Saltar apartados

3925

ENSEÑANZA-APRENDIZAJE DE LENGUAS, LITERATURAS Y CULTURAS EXTRANJERAS, EVALUACIÓN FORMATIVA Y PLATAFORMAS E-LEARNING 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIES INTEGRADES

SEC. ADM. DPT. FILOLOGIES INTEGRADES

FILOLOGIES INTEGRADES

FILOLOGIES INTEGRADES

ALUMNA DE MÀSTER

FILOLOGIES INTEGRADES

Cognoms i nom 

CORBI SAEZ, MARIA ISABEL (Coord.)

GALVAÑ LLORENTE, JUAN

GATTO GUIRAUD, GILLES JEAN

LLORCA TONDA, MARIA DE LOS ANGELES

MOLLA MUÑOZ, CRISTINA

RAMOS LOPEZ, FERNANDO

TEMÀTICA

La xarxa proposada Ensenyament-aprenentatge de llengües, literatures i cultures estrangeres, avaluació formativa i plataformes e-learning es planteja investigar les eines i aplicacions facilitades per les plataformes e-learning i implementades en escenaris d'I/A de les nostres assignatures.

OBJECTIUS

La xarxa en investigació en docència universitària Ensenyament-aprenentatge de llengües, literatures i cultures estrangeres, avaluació formativa i plataformes e-learning es planteja continuar amb la recerca iniciada en 2008-2009, pilotada per les professores: María Isabel Corbí Sáez (2008/2009, 2009/2010, 2010/2011) i després per María Ángeles Llorca Tonda (2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016). Atès que els docents components de la xarxa apliquen des de temps arrere l'avaluació formativa com a sistema d'avaluació en les seues assignatures, i són usuaris de plataformes e-learning com a suport didàctic de la seua docència ens sembla pertinent poder continuar amb la recerca prosseguida en anys anteriors. 1. Seguir amb la lectura i anàlisi de la bibliografia pertinent (tant d'avaluació formativa com de les tecnologies d'informació i comunicació aplicades a la docència TAD-) 2. Raonar i debatre el corpus teòric aplicat a la nostra recerca 3. Compartir reflexions i valoracions sobre la implementació de la nostra recerca en el marc de les nostres assignatures  4. Seguir analitzant en el marc de les assignatures objecte de la nostra recerca de forma matisada la creació i aplicació d'entorns virtuals d'aprenentatge amb l'ajuda de plataformes e-learning 5. Seguir dissenyant processos d'aprenentatge amb la utilització de les aplicacions web 2.0 i de les seues eines digitals explotades en el marc de la implementació de l'avaluació formativa 6. Seguir avaluant els resultats aconseguits tenint molt en compte les valoracions dels usuaris discentes 7. Dur a terme la transferència dels resultats aconseguits per la nostra recerca en els fòrums, trobades científiques i mitjans de difusió especialitzats.

METODOLOGIA

En funció de les tasques acordades col·legiadament i programades periòdicament, els components de la xarxa hauran de col·laborar tant en la modalitat de presencial com a virtual amb l'ajuda d'eines digitals de comunicació i de treball col·laboratiu. A partir del buidatge i anàlisi del corpus teòric, a partir de la identificació de les necessitats de les assignatures, de la creació i ús d'escenaris virtuals d'ensenyament-aprenentatge, els membres de la xarxa de manera col·laborativa duran a terme una reflexió sobre els desafiaments plantejats i resultats aconseguits amb la utilització de les eines digitals implementades per a l'avaluació formativa.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

Tal com indicat en l'apartat d'objectius, la xarxa es planteja contribuir al progrés i millora del coneixement amb la presentació dels resultats de la seua recerca en les Jornades de Xarxes en recerca en docència universitària organitzades anualment per l'ICE conjuntament amb el Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa, o altres trobades científiques a més de publicar aquests resultats en mitjans de difusió especialitzats.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464