Saltar apartados

3664

ACTITUDES DEL ESTUDIANTE UNIVERSITARIO HACIA EL USO DE LA ORTOGRAFÍA ANGLICADA 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

Cognoms i nom 

SANCHEZ FAJARDO, JOSE ANTONIO (Coord.)

LILLO BUADES, ANTONIO

RODRIGUEZ GONZALEZ, FELIX

SANCHEZ MARTI, JORDI

STOLL DOUGALL, PAMELA

TEMÀTICA

Dins del camp de la lexicologia, i en particular el préstec lingüístic, la recerca estaria emmarcada dins de la influència de la llengua anglesa en l'espanyol modern, amb especial interès en les actituds dels estudiants universitaris enfront de l'ortografia variada dels anglicismes (adaptada, no adaptada, o híbrida)

OBJECTIUS

Amb aquest projecte investigador, ens hem proposat els següents objectius: 1) examinar les actituds de l'estudiant universitari en l'ús dels diferents tipus de grafia anglicada; 2) agrupar els usos d'acord a paràmetres sociolingüístics (que estaran dissenyats segons les característiques del parlant i la tipologia de l'anglicisme); 3) relacionar les actituds, els usos, i les diferents tipologies quantitativa i qualitativament per a visualitzar el fenomen d'acceptació (o no) d'una manera més objectiva; 4) adaptació de les conclusions extretes perquè puguen ser utilitzades en la classe de "Influència de l'anglès en la llengües modernes" o la de "L'argot i el col·loquialisme en la llengua anglesa". En aquesta última, es podria utilitzar el material per a realitzar anàlisis contrastives entre les dues llengües.

METODOLOGIA

La investigació abasta tres fases fonamentals: 1) creació d'un corpus d'anglicismes de diferent grafia, que comptarà amb mostres de paraules de tipologia variada (adaptada, no adaptada o  híbrida); 2) aplicació d'enquestes a estudiants universitaris, on quedaran reflectides les actituds de l'estudiant universitari cap a l'ús de la grafia anglicada en diferents tipus de textos; 3) anàlisi de les enquestes segons paràmetres sociolingüístics, que permetrà contrastar les dades extretes de les mateixes amb les tipologies establides. D'aquesta manera es comptarà amb una revisió completa dels resultats i les mostren, que permetrà establir diagrames comparatius i numèrics.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

El projecte permetrà un estudi més específic de la relació entre el parlant i l'ús de l'anglicisme en l'espanyol actual, en particular en un campus universitari. A més, com no existeixen estudis similars, es podrà comptar amb dades més exhaustives que permeten l'estudi dels anglicismes des del punt de vista i intencionalitat del parlant, la qual cosa enriquirà encara més l'assignatura de `Influència de l'anglès en les llengües modernes'.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464