Saltar apartados

3733

INNOVACIÓN EDUCATIVA EN LAS MATERIAS DE FILOSOFÍA DEL GRADO EN HUMANIDADES

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

HUMANITATS CONTEMPORÀNIES

HUMANITATS CONTEMPORÀNIES

IES MARÍA BLASCO

IES ENRIC VALOR

HUMANITATS CONTEMPORÀNIES

CFPA GINER DELS RIUS

IES ENRIC VALOR

HUMANITATS CONTEMPORÀNIES

Cognoms i nom 

NAJERA PEREZ, ELENA (Coord.)

AINETO COBO, ISAAC

ARNAU BELTRAN, ROSA

ARTIAGA GRAN, NURIA

DE MURCIA CONESA, ANTONIO

DÍAZ MARTÍNEZ-FALERO, JESÚS

PUJALTE GALIPIENSO, ESTELA

PULLA GONZALEZ, JORGE

TEMÀTICA

Introducció d'accions d'innovació educativa en les matèries de l'Àrea de Filosofia del Grau en Humanitats.

OBJECTIUS

L'interès d'aquesta xarxa radica en la introducció d'accions d'innovació educativa en les matèries de filosofia del Grau en Humanitats partint de la posada en comú de les experiències de professorat de l'especialitat de diferents cossos docents i aspirant a compartir un projecte formatiu. Es persegueixen dos grans objectius concrets: (i) anàlisi de nous instruments metodològics en l'ensenyament de la filosofia: l'àgora, la fotografia, el cinema, la perspectiva vivencial, la classe invertida, els projectes... (ii) disseny d'una eina de filosofia digital mitjançant la sistematització dels recursos disponibles online i l'exploració de les possibilitats de les TAC i les xarxes socials. Aquests dos objectius convergeixen en un tercer global: (iii) desenvolupament d'estratègies per a un aprenentatge més reflexiu, autònom i col·laboratiu de la filosofia centrat en l'alumnat que ha de consolidar, a més, la perspectiva de gènere.

METODOLOGIA

En la primera reunió de la xarxa es concretarà el pla de treball així com la distribució dels punts d'anàlisis. Se celebraran mensualment reunions plenàries en les quals els membres de la Xarxa exposaran les seues anàlisis i  s'aniran posant en comú els resultats parcials obtinguts amb l'objectiu final d'elaborar un catàleg d'accions d'innovació educativa en les matèries de filosofia que funcionen com a accions de millora del procés d'ensenyament-aprenentatge. La col·laboració del professorat universitari de l'Àrea de Filosofia de la UA amb docents d'aquesta especialitat pertanyents a altres cossos docents permetrà establir amb major precisió el nivell de l'adquisició de competències de l'alumnat que ingressa en la universitat i fomentar la continuïtat que ha d'haver-hi entre el projecte formatiu de l'ensenyament mitjà i d'adults i el de la universitària.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

El desenvolupament del projecte servirà al professorat que imparteix la docència de les matèries de filosofia en el Grau en Humanitats per a introduir accions d'innovació educativa que implicaran una actualització metodològica de les assignatures implicades d'acord amb un estil d'aprenentatge centrat en l'alumnat. Així mateix, les accions d'innovació educativa dissenyades incidiran en la pràctica docent del professorat participant d'ensenyament mitjà i de formació de persones adultes.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464