Saltar apartados

3968

PATRIMONIO HISTÓRICO Y CULTURAL DE LAS MUJERES. EDUCACIÓN Y DIFUSIÓN 

MODALITAT

MODALITAT II: Xarxes de grups de col·laboració en investigació

PARTICIPANTS

Departaments/centres

H. MED., H. MOD. I CIENCIAS I TÈC. HIST.

H. MED., H. MOD. I CIENCIAS I TÈC. HIST..

I.U. INVESTIGACIÓ D'ESTUDIS DE GENERE

H. MED., H. MOD. I CIENCIAS I TÈC. HIST.

HUMANITATS CONTEMPORÀNIES

GRUP D'INVESTIGACIÓ D'HISTÒRIA I GÈNERE

Cognoms i nom 

MATEO RIPOLL, VERONICA (Coord.)

CARRASCO RODRIGUEZ, ANTONIO

FERNANDEZ ARRILLAGA, MARIA INMACULADA CONCEPCION

GUIJARRO ANTON, M. MERCEDES

RIQUELME QUIÑONERO, MARIA TERESA

TRIBALDOS SORIANO, ROSA

TEMÀTICA

Es tracta d'una Xarxa en la qual la transversalitat dels coneixements i dels components resulta essencial amb la finalitat d'elaborar i dur a terme accions conjuntes i propostes pràctiques, que promoguen la cooperació entre diferents nivells d'educatius, per a assegurar una major connexió i coherència disciplinar.

OBJECTIUS

Estratègies i disseny d'accions destinades a la implementació de la perspectiva de gènere en l'Ensenyament. A través de la recerca històrica, de l'explotació de fonts primàries i bibliografia, s'il·lustraren diversos aspectes i situacions de visibilitat/invisibilitat de la dona, del seu paper en la transmissió del patrimoni historico i cultural, especialment en els segles XVIII a primera meitat del XX.

METODOLOGIA

1. Identificació de fonts documentals primàries i secundàries per a l'estudi del passat. Reconeixement dels documents originals. 2. Utilització de les fonts primàries i secundàries per a l'obtenció de la informació i gestió del coneixement de la Història. 3. Evidenciar situacions de visibilitat/invisibilitat de la Dona a través d'aquesta selecció bibliogràfica i documental. 4. Elaboració de materials didàctics afins i aplicables als continguts curriculars dels diversos cursos i cicles educatius a els qui va dirigit en projecte, des de l'Educació Infantil fins als postgraus universitaris, fins i tot l'alumnat de la Universitat Permanent.

CONTRIBUCIÓ DEL PROYECTE

La major i millor contribució resideix a crear en l'alumnat a qui va destinat el projecte un esperit crític davant la desigualtat entre homes i dones; transmetre la necessitat que tots els éssers humans siguem tractats amb igualtat i respecte, tant personal com professionalment, i corregir determinats aspectes de la realitat a través d'estudis de casos que dissenyarem i referenciarem amb la documentació històrica.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464