Saltar apartados

Última hora - Notícies publicades en Març, 2014

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2014
 • Divendres, 28
 • moneda social

  Jornades sobre teoria i pràctica de la moneda social

  El IUDESP seu Alacant, juntament amb Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, Federació Local de CGT Alacant, Institut de la Moneda Social, Facultat d'Econòmiques i Empresarials col·labora en els "Jornades sobre la teoria i pràctica de la moneda social", organitzades pel Departament de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. Mes informació http://dsoc2.ua.es/es/

  Cartell de les jornades

  Durant els dies 9 a 11 d'abril el IUDESP va col·laborar en l'organització de les Jornades sobre "Teoria i pràctica de la moneda social" en la cuales es van exposar diferents experiències relacionades amb aquest tipus de pràctiques econòmiques en l'espai comunitari. Experiències tant en l'estat espanyol com en l'àmbit internacional. En la primera sessió (9 d'abril), després d'una exposició del context internacional de la crisi econòmica, financera i social actual, així com una aproximació antropològica al fenomen socioeconòmic dels diners, es van abordar conceptes d'interès per al control social de la gestió dels recursos financers com és el de la sobirania financera. En les següents sessions (10 i 11 d'abril) es van realitzar diferents conferències orientades a mostrar diferents experiències i formes de la moneda social en el món; la seua relació amb altres pràctiques econòmiques pròximes com és la dels bancs de temps; i les qüestions legals, fiscals i tècniques que estan implicades en el desenvolupament de la moneda social. Alguns aspectes relacionats amb la consideració de la moneda social com un instrument més de transformació social connectat amb altres pràctiques de resistència van ser exposats a partir de l'experiència de la Cooperativa Integral Catalana. Les jornades es van celebrar amb la participació de  12 ponents (Susana Martín, Jordi López, José María Tortosa, Miguel Yasuyuki, Jordi Griera, Enric Montesa, Julio Gisbert, Matthew Slater, Asun Hidalgo, Didac Costa, Núria Velàzquez i Jorge Timó) i amb la inscripció de més de 80 assistents.
 • Portada RMF 45

  Disponible en línia la Revista Migraciones Forzadas n.45 "Crisis"

  RMF 45 "Crisis" consta de 33 articles sobre crisis, migració i desplaçament i vuit articles generals sobre altres temes com el tifó Haiyan, reparacions a Amèrica Llatina, discriminació a Birmània, desplaçats interns a Kenya, asil en el Líban i la contextualització dels estàndards educatius.

 • Divendres, 21
 • portada_obets7_mini

  La revista OBETS ha culminat el procés d'adopció del DOI

  OBETS. Revista de Ciencias Sociales ha culminat el procés d'assignació d'un DOI a tots els articles ja publicats. El sistema DOI, gestionat per la International DOI Foundation, proporciona un marc per a la identificació persistent de recursos electrònics, la gestió de contingut intel·lectual, la gestió de metadades, etc.

 • Dimecres, 5
 • logo IUDESP

  II Trobada iberico de Democràcia Participativa

  Francisco Francés, investigador de IUDESP, impartirà una conferència en el marc de la II Trobada ibèric de Democràcia Participativa. La trobada serà dissenyada per a ser un espai de diàleg, reflexió col·lectiva i intercanvi d'experiències i sabers entre actors institucionals, socials i investigadors de Portugal i Espanya. El protagonisme residirà en les localitats implicades, els seus representants electes, els seus ciutadans i cossos tècnics. La trobada obrirà un espai per a participants d'altres països, facilitant la identificació del context internacional i contrastant les experiències ibèriques de democràcia participativa amb altres realitats.
 • Tornar al tauler principal

IUDESP UA - Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau, Seu Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464