Saltar apartados

3809

CURS ZERO SOBRE ESTUDIS CATALANS 

MODALITAT

MODALITAT III: Xarxes sobre l'accés a la universitat

PARTICIPANTS

Departament/centre

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

FILOLOGIA CATALANA

Cognoms i nom

FRANCES DIEZ, MARIA ANGELS (Coord.)

ARRONIS I LLOPIS, CARMEN

BAILE LOPEZ, EDUARD

CAMARA SEMPERE, HECTOR

ESTEVE GUILLEN, ANNA ISABEL

MIRA NAVARRO, IRENE

MONTSERRAT BUENDIA, SANDRA

SEGURA I LLOPES, CARLES

TEMÀTICA

Curs zero sobre Estudis Catalans

OBJECTIUS

Els objectius d'aquesta xarxa són els següents:
1. Donar continuïtat a un projecte d'innovació docent encetat en la convocatòria de Xarxes d'Investigació en Docència 2015-2016, que preveia el disseny d'un curs d'introducció a la Filologia Catalana.
2. Encuriosir i motivar a l'alumnat de batxillerat interessat en els estudis catalans (és a dir, tot allò relacionat amb el valencià i la cultura compartida amb altres territoris catalanoparlants).
3. Desmuntar prejudicis de tipus sociolingüístic basats en la desconeixença del que fem al grau en Filologia Catalana.
4. Estudiar i decidir quin és l'entorn d'aprenentatge no presencial adequat per als objectius plantejats.
5. Traslladar els materials docents a aquest entorn.
Justificació dels objectius exposats es desprén l'interés i la necessitat de la creació d'aquest xarxa. Creiem molt necessari poder donar un tast del que fem al Grau en Filologia Catalana a l'alumnat de batxillerat interessat en la llengua i la cultura pròpies, o aquells que la desconeixen (o no la dominen) però entenen la necessitat de saber més sobre la cultura del nostre territori. Així, oferim al professorat del Batxillerat (i potser també al de l'ESO) un material introductori innovador i dinàmic que poden usar com a suport a les seues classes. També l'alumnat indecís sobre quin grau cursar relacionat amb les lletres pot fer el curs per saber què es trobaria si finalment optara per Filologia Catalana. O alumnat de primer curs amb algun dèficit de formació podria fer el curs per completar aquestes mancances. Comptat i debatut, creiem que és una iniciativa molt interessant per a un públic relativament ampli, com acabem d'exposar.

METODOLOGIA

La metodologia es basarà en l'adaptació  de materials a l'entorn no presencial, després de decidir quina es la plataforma més adequada per a assolir els objectius plantejats. Així mateix, ens reunirem periòdicament per exposar resultats i resoldre dubtes, tot i que una gran part de la tasca serà duta a terme de manera individual per cadascun dels membres de la xarxa. Tot el material dissenyat estarà disponible en xarxa (segurament a través de Google Drive), per afavorir el treball col·laboratiu.

CONTRIBUCIÓ DEL PROJECTE

El projecte tindrà un impacte clar en la formació de l'alumnat de batxillerat i primer de grau en Filologia Catalana, per tal com donarà una idea clara i global del estudis catalans. Això millorarà els resultats d'aquest alumnat i el preparà per a l'augment del grau d'especialització dels cursos superiors.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464