Saltar apartados

3941

PRÁCTICAS INTERDISCIPLINARES COMPARADAS EN DOCENCIA DE LITERATURA Y CINE (cod. 31850)  

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

FILOLOGIA ESP., LING. GENERAL I Tª DE LA LIT.

FILOLOGIA ESP., LING. GENERAL I Tª DE LA LIT.

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA ESP., LING. GENERAL I Tª DE LA LIT.

FILOLOGIA ESP., LING. GENERAL I Tª DE LA LIT.

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA ESP., LING. GENERAL I Tª DE LA LIT.

FILOLOGIA CATALANA

Cognoms i nom 

TORTOSA GARRIGOS, VIRGILIO ALBERTO (Coord.)

CASTELLO GOMARA, ROSA ELIA

ESPINOS FELIPE, JOAQUIM

GARCIA VALERO, BENITO ELIAS

JUAN PENALVA, JOAQUIN

MARCILLAS PIQUER, ISABEL

RIOS CARRATALA, JUAN ANTONIO

SANSANO I BELSO, GABRIEL

TEMÀTICA

Proposta de pràctiques interdisciplinàries comparades en docència de 'Literatura i cinema' (cod. 31850). Partint dels gèneres literaris clàssics, es duran a terme diferents pràctiques d'adaptacions cinematogràfiques de poesia, narrativa i teatre, a més de tercers discursos artístics com a còmic, música i pintura.

OBJECTIUS

Elaborar un repertori de pràctiques entre els diferents gèneres literaris (narrativa, poesia, teatre, còmic) i artístics més característics (música, pintura) per a la impartició de l'assignatura de Literatura i cinema (cód. 31850), ja en castellà ja en valencià, en el que suposa de transvasament bé de la lletra (literatura) a la imatge (cinema), bé de les altres arts al cinema. Un coneixement filològic i artístic resulta fonamental per a aquesta relació interdisciplinària tan fecunda al llarg del segle XX. La intenció és generar un ampli mostrari didàctic amb el qual desenvolupar l'assignatura del Minor del Grau d'Espanyol a un alumnat amb capacitat de connexió entre els diferents sabers humanístics.

METODOLOGIA

Reunió inicial de posada informativa en comú entre els membres de la Xarxa i oferir el coordinador pautes de treball que periòdicament seran revisades en reunions posteriors per a l'elaboració d'un material (aquestes pràctiques) de forma homogènia, tant en llengua castellana com a valenciana. Una vegada realitzades aquestes pràctiques, s'obrirà un nou període para a partir de l'experiència de les reunions i d'aquestes pràctiques elaborar la recerca resultant, que finalment serà exposada en el lloc convingut.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

El projecte pretén generar un ampli repertori material de Pràctiques homogeni per a l'alumnat de l'assignatura de 'Literatura i cinema'. Donat el seu caràcter interdisciplinari i comparat (entre dos arts en convergència), amb el material generat l'alumnat adquirirà destresa en el maneig, anàlisi i derivació interdiscursiva la finalitat de la qual sempre és tenir com a punt d'arribada el llenguatge audiovisual del cinema.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464