Saltar apartados

3843

RED INTERUNIVERSITARIA PARA LA REVISIÓN DE METODOLOGÍAS DE ENSEÑANZA DE PRACTICA DIETÉTICA 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

INFERMERIA

ALUMNA DE GRAU EN N. HUMANA I DIETÈTICA

UNIVERSITAT DE ZARAGOZA

UNIVERSITAT DE ZARAGOZA

INFERMERIA

INFERMERIA

Cognoms i nom 

MARTINEZ SANZ, JOSE MIGUEL (Coord.)

FERNÁNDEZ NÚÑEZ, ANA

MARQUES LÓPEZ, IVA

MENAL PUEY, SUSANA

NORTE NAVARRO, AURORA ISABEL

SOSPEDRA LOPEZ, MARIA ISABEL

TEMÀTICA

Descripció de les metodologies i/o eines d'ensenyament emprades per a la practica dietètica per les diferents universitats espanyoles que imparteixen el grau de Nutrició Humana i Dietètica.

OBJECTIUS

L'assignatura alimentació en el cicle vital s'imparteix en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica (NHD), en la qual es desenvolupen les competències sobre pràctica dietètica: 1.  Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques per a subjectes i/o grups; 2. Aplicar les bases de la nutrició clínica a la dietoteràpia; 3. Prescriure el tractament específic, corresponent a l'àmbit de competència del dietista-nutricionista. Per al desenvolupament de la pràctica dietètica s'implementen diferents metodologies per a la prescripció o elaboració de dietes/menús a usuaris sans i/o malalts. Conèixer les diferents metodologies utilitzades per a la pràctica dietètica que ensenyen els docents que imparteixen en el grau de NHD, ajudaria a aprofundir i millorar l'ensenyament en els nostres alumnes. Per açò, els objectius d'aquesta xarxa són: -Conèixer les metodologies o sistemes de pràctica dietètica emprats pels docents de les universitats on s'imparteix el grau de NHD. -Millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge professor-alumne sobre pràctica dietètica.

METODOLOGIA

Per a dur a terme el treball es planteja realitzar diverses reunions virtuals entre tots els membres de la xarxa. Una primera reunió en la qual es fixen els treballs a realitzar per cada membre de la xarxa. Es crearà una carpeta compartida que permeta treballar els documents per tots els membres. Durant el segon quadrimestre del curs es realitzaran diverses reunions per a comprovar l'avanç del treball realitzat i definir noves tasques. En el mes de juliol es realitzarà una reunió final en la qual s'han d'haver acabat totes les tasques proposades per a l'elaboració de l'informe final.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

Conocer, mejorar y actualizar las metodologías y/o herramientas utilizadas para la práctica dietética en la asignatura. Difundir los resultados a toda la comunidad docente e investigadora.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464