recorreguts realitzables en el context de la IGH, i en particular en les cinc hores assignades al treball de camp. 3- Realitzar una proposta adaptada a les característiques de la IGH. 4- Veure possibles aplicacions en altres assignatures de geografia humana de similars característiques.

METODOLOGIA

En tractar-se d'una assignatura del primer quadrimestre no serà possible aplicar les propostes ni els resultats als estudiants del curs actual. És per açò que la metodologia proposada es realitzarà amb els professors de la xarxa que són els responsables de cada grup de l'assignatura. -Anàlisi de les publicacions relacionades amb el treball de camp. Especialment en els congressos de didàctica de la geografia de l'associació de geògrafs espanyols. -Posada en comú de les experiències dels professors de l'assignatura en l'eixida de camp. -Elaboració d'una matriu que incloga els coneixements, les aptituds i els valors que ha de tenir l'activitat. -Realització d'una entrevista a una selecció d'estudiants de l'assignatura.

CONTRIBUCIÓ DEL PROJECTE

La proposta contribuirà de la següent manera al progrés dels resultats: -Permetrà una reflexió sobre l'eixida de camp en les condicions que ofereix IGH que són relativament freqüents: una eixida de camp de cinc hores que es repeteix amb més de quinze grups cada any. -Oferirà una proposta d'eixida de camp per l'entorn de la ciutat d'Alacant. -Aquesta proposta serà enviada a una revista o llibre i serà presentada en el XV Jornades de Xarxes de Recerca en Docència Universitària.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464