Saltar apartados

3850

NUEVOS MODELOS DE ENSEÑANZA Y APRENDIZAJE APLICADOS AL DERECHO INTERNACIONAL PÚBLICO Y AL DERECHO DE LA UNIÓN EUROPEA 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL

DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL

DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL

DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL

DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL

Cognoms i nom 

SOLER GARCIA, CAROLINA (Coord.)

FERRER LLORET, JAUME

LALINDE GONZALEZ, ELENA

REQUENA CASANOVA, MILLAN

URBANEJA CILLAN, JORGE

TEMÀTICA

L'ús de les webs institucionals, especialment la pàgina oficial de la Unió Europea i de Nacions Unides, entre unes altres, i dels recursos en elles continguts, per a l'aprenentatge del Dret de la Unió Europea i el Dret Internacional Públic.

OBJECTIUS

L'objectiu de la xarxa és l'adopció de noves metodologies docents que permeten l'aprenentatge continu i autònom de l'alumne mitjançant el maneig de fonts oficials accessibles en Internet. Concretament, aquest curs acadèmic, analitzarem com l'ús de les webs institucionals per a l'aprenentatge del Dret Internacional Públic i el Dret de la Unió Europea poden contribuir a una millora del coneixement d'aquestes matèries com a mitjans de suport per al desenvolupament, aprofundiment, i reforçament de l'aprenentatge. L'assignatura Dret Internacional Públic és una matèria obligatòria que s'imparteix en el Grau en Dret, en els estudis simultanis de Dret i Administració i direcció d'empreses, així com en el grau en Gestió i Administració Pública. La mateixa persegueix com a objectiu la introducció a la complexa realitat de l'ordenament jurídic internacional, diferent a la dels ordenaments jurídics interns. Aquesta matèria troba continuïtat en l'assignatura obligatòria Dret de la Unió Europea. El fet que aquesta organització conforme el marc polític, econòmic i jurídic de referència per al nostre Estat demanda que l'estudi del seu funcionament i institucions constituïsca un dels elements bàsics de formació de tot estudiant universitari. És per açò pel que, al costat de les anteriors titulacions, també és impartida en el Màster en Gestió Administrativa, així com en el Màster en Dret Ambiental i Sostenibilitat. La docència d'aquestes matèries en diverses titulacions, així com a un abundant i nodrit grup d'estudiants, tant juristes com no juristes, unit a la importància dels coneixements sobre la matèria i la seua rellevància en el panorama actual justifiquen l'interès en l'acostament i correcte maneig de recursos oficials i accessibles, com són les pàgines webs institucionals. D'aquesta manera es permetrà a l'alumne superar la idea de llunyania que en diverses ocasions percep de matèries com el Dret Internacional i el Dret Comunitari, acostant la matèria a través del maneig i l'obtenció d'informació d'aquestes fonts.

METODOLOGIA

L'elaboració d'uns criteris d'actuació comuna i aplicables a tots els membres de la xarxa en els seus grups respecte a aquestes matèries, en el que concerneix al bon ús de la informació continguda en pàgines oficials d'organitzacions internacionals i regionals per a la millora de l'aprenentatge.
Investigació individual de cada participant en la xarxa encarregat d'un grup en les matèries de Dret Internacional Públic i/o Dret de la Unió Europea, tant en grau com en postgrau, mitjançant reunions mensuals que permeten exposar les observacions de cada membre per a posteriorment discutir les qüestions plantejades i compartir els resultats obtinguts en la seua recerca personal prèvia. Açò permetrà comprovar i valorar si els problemes detectats en el maneig d'aquestes fonts són comunes a tots els alumnes/as malgrat els seus diferents perfils, o si són específics d'estudiants amb una formació determinada -juristes o no juristes- o un nivell d'estudis determinat -grau o postgrau-, així com les dificultats més freqüents en general.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

S'ofereix una renovació metodològica de les estratègies d'aprenentatge en les assignatures implicades per a adaptar-la a la diversitat d'estudiants arran de les experiències dels membres de la xarxa. Açò permetrà elaborar un conjunt de referència en la millora de metodologies docent en l'Espai Europeu d'Educació Superior, mitjançant el recurs a les webs institucionals i el seu correcte ús en l'ensenyament i millora en l'aprenentatge d'aquestes matèries.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464