Saltar apartados

3916

NUEVAS TECNOLOGÍAS COMO HERRAMIENTAS DE APOYO EN EL PROCESO DE ENSEÑANZA-APRENDIZAJE PARA ALUMNOS DE NUEVO ACCESO AL GRADO 

MODALITAT

MODALITAT III: Xarxes sobre l'accés a la Universitat

PARTICIPANTES

Departament/centre

FILOLOGIA ANGLESA

CEIP PRÍNCEP DON JOAN MANUEL

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

FILOLOGIA ANGLESA

IES ANTONIO NAVARRO SANTAFÉ

Cognoms i nom

AGULLO BENITO, INMACULADA (Coord.)

AGULLÓ BENITO, MARÍA DOLORES

AYALA CANTO, MARIA AMPARO

BALTEIRO FERNANDEZ, MARIA ISABEL

CAMPOS PARDILLOS, MIGUEL ANGEL

GANGA PÉREZ, JOSEFA

TEMÀTICA

Situació actual, impacte i ús de les Tics com a eines de recolze en l'aprenentatge per a alumnes de nou accés al Grau.

OBJECTIUS

L'objectiu general del present projecte radica a conèixer quin lloc ocupen les Tics com a eines de suport per a afavorir l'aprenentatge en l'alumnat de nou accés al Grau. Per a açò, ens plantegem tres objectius específics: (1) conèixer l'ús actual que s'està fent de les Tics en la Universitat d'Alacant, (2) identificar i classificar les aplicacions educatives: creació d'entorns col·laboratius, organització, etc. i (3) analitzar les característiques de cadascuna d'elles, així com la seua incidència en el panorama educatiu universitari actual, que ens porte a una reflexió sobre l'ús de les mateixes: per què, com i para què.

METODOLOGIA

En primer lloc, tots els membres de la Xarxa dissenyaran, de manera conjunta, una sèrie d'enquestes per a conèixer quines aplicacions s'estan utilitzant en la Universitat d'Alacant, amb quines finalitats s'estan utilitzant, etc. així com les característiques dels alumnes, etc. Posteriorment, es contactarà amb diferents escoles i facultats de la Universitat d'Alacant per a informar-los del projecte a dur a terme i fer-los arribar aquestes enquestes, amb la finalitat de procedir a la seua difusió entre l'alumnat de nou accés i professorat amb docència en alguna assignatura de primer any de Grau. Finalment, es durà a terme una anàlisi de les dades arreplegades i a la identificació i anàlisi de les aplicacions derivades de la informació recopilada. Es preveu que tots els membres de la Xarxa col·laboren per igual durant tot el projecte.

CONTRIBUCIÓ DEL PROJECTE

Mitjançant aquest projecte es pretén conèixer quin és l'estat actual de les Tics en l'ensenyament universitari, i especialment, en el primer any d'accés al Grau, i quin és el coneixement que es té d'aquestes, tant pels docents com per l'alumnat, donant a conèixer els beneficis que poden tenir en l'adquisició, així com en la consolidació, de coneixements i destreses. D'igual manera, es pretén promoure dissenys i/o desenvolupaments de propostes d'ensenyament-aprenentatge que ajuden al propi procés educatiu.

Institut de Ciències de l'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3520-3521

Fax: (+34) 96 590 3684

Facebook: https://web.ua.es/es/repositorio/imagenes/logos/facebook_medi.png

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464