Saltar apartados

Última hora - Notícies publicades en Gener, 2014

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Gener, 2014
 • Divendres, 31
 • Roma health newsletter

  Roma health newsletter n. 6 - Gener 2014

  Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

  Més informació...

 • Dimecres, 29
 • obets82

  Disponible el Vol. 8 n 2 de la revista OBETS

  Disponible el Vol. 8 nº 2 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (juliol-desembre 2013). La present edició arreplega treballs de Lluís Català, Enrique Eduardo Fernández, Sergio López i Carmen Pineda, Xavier Eric Michell, Andrea Pirni, Florencia Soraire i Luciana Trimano, així com crítiques de llibres per Eva Espinar i Ramón Vargas. Aquest número inclou també les estadístiques de 2013.
  En el context de seguiment dels estàndards de qualitat científica s'han realitzat millores en l'edició, entre les quals podem destacar l'actualització i millora de la informació del lloc web o la inclusió del DOI en el segell bibliogràfic de cada article.

 • Dijous, 23
 • folletoRROMA

  2n Curs SASTIPEN AJ RROMA. Salut i comunitat gitana: reptes i oportunitats

  L'Estratègia Nacional per a la Inclusió Social de la Població Gitana 2012-2020. Reptes i actuacions des de la universitat, les institucions públiques i la societat civil.
  De l'11 al 13 de desembre de 2013. Universitat d'Alacant, Aulari II, Aula OC04

 • Dimecres, 22
 • logo IUDESP

  Egipte: una transició frustrada

  El pròxim 23 de gener de 2014, l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez Ossorio impartirà una conferència en el Palau de la Madraza de Granada sobre "Egipte: una transició frustrada".

 • logo IUDESP

  "Egipte: tornada a l'autoritarisme"

  El Correo Español publica l'anàlisi de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio: "Egipte: tornada a l'autoritarisme" el 21 de gener de 2014

 • logo IUDESP

  situació a Síria davant la Conferència de Ginebra II

  Entrevista en RTVE de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio sobre la situació a Síria davant la Conferència de Ginebra II

 • logo IUDESP

  "The Cause of Palestine and the Future of the Palestinian National Movement"

  L'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio va participar en la segona conferència anual de l'Arab Center of Strategic an Policy Studies de Doha (Qatar) dedicada a "The Cause of Palestine and the Future of the Palestinian National Movement"

 • logo IUDESP

  Rèquiem pels refugiats palestins

  El País publica en la seua edició del 15 de gener la tribuna de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez Ossorio "Requiem pels refugiats palestins" on s'aborda la catàstrofe humanitària a Síria després de tres anys de guera

 • Divendres, 10
 • Institut Interuniversitari

  Participació en el seminari internacional "DEMOCRÀCIA EM AÇÃO: Diàlegs sobre Orçamentos Participatius numa perspetiva portuguesa"

  L'investigador de IUDESP Francisco Francés ha participat com a ponent els dies 9 i 10 de desembre de 2013 en el seminari internacional “Democràcia em açao: Diàlegs sobre Orçamentos Participatius numa perspectiva portuguesa”, en el marc del projecte OPTAR. A aquest seminari van acudir experts en Pressupostos Participatius de Portugal, Espanya, Brasil i Alemanya, per a intercanviar idees i experiències de la situació actual dels Pressupostos Participatius Europa

 • Institut Interuniversitari

  Seminari Internacional "Social Programs: Evolution and Processes", Loyola College, Chennai.

  Participació de Miguel Ángel Mateo i Mª Asunción-Martínez (Investigadors IUDESP-Alacant) amb la ponència "Social Programs in Russia and Spain, en col·laboració amb la Dra. Irina L. Pervova, School of Sociology, St. Petersburg State University (Russia). El Seminari "Social Programs: Evolution and Processes" s'ha desenvolupat en Loyola College (Chennai, Índia). 9 gener 2013, en el marc del projecte europeu FP7-PEOPLE-2012-IRSES (Marie Curie Actions), PIRSES-GA-2012-318938. "Civil-SW- Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models".

 • Dijous, 9
 • Institut Interuniversitari

  Article sobre necessitats bàsiques interespecies en la revestisca Pensament Actual.

  Article de José Tomás García García, IUDESP Alacant
  Resum
  L'article integra les ètiques animalista i ambientalista, l'ecofeminismo i el enfocament de les necessitats bàsiques interespecies en una construcció teòrica i empírica; es pren com a referència el triangle de violència de Galtung i el concepte d'explotació d'Ibáñez.
  El mal desenvolupament i el mal viure es reprodueixen en la malentesa supremacia de la cultura humana, explotadora de la naturalesa. Així es converteixen en "víctimes": societats, individus i naturalesa.
  En aquest context de victimització i insatisfacció estructural (i culturalment violenta de necessitats), el bon viure i el desenvolupament humà bàsic són impossibles, mentre es perpetua la destrucció material i immaterial del patrimoni biològic, cultural i humà.
  La cultura de pau i la filosofia per a fer les paus: constitueixen una aproximació científica clau per al bon viure de les interespecies, aproximació que seria menys poderosa si no qüestiona l'antropocentrisme de la cultura dominant en el sistema mundial, que en la pràctica normalitza la violència contra la naturalesa i contra els animals. La transcendència implica no reproduir l'enfocament dicotòmic occident / antioccidente, fonamentalisme
  occidental / dialèctica de la ment colonitzada.
  L'intent és transcender l'antropocentrisme i l'etnocentrisme geogràfic i fins i tot espai-temporal, reconèixer la diversitat cultural i la solidaritat, amb la seua autèntica dimensió per a la supervivència plena del viu, i d'est manera, crear un pacifisme portat fins a les seues últimes conseqüències, que no reproduïsca l'enfocament victimizante, sinó emancipador o alliberador en el plànol de l'acció.
  Paraules clau: Aprenentatge, interculturalitat, antropocentrisme, pau estructural, animalismo, ecofeminismo

 • Tornar al tauler principal

IUDESP UA - Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau, Seu Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464