Saltar apartados

Última hora

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

28/07/2021
Disponible el Vol. 16 n. 2 de la revista OBETS

Ja està disponible el Vol. 16 nº 2 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup d'investigació integrat en el IUDESP, i pel Dpto. de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. Dins de l'àmbit de la Sociologia i les Ciències Socials, l'objectiu de la revista és la difusió de resultats d'investigació empírica, metodològica o teòrica d'àmbit nacional i internacional que contribuïsquen al millor coneixement de la societat contemporània.

Aquest número inclou articles sobre participació ciutadana, impacte social, alimentació i salut, educació, comunicació, treball social, sociologia urbana i altres temes d'actualitat com el COVID-19.

06/05/2021
El IUDESP secunda el comunicat d'aiPAZ davant la greu situació a Colòmbia

A Colòmbia s'estan produint terribles atacs a la població per part de les forces públiques, arran de les manifestacions contra la reforma tributària del Govern. Aquesta situació de violència extrema i violacions dels drets humans està causant enorme sofriment en la població i està posant en perill el procés de pau a Colòmbia.

 

 

23/03/2021
La revista OBETS, primera en el Rànquing REDIB en Ciències Socials

La revista OBETS, editada per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau i pel Departament de Sociologia II de la Universitat d'Alacant, ha sigut triada per a aparèixer en la secció de "Destacats" en la portada de la web https://redib.org durant la setmana del 22 al 28 de març de 2021, per ser la primera revista en la matèria Ciències Socials segons el Rànquing REDIB.

 

 

01/02/2021
Alaminos-Fernández, A. i Alaminos, A. (2021): El disseny del sinistre en la sèrie televisiva Dark. Miguel Hernández Communication Journal, Vol. 12 (1), pàg. 119 a 140. Universitat Miguel Hernández, UMH (Elx-Alacant)

L'article estudia l'ús del disseny psicoanalític i semiòtic en la creació de la sensació del sinistre mitjançant l'angoixa en la sèrie televisiva Dark.

01/02/2021
Alaminos-Fernández A.F. (2021). L'efecte del context social en l'associació entre música i emoció. OBETS. Revista de Ciències Socials. Vol. 16, núm. 1, pàg. 17-34.

Els efectes de la música popular en la vida quotidiana són el resultat de la combinació entre les experiències individuals, el context social i els trets musicals que caracteritzen les cançons. Aquesta investigació estima mitjançant un disseny cuasiexperimental l'efecte de les emocions que procedeixen del factor vivencia personal i la seua relació amb les emocions induïdes per l'experiència musical.

29/01/2021
Disponible el Vol. 16 n. 1 de la revista OBETS

Ja està disponible el Vol. 16 nº 1 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup d'investigació integrat en el IUDESP, i pel Dpto. de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. Dins de l'àmbit de la Sociologia i les Ciències Socials, l'objectiu de la revista és la difusió de resultats d'investigació empírica, metodològica o teòrica d'àmbit nacional i internacional que contribuïsquen al millor coneixement de la societat contemporània. Amb aquest número canviem els nostres mesos de publicació a gener i juliol.

23/12/2020
Disponible el Vol. 15 n. 2 de la revista OBETS

Ja està disponible el Vol. 15 nº 2 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup d'investigació integrat en el IUDESP, i pel Dpto. de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. 

11/01/2021
Webinar. Cofrents: llicència caduca. dijous 14 de gener 2021. 19:30 hores

Al març venç la llicència d'explotació de la central nuclear de Cofrents, una instal·lació que suposa una greu amenaça per a la nostra seguretat, i més ara amb l'envelliment que pateix després de més de 36 anys de funcionament.
No hi ha excuses per a no tancar-la i apostar decididament per un model energètic net, renovable, segur i descentralitzat.
Els interessos d'Iberdrola no han de passar per davant la seguretat i la salut del nostre poble

Ponents:
Cristina Rois, de la Plataforma per un Nou Model Energètic i del Moviment Ibèric Antinuclear
Antonio Turiel, científic titular del CSIC
Javier Andaluz, coordinador de l'àrea de clima i energia d'Ecologistes en Acció

Ho organitza: Ecologistes en Acció del País Valencià
Federació del País Valencià
Ecologistes en Acció
Tabarca 12 entresol - 03012 Alacant
Telèfon:965 25 52 70
http://www.ecologistesenaccio.org/paisvalencia

07/01/2021
Alaminos-Fernández, A.F. i Alaminos-Fernández, P (2021) Els concerts solidaris i la mobilització sociopolítica: límits i potencialitats en Encabo, E (2021) Música i Pantalles. Cultura, societat, educació, Editorial Difácil. 109-123.

Aquest text explora els usos de la música popular en la formació, consolidació i promoció de moviments socials orientats al canvi polític, econòmic i social. Després d'una revisió de les diferents propostes teòriques sobre el seu ús, es realitza un estudi de cas de dues modalitats, el concert solidari recaptador de fons i el concert promotor del canvi, mostrant els seus límits i potencialitats en el capitalisme de consum.

07/01/2021
Alaminos-Fernández, A.F. (2020) Música i llenguatge en les eleccions generals de 2019 a Espanya. Sphera Publica 2 (20), 96-115

L'article estudia l'idioma utilitzat (anglès o castellà) en les cançons de les llistes de campanya del PSOE, PP i Ciutadans. L'idioma anglès no és comprès per molts electors de major edat pel que la seua funció en la comunicació política transcendeix el missatge verbal. L'anàlisi de les dimensions emocionals de valència i activació mostra l'estratègia existent després de l'elecció d'idioma.

07/01/2021
Alaminos-Fernández, A.F. (2020). La caracterització musical transmèdia de les identitats juvenils: el cas de la sèrie Stranger Things. Fonseca, Journal of Communication 21 (19), 87-105

L'article indaga en l'ús de la música popular per a caracteritzar emocionalment als joves en la producció audiovisual. Els gustos musicals dels personatges expressen de manera estereotipada trets de personalitat, estableixen afinitats entre ells, suggerint implícitament una biografia.

02/11/2020
Roma Inclusion Newsletter: octobre 2020

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

29/10/2020
El IUDESP se suma a la petició d'AIPAZ per a la reorientació de despeses militars a inversió eco-social i amb perspectiva de gènere.

AIPAZ i númerosas organitzacions de la Societat Civil demanen al Govern espanyol i al parlament espanyol la reorientació de despeses milatares a inversió eco-social i amb perspectiva de Gènere, especialment en favor de les persones i grups en situació de major vulnerabilitat.

21/10/2020
Convocatòria de Premis Tesis Doctorals de la Càtedra ODS-Paz i Justícia promoguda per la Universitat d'Alacant i la Generalitat Valenciana

 

La Càtedra ODS-Paz i Justícia de la UA ha publicat les bases de la convocatòria de Premis per a TESIS DOCTORALS, complementària a la de premis per a TFG i TFM. Poden participar en la mateixa les tesis llegides i defensades en els cursos 2017-18, 2018-19 i 2019-20 en qualsevol de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

 Tota la informació en:

 https://web.ua.es/es/catedrapazyjusticia/convocatorias/convocatoria-premios-tesis-doctorales.html

07/10/2020
Convocatòria de Premis TFG i TFM de la Càtedra ODS-Paz i Justícia promoguda per la Universitat d'Alacant i la Generalitat Valenciana

 

La Càtedra ODS-Paz i Justícia de la UA ha publicat les bases de la convocatòria de Premis TFG i TFM. Poden participar en la mateixa els TFG i TFM llegits i defensats en els cursos 2017-18, 2018-19 i 2019-20 en qualsevol de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Tota la informació en:

https://web.ua.es/es/catedrapazyjusticia/convocatorias/convocatoria-premios.html

04/09/2020
"Feminismos en Podemos: contrapoder, discursos i estratègies de lluita". ARBOR, vol. 196, núm. 796: a556. 2020. ISSN-L: 0210-1963.
Autores: BERGÈS, Karine; ESPINAR, Eva.

Resum: El ressorgir en els últims anys dels moviments feministes a tot el món ha portat a nombroses autores a parlar d'una quarta ona del feminisme. Aquest és també el cas d'Espanya, on ha pres força no sols el moviment feminista autònom sinó també la participació de grups i activistes feministes en diferents protestes, moviments socials i fins i tot partits polítics. Exemple d'això va ser l'alta implicació d'activistes feministes en el moviment 15-M, moltes de les quals van donar posteriorment el passe a la representació política, entrant a formar part de partits de nova creació com Podemos. Aquesta participació constitueix una mostra del seu compromís pel canvi social i del reconeixement de la interseccionalitat d'opressions, però també exigeix un complex exercici de reconstrucció i defensa de l'espai feminista. Precisament, en aquest article proposem l'anàlisi dels debats entorn de propostes i estratègies que han mantingut les feministes de Podemos que, després d'haver militat en moviments socials, han decidit col·laborar amb aquesta plataforma política.

03/09/2020
Informe INECA: La situació social a la Província d'Alacant, 2020

Les professores Carmen Ródenas i Mónica Martí, van presentar on-line en el mes de juliol passat l'Informe sobre la situació social a la Província d'Alacant. Es tracta d'un estudi monogràfic encarregat per l'Institut d'Estudis Econòmics de la província d'Alacant (INECA), amb l'objectiu d'oferir una anàlisi en profunditat sobre la situació social a la província. Aborda quatre grans temes: Població; Educació i formació; Mercat laboral i, finalment, Renda i nivells d'ingressos. Cadascuna de les parts es desenvolupa mitjançant preguntes claus.

Es pot descarregar l'informe complet en https://ineca-alicante.es/estudios/

31/07/2020
An egalitarian approach for sharing the cost of a spanning tree

José-Manuel Giménez-Gómez, Josep E. Peris, Begoña Subiza

PLoS ONE 15(7): e0236058.

Abstract:
A minimum cost spanning tree problem analyzes the way to efficiently connect individuals to a source. Hence the question is how to fairly allocate the total cost among these agents.
Our approach, reinterpreting the spanning tree cost allocation as a claims problem defineixes a simple way to allocate the optimal cost with two main criteria: (1) each individual only pays attention to a few connection costs (the total cost of the optimal network and the cost of connecting himself to the source); and (2) an egalitarian criteria is used to share costs.
Then, using claims rules, we defineix an egalitarian solution sota that the total cost is allocated as equally as possible. We xou that this solutions could propose allocations outside the core, a counter-intuitive fact whenever cooperation is necessary. Then we propose a modification to get a core selection, obtaining in this case an alternative interpretation of the Folk solution.

31/07/2020
Sharing the cost of maximum quality optimal spanning trees

Begoña Subiza · Josep E. Peris
TOP

Abstract:
Minimum cost spanning tree problems have been widely studied in operation research and economic literature. Multi-objective optimal spanning trees provide a habite realistic representation of different actual problems. Once an optimal tree is obtained, how to allocate its cost among the agents defineixes a situation lleve different from what we have in the minimum cost spanning tree problems.
In this paper, we analyze a multi-objective problem where the goal is to connect a group of agents to a source with the highest possible quality at the cheapest cost.
We compute optimal networks and propose cost allocations for the total cost of the project. We analyze properties of the proposed solution; in particular, we focus on coalitional stability (core selection), a central concern in the literature on minimum cost spanning tree problems.

 

 

31/07/2020
A Concessions-Based Procedure for Meta-Bargaining Problems
M. Carmen Marco · Josep E. Peris · Begoña Subiza
Homo OeconomicusAbstract:
In 1950, Nash's seminal paper introduced the axiomatic approach to the analysis of bargaining situations. Since then, many bargaining solutions have been proposed and axiomatically analyzed.
The fact that agents, when face with a bargaining problem, ca menja up with different solution concepts (that is, different notions of fairness and equity) was first introduced by van Damme (J Econ Theory 38:78-100, 1986) with the meta-bargaining model. In this paper we present and axiomatically analyze a procedure for solving meta-bargaining problems, which we call Unanimous-Concession. As an example, we xou that the Nash solution is the result of the meta-bargaining process we defineix, when agents have dual egalitarian criteria.
Finally, we compare, from an axiomatic point of view, our proposal with other meta-bargaining procedures.
02/07/2020
Quants immigrants han abandonat Espanya per la crisi? Un exercici d'estimació (indirecta) mitjançant l'Enquesta de Població Activa

Autores: Carmen Ródenas i Mónica Martí

Resum/abstract: Espanya va rebre un dels més grans contingents migratoris internacionals en els anys previs a la recessió econòmica. El canvi de cicle podria haver conduït a una intensa eixida dels immigrants. No obstant això, utilitzant l'Enquesta de Població Activa (EPA) es comprova que aqueixa expulsió en massa no es produeix. El treball, a més, aborda les raons que pot haver-hi darrere de la decisió dels immigrants per a romandre al país, malgrat l'empitjorament de les condicions del mercat laboral i de la deterioració de les seues condicions de vida.

30/06/2020
Disponible el Vol. 15 n. 1 de la revista OBETS

Ja es pot consultar el Vol. 15 n. 1 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup de recerca integrat en el IUDESP, i el Departament de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. Dins de l'àmbit de la Sociologia i les Ciències Socials, l'objectiu de la revista és la difusió de resultats de recerca empírica, metodològica o teòrica d'àmbit nacional i internacional que contribuïsquen al millor coneixement de la societat contemporània.

08/06/2020
The Gender Gap in Involuntary Part-time Employment: The Case of Spain
Autoras: Alfonsa Denia y María Dolores Guilló
Abstract/Resumen: 
The high incidence of non-desired part-time jobs and temporary contracts after the Great Recession has become one of the most important drivers of the outstanding rise in income inequality in Spain during the last decade. We explore the determinants of involuntary part-time work in Spain over the period 2006-2014 and find that gender has a large, significant and robust positive effect on having that employment status, even after controlling for the type and duration of contracts, type of activity or occupation. A female worker is about 7.4-8.3 percent more likely to have a non-desired part-time job than a male worker with the same characteristics. Moreover, working in the Public Administration or having a temporary contract increases this probability over 10 percentage points. The results highlight the persistent precariousness of the employment recovery in Spain and the need of a careful reflection on the next labor market reform.
04/05/2020
Measurement errors in geographical labour mobility using data linkage: the Spanish case

Carmen Ródenas i Mónica Martí publiquen en la revista International Journal of Social Research Methodologyl'article Measurement errors in geographical labour mobility using data linkage: the Spanish case , sobre els problemes d'incoherència que poden aparèixer en fonts estadístiques, com l'ENQUESTA DE MOBILITAT LABORAL I GEOGRÀFICA, elaborades a partir de l'enllaç de persones entre enquestes i registres de població.

 

 

01/04/2020
L'ATENCIÓ ES REALITZA DE FORMA NO PRESENCIAL
18/03/202
  • Per a qualsevol dubte o consulta la secretaria administrativa atendrà de forma no presencial en el correu iudesp@ua.es
12/03/2020
Es comunica que es cancel·la la col·labora en la xarrada i presentació del llibre "Manual de lluita contra el canvi climàtic" prevista per al 13 de març.

Disculpen les molèsties.

09/03/2020
El IUDESP, gràcies al treball de Cristina López, col·labora en la xarrada i presentació del llibre "Manual de lluita contra el canvi climàtic"
Tindrà lloc divendres que ve 13 de març en la Universitat d'Alacant a càrrec de Samuel Martín-Sosa. Estan previstos dos actes, un a les 12.00 hores en la sala d'actes de l'Aulari II i un altre a les 18.30 hores a l'auditori de l'Edifici Porta Ferrisa.
20/02/2020
Roma Inclusion Newsletter: febrer 2020

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

10/02/2020
La nostra companya Carmen Ródenas (directora del IUDESP entre 2013 i 2017)

És la nova directora de la Càtedra institucional "Paz y Justicia" (ODS-PAZ) de la Universitat d' Alacant.

Des de la direcció del IUDESP-UA volem donar-li la més sincera enhorabona i oferir-li tot el suport en la seua nova labor. La càtedra impulsada per la Generalitat Valenciana a través de la seua Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, és un espai per a abordar l'Objectiu 16 dels ODS: la promoció de societats pacífiques, lliures del temor i de la violència, justes i inclusives per al desenvolupament sostenible. També, facilitar l'accés a la justícia i construir a tots els nivells institucions eficaces i inclusives que rendisquen comptes. En aquest context, la Càtedra ODS-PAZ de la UA té el propòsit d'impulsar totes aquelles activitats que afavorisquen la consecució d'aquests objectius però, especialment, les que contribuïsquen a sensibilitzar a la comunitat universitària en particular i a la societat en general. I com no podia ser menys, compta amb tot el nostre suport des de IUDESP-UA.

 

05/02/2020
La Unió Europea no és un accident de la història...

És el títol de l'article de Carmen Ródenas publicat en 2020 en la Revista Balanç, 29(I), pp.7-10, en el qual s'incideix en què en els últims anys ha crescut acusadament el desagafe cap a la Unió Europea (UE) i, potser, hauríem de preguntar­ens si hem oblidat pel ca­mine una cosa important i donem coses per descomptat, com l'escenari de pau i estabilitat que gaudim des de fa tres quarts de segle.

21/01/2020
Economic stress in non-poor Spanish households during the Great Recession

Carmen Ródenas i Mónica Martí publiquen en la nova revista Applied Economic Analysis l'article Economic stress in senar-poor Spanish households during the Great Recession sobre  com les llars de la classe mitjana a Espanya han afrontat la Gran Recessió i com la crisi ha afectat aquest extens (i clau) grup social. 

22/10/2019
MOOC Eines per a la participació per la salut

Aquest Massive Open Online Course ofereix un recorregut a través de diferents exemples i recomanacions sobre com promoure la participació de la població gitana en el cicle complet de les accions per la salut: diagnòstic, planificació, implementació, supervisió i avaluació. El curs és gratuït, permanentment obert i disponible i s'ofereix en  Inglés  i Español
Aquest curs ha sigut realitzat per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant, amb el suport tècnic d'UNIMOOC , en el context del pla de treball del Centre Col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut sobre Inclusió Social i Salut, amb el suport financer de l'Open Society Public Health Program.

07/10/2019
El IUDESP participa en la presentació de la Plataforma Stop 5G

La presentació es farà amb una xarrada i debat sobre els impactes que la tecnologia 5G podria tenir en el mitjà natural, la seguretat, la salut, etc.

Intervindran:

Adrián Martínez; Metge i Professor de l'institut de Salut ambiental de Sant Vicent.

Pedro Belmonte; Catedràtic d'ensenyament secundari i expert en contaminació electromagnètica.

Data: 11 d'octubre a les 18.30 hores
Lloc: Sala de conferències de la Universitat d'Alacant en C/ Sant Ferran, 40, Alacant.

Abans de l'esdeveniment, es facilitarà un enllaç per a poder seguir-ho per videostreaming.

17/09/2019
El IUDESP participa en l'Organització de la Jornada d'informació i debat Canvia el Món no el Clima

Data: dimarts, 17 de setembre 2019 des de les 18:50 fins a les 21:00

Lloc: Sala Rafael Altamira.

L'assistència estarà limitada a l'aforament de la sala, però també es podrà seguir on-line des de l'enllaç general: http://vertice.cpd.ua.es/sede i des de l'enllaç a aquest directe específic:http://vertice.cpd.ua.es/205264

17/07/2019
Congrés Terrorisme passat, present i futur: com fer front a la seua amenaça

Dirigeix: Carlos Igualada e Ignacio Álvarez- Ossorio

Data: 30 de setembre i 1 d'octubre

Lloc: Universitat d'Alacant

28/06/2019
Disponible el Vol. 14 n. 1 de la revista OBETS

Ja es pot consultar el Vol. 14 n. 1 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup de recerca integrat en el IUDESP. Dins de l'àmbit de la Sociologia i les Ciències Socials, l'objectiu de la revista és la difusió de resultats de recerca empírica, metodològica o teòrica d'àmbit nacional i internacional que contribuïsquen al millor coneixement de la societat contemporània.

28/06/2019
Roma Inclusion Newsletter: juny 2019

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

28/06/2019
Ja disponible en la Revista Informació Comercial Espanyola (HISSE) l'article "Pot la immigració revertir el canvi demogràfic?" de Carmen Ródenas.

Després d'analitzar per què pot preocupar el canvi demogràfic, així com què es pot esperar i què no de la immigració, en relació amb el seu impacte sobre la sostenibilitat del sistema de pensions, en aquest treball s'estima quants immigrants farien falta atraure en el futur per a mantenir els actuals estàndards de dependència cuasi laboral a Espanya. Es comparen els requeriments amb el passat recent de la immigració en el nostre país, per a acabar concloent que el sosteniment a mitjà i llarg termini del sistema de pensions a través de la immigració o de la natalitat no és l'única solució, ni tan sols la fonamental, per a la preservació de l'equilibri i sosteniment del propi sistema.

31/05/2019
El IUDESP col·labora amb ala activitat promoguda per la Colla Ecologista d'Alacant/ Ecologistes en acció.

Jornada: "L'amenaça de la turisficación: no tot val"

8 de juny d'11.00 a 13.45 hores.

Debat a càrrec de Bernat Amorós

Seu Universitària Ciutat d'Alacant

07/06/2019
Seminari %o201CDerechos Humans i Serveis Socials Bàsics. Propostes d'Innovació%o201C,

Coordinat per la Investigadora de IUDESP Maria Asunción Martínez Román.

Del 27 al 29 de maig de 2019.

Seu Ciutat d'Alacant

07/06/2019
Conferència del professor Oliver Gabriel Hernández Lara (Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic).

"Polítiques de desenvolupament ambiental. Vulneració de drets i producció d'espacialidades. El cas del tren interurbà Toluca- Mèxic"

17 de maig de 2019, 12 hores.

Lloc. Sala de reunions IUDESP, Aulari I

11/03/2019
Presentació del llibre "Si no hubiera privilegios no habría miserias. Textos para la Acción Social Crítica y Transformadora"

Presentació del llibre "Si no hubiera privilegios no habría miserias. Textos para la Acción Social Crítica y Transformadora". A càrrec de Manuel Sáez.

12 de març. De 9 a 11 hores, i de 12 a 14 hores.
Aula 11 Aulari III

 

13/02/2019
JORNADES REINICIANT EL SISTEMA

El IUDESP col·labora en les jornades REINICIANT EL SISTEMA. JORNADES D'ECONOMIA SOLIDÀRIA PER A UNA SOCIETAT RESPONSABLE, organitzades pel col·lectiu ciutadà ALACANT DESPERTA. Plaza Sèneca d'Alacant (Antiga Estació d'Autobusos) 15, 16 i 17 de febrer. 

26/11/2018
Ja disponible RMF 59 "Veinte años de los Principios Rectores de los Desplazamientos Internos"

En aquest nombre, els autors reconeixen les aplicacions i els èxits dels Principis Rectors alhora que reflexionen sobre les seues limitacions, els desafiaments per a la seua implementació, la seua rellevància per a les incidències contemporànies i els diferents impulsors del desplaçament intern, els desafiaments futurs que han d'afrontar-se i el potencial de l'aplicació de nous punts de vista i nous enfocaments.

 

 

07/11/2018
La revista OBETS rep reconeixement Classe A de ANVUR (Itàlia)

La Agenzia per la valutazione del sistema Universitario e della ricerca (ANVUR) d'Itàlia supervisa el sistema nacional d'avaluació de la qualitat pública de les Universitats i Institucions de Recerca. Des del 4 de juliol de 2018, la revista OBETS ha sigut acceptat en la llista de revistes de Classe A para els sectors de competència de l'Àrea 14 - Scienze politiche e sociali (concretament en el sector 14/C2 - Sociologia dei processi culturali e comunicativi) 
http://www.anvur.it/archivio-documenti-ufficiali/area-14_riviste-classe_a/

10/10/2018
Ródenas, C. and A. Doval (2018), "Measuring crime through victimization: Some methodological lessons from the ICVS", European Journal of Criminology, on-line, First Published October 5

The objective of this study is to demonstrate that there llaure design errors in the International Crime Victims Survey (ICVS) that lead to biases in the estimates of victimization rates. This will be verified, firstly, by comparing the crime rate derived from the ICVS microdata with that based on the reference population and, secondly, examining the consequences of two ICVS methodological decisions: the use of individual weights and the re-weighting procedure in accordance with household size. These sample design failures, which generate distorted crime rànquings, call for the need to make corrections both in the subsequent waves of the ICVS and in the final design of a future European survey.

24/09/2018
L'investigador del IUDESP, Javier Ullan de la Rosa, formara part de la Missió d'Observació Electoral de l'Organització dels Estats Americans en les eleccions brasileres. Del 29 de setembre al 9 d'octubre.

L'Investigador forma part de l'anomenat "core team" de la missió com a especialista en drets indígenes i afrodescendentes.

04/09/2018
Ja disponible en línia RMF 58 "Economies: drets i accés al treball"

Quan les persones es veuen obligades a abandonar les seues llars, generalment també deixen arrere els seus mitjans d'activitat econòmica i subsistència. En la seua nova ubicació, és possible que no puguen o no se'ls permeta treballar. Açò té implicacions de gran abast.

Aquest nombre de RMF conté a més d'una minisección sobre "Humans i animals en camps de refugiats".

19/07/2018
L'investigador del IUDESP, Javier Ullán de la Rosa, membre de la missió d'observació internacional de l'Organització d'Estats Americans en les eleccions presidencials de Mèxic

L´investigador va formar part, del 27 de juny al 4 de juliol de 2018, en qualitat d'observador destinat a Oaxaca, de la Missió d'Observació Electoral de l'Organització d'Estats Americans per a les eleccions presidencials i a diputats federals i estatals de Mèxic, encapçalada per l'ex-president de la República Dominicana Leonel Fernández".

09/07/2018
Ja disponible en línia RMF 57 "Sirians en desplaçament"
Amb 2018 marcant el setè aniversari del conflicte sirià, en aquest nombre de RMF s'exploren nous punts de vista i els desafiaments continus relacionats amb el desplaçament, tant intern com en països veïns, de milions de sirians. El que aprenem de les respostes a aquest multifacético desplaçament a gran escala també és rellevant per a altres situacions de desplaçament a Orient Mitjà i més enllà. RMF 57 conté 27 articles sobre "sirians en desplaçament", més sis articles "generals" sobre altres temes de migració forçada.

 

04/07/2018
Representacions culturals de la naturalesa alter-humana

"Analitzadors ecofemipacianimalistas històrics i construïts: com recalibrar representacions culturals i imaginaris alter-humans des de la recerca sociodialéctica".

José Tomás García García

Investigador, Universitat d'Alacant (Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz i Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere).

04/05/2018
El director del IUDESP Ignacio Álvarez-Ossorio visita Qatar del 29 d'abril al 2 de maig i

es reuneix amb diversos responsables del Ministeri d'Afers Estrangers,  així com amb diversos acadèmics de la Universitat de Qatar i Universitat de Georgetown. També va aprofitar l'ocasió per a visitar l'Arab Center for  Research and Policy Studies, on es va reunir amb el seu director el Dr. Azmi  Bichara i va valorar diversos projectes de col·laboració.

20/04/2018
Conferència: Stranger Things transmedia. Les cançons com a recurs narratiu. Paloma Alaminos

Sala Multimèdia de la Mediateca. Biblioteca General. 27 d'abril a les 13 h.

17/04/2018
Conferència Leila Nachawati. SÍRIA EN GUERRA: SET ANYS DE DESTRUCCIÓ

SÍRIA EN GUERRA: SET ANYS DE DESTRUCCIÓ

Dimecres, 9 de maig de 2018, 12 h.
Aula Magna, Facultat de Filosofia i Lletres II

10/04/2018
RAÚL ZIBECHI en la UA. CONFERENCIA Els moviments socials a Amèrica Llatina

CONFERÈNCIA
Els moviments socials a Amèrica Llatina
Dimarts 17 d'abril, 11 hores
Auditori de l'Aulari II


22/03/2018
Seminari de recerca amb Guillermina Díaz, professora de la Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic, que impartirà la conferència %o201CPolíticas d'atenció a la violència cap a la dona. Cas Estat de Mèxic%o201D

Dimecres 28 de març, a les 12 hores.  Aula Ernest Lluch, Facultat d'Econòmiques

 

07/03/2018
Conferència: Qatar en la cruïlla d'Orient Mitjà

Dilluns, 12 de març de 2018, 12 h.
Saló de Graus, Facultat de Filosofia i Lletres III

16/02/2018
Presentació del Llibre: DÁES: L'AVENIR DE L'AMENAÇA TERRORISTA
Martes, 27 de febrero de 2018, 12 h.
Salón de Grados, Facultad de Filosofía y Letras III
14/02/2018
Ignacio Álvarez-Ossorio aborda en EL PAÍS la catàstrofe humanitària en la Franja de Gaza com a conseqüència de la congelació de la contribució d'EUA al finançament de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA).

Gaza pateix una situació desesperada: el 80% dels seus habitants depenen de l'ajuda humanitària, el 47% viuen sota el llindar de la pobresa i el 41% estan aturats. També és alarmant la falta d'aigua i electricitat: el 95% dels aqüífers no són aptes per al consum, i l'única planta elèctrica operativa ha sigut bombardejada en diverses ocasions:

01/02/2018
Seminiario de Música i Política

Seminari organitzat pel Departament de Sociologia II i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz

18/01/2018
Dimarts que ve 23 de gener a les 18 hores en l'Aula Institucional de la Calme UA a Alacant tindrà lloc la presentació de REINICIANT EL SISTEMA. JORNADES D'ECONOMIA SOLIDÀRIA I CONSUM RESPONSABLE.
Jornades organitzades pel col·lectiu ciutadà ALACANT DESPERTA i que tenen el suport de l'Ajuntament d'Alacant i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant.
Presentarà l'acte Clement Penalva (Institut Interunivesitario de Desenvolupament Social i Pau de la UA)
Intervindran:
Pedro Aparicio (REVES, Xarxes d'Economia Solidària i Alternativa)
Nevenka Rubio. Colectivo Alacant Desperta
Amador Navarro. Col·lectiu Alacant Desperta
12/01/2018
Programa I International Meeting on Emerging Societies

Dia 19 de gener 2018 en la Sala Vicens Vives de la Facultat de CC. Econòmiques i Empresarials

27/12/2017
Disponible el Vol. 12 n. 2 de la revista OBETS

Ja està disponible el Vol. 12 nº 2 d'OBETS. Revista de Ciències Socials, editada per l'Observatori Europeu de Tendències Socials (Obets), grup de recerca integrat en el IUDESP. Dins de l'àmbit de la Sociologia i les Ciències Socials, l'objectiu de la revista és la difusió de resultats de recerca empírica, metodològica o teòrica d'àmbit nacional i internacional que contribuïsquen al millor coneixement de la societat contemporània.

05/12/2017
Ignacio Álvarez-Ossorio prendrà part en el seminario "La política exterior espanyola cap al món àrab després de la primavera àrab" que se celebrarà el 15 de desembre en la Universitat de Castella-la Manxa com a part del projecte "La dimensió internacional de les transformacions polítiques en el món àrab"
27/11/2017
Jornada ACNUR %o200Ben la Universitat de %o200B Alacant %o200B (29 novembre):

Dimecres que ve 29 de novembre tindrà lloc la Jornada sobre Refugiats que ha organitzat ACNUR en la UA amb la col·laboració del IUDESP-SedeUA. Des de les 10hh. en el saló de graus de la Facultat de CCEE intervindran al matí Ignacio Álvarez-Ossorio ( El conflicte sirià. Gènesi, desenvolupament i perspectives), Kirsten Sutherland (L'acció humanitària en el segle XXI: trajectòria, tendències i reptes); i a la vesprada Rosa Otero ( La protecció internacional de la població refugiada) i Karmele Sáez (Projectes d'acció humanitària d'ACNUR a Jordània)

DATA I LLOC
29 de novembre de 2017, Saló de Graus de la Facultat CC.EE.i EE, Universitat d'Alacant

INSCRIPCIÓ
Les persones interessades a assistir a la jornada poden sol·licitar la seua inscripció en el correu abanyuls@observatoridelrefugi.org fins al dia 27 de novembre.
Aforament limitat. Es lliuraran certificats d'assistència.

18/09/2017
cridada d'articles per a RMF 57 "Desplaçament a Orient Mitjà"

La Revista Migraciones Forzadas nº 57 %u2014que es publicarà al febrer de 2018%u2014 tindrà com a tema central el desplaçament a Orient Mitjà. http://www.fmreview.org/es/oriente-medio
Data límit per a la presentació d'articles: dilluns 23 d'Octubre de 2017

18/09/2017
The Dyanmics of Heterogeneous Political Party Support and Egocentric Economic Evaluations: the Scottish Case", European Journal Of Political Economy, in press, by Georgios Marios Chrysanthou and María Dolores Guilló

We explore the dynamics of the Scottish National Party (SNP) support using the British Household Panell Survey (BHPS) during 1999-06. We study the relative importance of political sentiments and egocentric economic evaluations by disentangling the effects of state dependence and unobserved heterogeneity by gender. Egocentric economic evaluations constitute an important determinant of SNP support over the entire period, being this effect stronger among the male electorate. The results llaure consistent with the electors holding the incumbent Labour Party accountable for their personal financial situation, though financial security augments the nationalist propensity among partisan voters. Furthermore, retrospective economic evaluations form a significant determinant of incumbent Labour Party support in both the 1999-02 and 2003-06 intervening electoral cycles.

25/07/2017
Ja disponible en línia RMF 55 "Alojamiento en el desplazamiento"

Elº n 55 de la Revestisca Migracions Forçades ja està disponible online. El tema central d'aquesta edició és l'allotjament en el desplaçament.

Totes les persones desplaçades necessiten algun tipus d'allotjament. Qualsevol que siga el tipus d'allotjament oposat, proporcionat o construït, necessita respondre a múltiples necesidades i fins i tot, amb el pas del temps, alguna aparença de llar i comunitat. Aquest RMF analitza la complexitat dels enfocaments d'allotjament tant com un objecte físic en un lloc físic com com a resposta a les necessitats humanes essencials. També conté set articles generals sobre altres temes de migració forçada.

www.fmreview.org/es/alojamiento

24/07/2017
XARRADA "Polítiques de reordenament territorial i els conflictes socioambientales i etnoterriotriales en l'Estat de Mèxic"

 

El dijous 27 de juliol, a les 12 hores en el EDIFICI CIENCIES SOCIALS, seminari PS102 tindrà lloc la xarrada:

"Les polítiques de reordenament territorial i els conflictes socioambientales i etnoterritoriales en l'Estat de Mèxic"

A càrrec del professor Oliver Hernández Lara (Facultat de Ciències Socials i Polítiques, Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic, UNAEM)

 Organitzat pel departament de Sociologia II i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau.

11/07/2017
The Dynamics of Heterogeneous Political Party Support and Egocentric Economic Evaluations: the Scottish Case", forthcoming European Journal of Political Economy (2017) By Georgios Chrysanthou and María Dolores Guilló

We explore the dynamics of the Scottish National Party (SNP) support using the British Household Panell Survey (BHPS) during 1999-06. We study the relative importance of political sentiments and egocentric economic evaluations by disentangling the effects of state dependence and unobserved heterogeneity by gender. Egocentric economic evaluations constitute an important determinant of SNP support over the entire period, being this effect stronger among the male electorate. The results llaure consistent with the electors holding the incumbent Labour Party accountable for their personal financial situation, though financial security augments the nationalist propensity among partisan voters. Furthermore, retrospective economic evaluations form a significant determinant of incumbent Labour Party support in both the 1999-02 and 2003-06 intervening electoral cycles.

03/04/2017
Fair student placement "Theory and Decision, forthcoming". By J. Alcalde and A. Romero-Medina

We revisit the concept of fairness in the Student Placement framework. We declare an allocation as α-equitable if no agent can propose an alternative allocation that nobody else might argue to be inequitable. It turns out that α-equity is compatible with efficiency. Our analysis fills a gap in the literature by giving normative support to the allocations improving, in terms of efficiency, the Student Optimal Stable allocation.

08/03/2017
Roma Inclusion Newsletter:Març 2017

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

08/03/2017
Where Acadèmia and Policy Meet. A cross-national perspective on the involvement of social work academics in social policy. Bristol, Policy Press

María Asunción Martínez- Román i Miguel Ángel Mateo-Pérez, %u201CSocial Work Acadèmia and Policy in%u201DSpain , en John Gal & Idit Weiss-Gal (eds.) Where Acadèmia and Policy Meet. A cross-national perspective on the involvement of social work academics in social policy. Bristol: Policy Press. Resultats d'una recerca internacional sobre la implicació de les universitats en la incidència política del Treball Social.

08/03/2017
Les universitats i el rol públic/polític del Treball Social a Espanya. Miguel Ángel Mateo-Pérez i María Asunción Martínez-Román

VI Congrés Internacional de la Xarxa Espanyola de Polítiques Socials-ESPANET Spain. %u201CPactar el Futur: Debat per a un nou consens entorn del benestar%u201D. Sevilla, 16-17 de febrer de 2017, Universitat Pablo d'Olavide. Miguel Angel Mateo-Perez i María Asunción Martínez- Román van participar amb la ponència %u201CLes universitats i el rol públic/polític del Treball Social a Espanya%u201D

06/03/2017
Ja disponible RMF 54 sobre "Reasentamiento" més una secció sobre els riscos després de la deportació i el seu seguiment

La Revista Migraciones Forzadas nº 54 sobre el "Reasentamiento" ja està disponible online en www.fmreview.org/es/reasentamiento

El reasentamiento està adquirint major protagonisme no solament a la llum de les recents accions del president nord-americà Donald Trump, sinó també pel context del recent augment del nombre de refugiats. En els 33 articles temàtics d'aquest nombre de RMF, autors de tot el món examinen algunes de les modalitats i reptes del reasentamiento amb la finalitat de llançar llum sobre els debats sobre com i cuán ben es gestiona el reasentamiento, si és un bon ús dels fons i l'energia que utilitza, i si és una bona solució per als refugiats.

Aquest RMF també conté una minisección (de quatre articles) sobre "Els riscos després de la deportació i el seu seguiment".

20/02/2017
Ródenas, Carmen; Mónica Martí and Ángel León (2017), "A new pattern in international mobility? The case of Spain in the Great Crisis", Recerca Econòmica, LXXVI(299), pàg. 153-181.

El treball analitza la re-emigració internacional a Espanya deguda a la recessió econòmica. Els resultats del model economètric benvolgut revelen que l'expli­cación tradicional de les migracions basada en la teoria del capital humà ha de ser completada amb altres variables que minoren l'impacte de les tradicionals. En particular, ens referim a les quals arrepleguen els costos de perdre drets adquirits quan s'abandona el país d'acolliment i els avantatges del grau d'integració dels immigrants, així com l'efecte del que denominem parany de la immigració en relació amb l'increment de la pobresa.

Paraules clau: migració internacional; crisi econòmica; re-emigració; pobresa; parany de la immigració.

06/02/2017
Subiza, Begoña and Josep E. Peris, "A representative committee by approval balloting". Group Decision and Negotiation, forthcoming (2017)

 

Abstract:

 A new voting rule for electing committees is described. Specifically, we use approval balloting and propose a new voting procedure that guarantees that if there is a committee that represents (with a given proportion of representatives) all of the existing voters, then the selected committee has to represent all of voters in at least the same proportion. This property is a way of selecting a committee that represents completely all of voters when such a committee exists. The usual voting rules in this context do not satisfy this condition.

 Keywords: Approval balloting, committee election, unanimity, justified representation, representativeness

03/02/2017
MIGRANT INTEGRATION POLICY INDEX HEALTH STRAND Country Report Spain

El MIPEX, Migrant Integration Policy Index, és un índex del grau de desenvolupament de les polítiques d'inclusió social de la població estrangera. En l'informe recentment publicat es desenvolupa la dimensió de salut per al cas d'Espanya. Autors: Manuel García Ramírez, Tona Lizana i Daniel La Parra.

10/01/2017
Auge i declivi de l'ISIS - QUADERNS des. 2016- Ignacio Álvarez-Ossorio

El Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme publica en el seu segon nombre de QUADERNS al desembre de 2016 dedicat al "Terrorisme internacional: anàlisi de la radicalització i estratègies per a la prevenció" l'article d'Ignacio Álvarez-Ossorio titulat "Auge i declivi de l'ISIS", que resumeix la seua ponència en el Curs d'Estiu en L'Escorial (6-8 de juliol de 2016) organitzat per la Fundació Víctimes del Terrorisme i el

Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme

07/12/2016
La imatge estadística de l'emigració internacional a Espanya: anàlisi de les noves fonts en relació amb la fiabilitat de l'Estadística de Variacions Residencials, de Carmen Ródenas i Mónica Martí

Dues raons aconsellen reprendre l'anàlisi dels nombres migratoris de les estadístiques espanyoles. D'una banda, perquè des de 2008 el país travessa una profunda crisi econòmica i es desconeix amb quina intensitat ha afectat als fluxos d'eixida d'estrangers des d'Espanya a l'exterior. I, d'altra banda, perquè l'INE acaba de difondre noves fonts migratòries derivades d'innovadors procediments estadístics. El treball analitza els resultats d'aquestes fonts en relació amb les migracions internacionals, utilitzant-los per a avaluar el grau de subestimació de l'emigració exterior de la, ja tradicional, Estadística de Variacions Residencials. Addicionalment, en el treball s'han obtingut altres dos resultats que, des del punt de vista de la qualitat de les noves fonts estadístiques, haurien de ser objecte de reflexió.

Ródenas, C. i Martí, M. (2016): "La imatge estadística de l'emigració internacional a Espanya: anàlisi de les noves fonts en relació amb la fiabilitat de l'Estadística de Variacions Residencials", Butlletí de l'Associació de Geògrafs Espanyols, 72, pàg.563-567.

07/11/2016
Roma Inclusion Newsletter: October 2016

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

07/11/2016
Síria. Revolució, sectarisme i yihad. Ignacio Álvarez-Ossorio

El que va començar sent una revolució popular contra Bashar al-Rostiu es va transformar prompte en una confrontació civil entre un règim autoritari, que va apostar totes les seues cartes a la denominada solució militar, i els diversos grups rebels, incapaços de formar un front comú per a lluitar contra un rival molt més poderós en una guerra asimètrica. La indiferència occidental davant el descens de Síria als inferns va obrir el camí a les potències regionals que van armar als diversos bàndols de la contesa, la qual cosa va intensificar el sectarisme en un país on les minories ètniques i confessionals representen una tercera part de la població. En aquest escenari caòtic va sorgir el califat yihadista proclamat per l'ISIS.

02/11/2016
Ja disponible RMF 53 "Comunidades locales: primeras y últimas proveedoras de protección"

"Sovint és la pròpia comunitat de la gent la que proporciona la primera, última i tal vegada millor tàctica de resposta per a moltes persones afectades per o sota amenaça de desplaçament.  En els 23 articles temàtics d'aquest nombre de RMF, autors de tot el món —incloent autors refugiats i desplaçats— exploren la capacitat de les comunitats per a organitzar-se abans, durant i després del desplaçament en formes que ajuden a protegir a la comunitat"

Cooperació i voluntariat
04/10/2016
La violència de gènere en dones immigrants des de la perspectiva de les treballadores socials. Publicació de resultats de recerca de María Asunción Martínez-Román, Carmen Vives-Cases i Carmen Pérez-Belda.

Les treballadores socials que ofereixen atenció en casos de violència de gènere, tenen àmplia experiència en intervenció social però, a més, poden ser valuoses informants en l'àmbit de la recerca social. Com a part dels resultats de la recerca %u201CViolència de gènere en dones immigrants. Factors de risc i determinants d'accés als serveis soci sanitaris%u201D (IP, Carmen Vives-Cases, Institut de Salut Carlos III [PI10/00151]), presentem l'article %u201CImmigrant Women Suffering From IPV in Spain: The Perspectives of Experienced Social Workers%u201D.

Les treballadores socials entrevistades consideren que les dones immigrants tenen major risc que les dones espanyoles d'haver d'enfrontar-se a discriminacions múltiples que impedeixen o dificulten l'exercici dels seus drets humans; tracten d'ocultar el maltractament al seu entorn i tenen desconeixement o falta de confiança en els serveis en els quals se'ls podrien atendre. En el cas de les polítiques, les treballadores socials valoren positivament les polítiques públiques. No obstant açò, valoren negativament la seua implementació per insuficiència o ineficiència de serveis i prestacions econòmiques així com la desigualtat d'accés a serveis i prestacions que es genera a causa de les diferències de polítiques entre Comunitats Autònomes. Hi ha temor a les conseqüències de la crisi global actual i les seues conseqüències en les retallades de serveis i prestacions, tant públics com a privats sense ànim de lucre. Les diferències d'implementació de la legislació estatal en les Comunitats Autònomes originen a les dones IPV espanyoles desigualtats d'accés a serveis i prestacions en funció del territori en el qual es resideix. Per a ampliar resultats de recerca veure:

Martínez-Román, M.A., Vives-Cases, C. & Pérez-Belda, C. Immigrant Women Suffering From IPV in Spain: The Perspectives of Experienced Social Workers. Affilia: Journal of Women and Social Work. Published online before print September 14, 2016, doi: 10.1177/0886109916667158

21/07/2016
Disponible el Vol. 11 nº 1 de la revista OBETS
El Vol. 11 nº 1 presenta un monogràfic sobre Comunicació i Canvi Social, que arreplega una selecció de 12 articles amb estudis de cas sobre el deixant del 15M, xarxes socials, actors de la societat civil, aportacions des d'escenaris llatinoamericans i estudis conceptuals. S'inclouen també dues crítiques de llibres.
D'altra banda, la migració a OJS ha finalitzat i l'adreça web de la revista s'ha actualitzat a http://revistaobets.ua.es
05/07/2016
"Espanya i la qüestió palestina" Ignacio Älvarez-Ossorio

Publicació del capítol "España y  la cuestión Palestina" d'Ignacio Álvarez-Ossorio en el llibre La qüestió palestina i el futur del projecte nacional palestí (en àrab), que acaba de publicar l'Arab Center for Research and Policy Studies de Doha.

05/07/2016
Conferencia "Evolució del moviment yihadista" Ignacio Álvarez-Ossorio.Cursos d'Estiu de l'El Escorial. 6, 7 i 8 juliol

Conferència d'Ignacio Álvarez-Ossorio en els Curs d'Estiu de l'Escorial:

sobre l'evolució del moviment yihadista. El 6, 7 i 8 de juliol se celebrarà,

en el marc dels Cursos d'Estiu de la UCM en L'Escorial, el

curse "Terrorismo Internacional: Análisis de la Radicalización y Estrategias".

per a la Prevenció" dirigit per Luis De la Cort Ibáñez i organitzat per la

Fundación de Víctimas del Terrorismo.

04/07/2016
Strategic sharing of a costly network Penélope Hernández, Josep I. Peris and José A. Silva-Reus Journal of Mathematical Economics, forthcoming

Abstract

We study minimum cost spanning tree problems for a set of users connected to a source. Prim's algorithm provides a way of finding the minimum cost tree m. This has led to several definitions in the literature, regarding how to distribute the cost. These rules propose different cost allocations, which ca be understood as compensations and/or payments between players, with respect to the status quo point: each user pays for the connection she uses to be linked to the source. In this paper we analyze the rationale behind a distribution of the minimum cost by defining an a priori transfer structure. Our first result states the existence of a transfer structure such that no user is willing to choose a different tree from the minimum cost tree. Moreover, given a transfer structure, we implement the above solution as a subgame perfect equilibrium outcome of a game where players decideix sequentially with whom to connect. Finally, we obtain that the existence of a transfer structure supporting an allocation characterizes the core of the monotone cooperative game associated with a minimum cost spanning tree problem. This transfer structure is called social transfer structure. Therefore, the minimum cost spanning tree emergeixes as both a social and individual solution.

Keywords: Minimum cost spanning tree; cost allocation; transfer struc- ture; subgame perfect equilibrium; core.

JEL Codes: C62, C72, D82, D85.

04/07/2016
Folk solution for simple minimum cost spanning tree problems. Begoña Subiza, José-Manuel Giménez-Gómez and Josep I. Peris.Operations Research Letters, forthcoming

Abstract

 

A minimum cost spanning tree problem analyzes how to efficiently connect a group of individuals to a source. Once the efficient tree is obtained, the ad- dressed question is how to allocate the total cost among the involved agents. One prominent solution in allocating this minimum cost is the sota-called Folk solution. Unfortunately, in general, the Folk solution is not easy to compute. We identify a class of mcst problems in which the Folk solution is obtained in an easy way. This class includes elementary cost mcst problems.

 

Keywords: Minimum cost spanning tree problem; Folk solution; Elementary cost matrix; Simple mcst problem;

JEL classification: C71, D63, D71.

09/06/2016
Ja disponible en línia RMF 52 Pensando en el futuro: desplazamiento, transición, soluciones

Aquest nombre de RMF explora les més recents idees i pràctiques que s'estan provant amb la finalitat de vincular el desenvolupament amb el treball humanitari a l'hora de recolzar  les “transicions'' per a les persones desplaçades i diverses "solucions".

A l'hora d'abordar la complexa realitat dels països que estan eixint de conflictes i situacions de crisis no solament resulta crucial l'assistència humanitària, sinó que són necessaris projectes de desenvolupament a mitjà i llarg termini. La falta de vinculació entre aquests enfocaments apunta com una de les raons per les quals no s'han obtingut els resultats esperats. El debat sobre la relació que ha d'haver-hi entre l'assistència humanitària i per al desenvolupament hauria de passar a centrar-se a establir aliances entre tots els actors implicats i esforçar-se a comprendre millor les situacions de transició per a poder respondre adequadament a les necessitats dels desplaçats i migrants forçosos.

07/06/2016
Membres del IUDESP participen en la "Trobada d'Economia URV-UA"
Els dies 23 i 24 de maig va tenir lloc en la Universitat Rovira i Virgili la segona "Trobada d'Economia URV-UA". Aquestes reunions de treball tenen com a objectiu la presentació i discussió de treballs de recerca per a compartir sinergies i potenciar la cooperació entre grups d'investigadors de les dues universitats. Per part de grups de recerca del IUDESP es van presentar els següents treballs:
u201C(In)visible Hands in Matching Markets%u201D (José Alcalde)
u201CRepresentative committees%u201D (Begoña Subiza i Josep I. Peris)
07/06/2016
La revista OBETS, ara en Open Journal System

OBETS Revista de Ciències Socials ha migrat al sistema Open Journal System (OJS). Per açò, l'anterior pàgina web (http://web.ua.es/revista-obets) no serà actualitzada.

Per a accedir a la revista i als seus nous continguts pot utilitzar la nova adreça web:

http://revistes.ua.es/obets

26/05/2016
La Dra. Irina Pervova visita la Universitat d'Alacant.

La Dra. Irina Pervova visita la Universitat d'Alacant en el marc del projecte FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW. Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models, PIRSES-GA-2012- 318938.

La Dra. Irina Pervova de St. Petersburg State University, ha estat realitzant una estada de recerca del projecte FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW. Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models, PIRSES-GA-2012- 318938, coordinat per la Universidad de Coventry. La Dra. Pervova ha estat investigant en la Universitat d'Alacant des del dia 30 d'abril al 26 de maig juntament amb l'equip del projecte, els Drs. Antonio Alaminos, Clemente Penalva, Juan Tortosa, Miguel Ángel Mateo, Yolanda Domenech i María Asunción Martínez-Román (coordinadora). Part de la difusió de resultats s'ha dut a terme en el recent II Congreso Internacional de Trabajo Social y IX Congreso de Facultades y Escuelas de Trabajo Social "Respuestas Transdisciplinares en una Sociedad Global: Derechos Humanos e Innovación Social",, Logronyo, 20, 21 i 22 abril 2016. María-Asunción Martínez-Román va ser convidada a presentar la ponència "Resultados de investigación en Derechos Humanos y Trabajo Social". També es van presentar altres dues ponències "Human rights based approach. People with disabilities in Russia and Spain (María-Asunción Martínez-Román, M.A, Pervova, I. & Tortosa-Martínez, J. & Caus, N.) i "Rol del profesorado y las universidades en la incidencia política de las trabajadoras sociales" (María-Asunción Martínez-Román & Mateo-Pérez, M.A.).

25/04/2016
"Methods and techniques for ensuring the social participation of Roma populations and other social groups". Francisco Francés, Daniel La Parra, María Asunción Martínez Román, Gaby Ortiz-Barreda and Erica Briones-Vozmediano

Aquest paquet d'informació sobre la participació explica diferents mecanismes i proporciona diversos exemples sobre com promoure diferents tipus de participació en les iniciatives de salut. La participació social podria considerar-se tant un mitjà i un objectiu de les polítiques d'equitat en salut. L'equitat en salut no podia aconseguir-se sense la participació activa de la població en qüestió.

06/04/2016
Presentació del llibre "Sastipen aj Rroma. Desigualdad en Salud y Comunidad Gitana" editat en col·laboració amb la Universitat d'Alacant.

 

Daniel La Parra Casado i la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA) es complau a convidar-li a la presentació del llibre "Sastipen aj Rroma. Desigualtats en salut i comunitat gitana" editat en col·laboració amb la Universitat d'Alacant.

 

L'obra conté les ponències presentades en el curs "Sastipen aj Rroma. Desigualdad en Salud  y Comunidad Gitana" celebrat en la Universitat d'Alacant i organitzat per les entitats gitanes UNGA i FAGA. Reuneix en un mateix volum les perspectives de l'àmbit acadèmic, l'administració pública i les entitats gitanes, comptant amb el valor afegit que la majoria de les contribucions corresponen a veus gitanes. Açò permet aportar enfocaments diferents als habituals en el discurs dominant com l'antigitanismo i els mecanismes d'exclusió des de l'Estat com a determinants de la salut o discutir constructivament l'enfocament dels processos participatius amb el Pueblo Gitano.

 

La presentació estarà presidida per la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, donya Carmen Munt Giménez, i comptarem amb la intervenció de D. Daniel La Parra (professor de Sociologia, Universitat d'Alacant) i D. Nicolás Jiménez (sociòleg i consultor de FAGA.

16/02/2016
RMF 51 "Destino: Europa" ja disponible en línia

RMF 51 "Destino: Europa" consta de 43 articles de diferents experts, que analitzen la situació de les persones refugiades i les respostes dels governs europeus.

www.fmreview.org/es/destino-europa

16/02/2016
Estada de recerca 4/24 gener María-Asunción Martínez Román en el Centre of Social Work Education and Research, SunYat-sen University, en Guangzhou (Xina).

Durant els dies 4 a 24 de gener, Maria-Asunción Martinez Roman ha realitzat una estada de recerca en el Centre of Social Work Education and Research, SunYat-sen University, en Guangzhou (Xina). Durant aquest temps ha participat en el Symposium Social welfare reform juntament amb col·legues de Coventry, Lisboa, Calàbria i Guangzhou, membres del projecte internacional finançat per la UE "Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models%u201D, FP7-PEOPLE-2012-IRSES. Com a part del projecte s'han realitzat visites a diversos serveis socials per a persones majors, menors, joves o immigrants. En l'àmbit docent, ha col·laborat tant en el Master de Treball Social de SunYat-Sen University com en el Master de Treball Social de Guandong University of Finance & Economics.

29/01/2016
Disponible el Vol. 10 nº 2 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 10 nº 2 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (juliol-desembre 2015). La present edició arreplega treballs de Javier Arza, José Carrón, Ana Patricia Cubillo-Guevara, Antonio Luis Hidalgo-Capitán, Andrés Martínez, Víctor G. Aguilar, Clemente Penalva, Ana Targina Rodrigues, María Jara Rodríguez-Fariñas, Juan Manuel Romero-Valiente, Eduardo Vizcaíno i Oscar Santacreu.. També inclou les estadístiques de l'any 2015.

02/02/2016
Alvarez-Ossorio, "Quin ha quedat de la Primavera Àrab?", Informació, 27 de gener de 2016

És sabut que des de l'esclat de la denominada Primavera Àrab, ara fa cinc anys, el món àrab es troba en estat de xoc. Els vents d'esperança que van anunciar les mobilitzacions antiautoritarias que es van estendre per Tunísia, Egipte i altres punts de la geografia àrab s'han detingut bruscament deixant pas a un escenari ombrívol marcat per la violència i els conflictes.

02/02/2016
Alvarez-Ossorio, "La fallida revolució egípcia", El País, 25 de gener de 2016

Lluny d'afrontar els problemes estructurals que des de fa dècades arrossega Egipte, Al Sisi ha preferit amagar-los sota la catifa.

02/02/2016
Alvarez-Ossorio, "La triple dimensió del conflicte sirià", Economia Exterior, nº 75, gener-febrer de 2016

Si alguna cosa ha deixat clar el primer lustre de guerra és que cap de les parts disposa de la capacitat suficient per a imposar-se. La progressiva balcanització de Síria, dividida entre el règim, els rebels, els yihadistes i els kurds, exigeix la implicació activa de la comunitat internacional.

09/12/2015
Guilló, M.D. and F. Perez-Sebastian: "Convergence in a Dynamic Heckscher2013Ohlin Model with Land".

Work published in: Review of Development Economics, 19, 3, 725-724, 2015: Convergence among nations that share the same preferences and technologies is a key result of the closed-economy neoclassical growth framework that has received substantial support in the data. However, Heckscher%u2013Ohlin versions of the two-sector neoclassical growth model predict that nations that differ in their cabdal%u2013labor ràtios may not convergeix to the same steady state, even if they llaure identical in all other aspects. This is a puzzling result that warns us about potential dangers of international trade. In this paper we xou that when land, an input in fixed supply, is introduced into the model, international trade in goods no longer limits the capacity of poor nations to catch up with the advanced world.

09/12/2015
Guilló, M.D. and F. Perez-Sebastian: Neoclassical growth and the natural resource curse puzle.

Journal of International Economics 2015, in press. We advance a novell mechanism that helps to explain the puzzling evidence on the natural resource curse. The new channel arises in a standard dynamic Heckscher%u2013Ohlin model composed of small-open economies that take international output prices as given. Within this framework, a habite capital-intensive primary sector implies that natural-resource abundant economies grow habite slowly along the adjustment path. This effect might be only temporary because the natural input also affects long-run income, and not necessarily in the same direction as transitional growth. We produeix quantitative results that xou that the new mechanism ca account for a significant fraction of the observed output growth gap between resource rich and resource poor O.S. states.

09/12/2015
Guilló, M.D. i A. Denia: "Involuntary Part-estafe Employment and the Great Recession in Spain".

I JORNADA TRANSFERÈNCIA RECERCA ESTUDIS GÈNERE UA: A l'EMPRESA, Alfon Denia i Lola Guilló partipan amb una ponència sobre la incidència del gènere en l'augment de l'anomenada ocupació no-standard o de joranda parcial involuntària durant la recent crisi a Espanya, 24 de novembre de 2015, IUIEG-UA..

 

06/11/2015
Roma Inclusion Newsletter: October 2015

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la integració de la població romaní.

02/11/2015
Conferència d'Ignacio Álvarez-Ossorio sobre Síria 05/11/2015

Conferència d'Ignacio Álvarez-Ossorio sobre Síria en el cicle "El mundoárabe-musulmà en transformació" en La Casa Encesa (Madrid), 5 de noviembrede 2015, en la qual s'analitzarà les principals variables que tracten d'explicarel complex món árabo-musulmà des de la perspectiva de la seguridadinternacional, sense oblidar els seus components socials, polítics i econòmics.

02/11/2015
Ignacio Álvarez-Ossorio. Farsa electoral a Egipte. El país 25/10/2015

Article d'Ignacio Álvarez-Ossorio sobre les eleccions legislatives a Egipte.

19/10/2015
Alvarez-Ossorio: "La divisió sunnita/xiïta en el marc de la rivalitat regional a Orient Mitjà"

Jornades sobre El fenomen del yihadismo salafista en el segle XXI, Universitat del País Basc, 9 d'octubre de 2015

19/10/2015
Alvarez-Ossorio (ed.), Llibre: La Primavera Àrab revisitada.
La Primavera Àrab revisitada. Reconfiguració de l'autoritarisme i recomposició de l'islamisme, Pamplona,  Thomson Aranzadi, 2015 ISBN 978-84-9098-264-8   
14/10/2015
Disponible Dayton+20: Bosnia-Herzegovina veinte años después del Acuerdo de Paz de Dayton

Vint anys després de la signatura de l'Acord de Pau de Dayton, RMF 50 examina el cas de les persones que van ser desplaçades des d'i dins de Bòsnia i Hercegovina com a conseqüència de la guerra de 1992-95, i reflexiona sobre les lliçons que poden extraure's dels èxits i fracassos de l'Acord.

07/10/2015
Ponència Dº Fernando Bañuls Soto en el Simposi: "Comunitats Religioses, Solidaritat i Crisi" -Universitat de Granada-

El present treball tanca (de moment, almenys) una sèrie que vaig iniciar en l'IX Congrés Español de Sociologia (Barcelona 2007) dedicat a tractar sobre el que vaig denominar ètica sagrada, moral laica, i el X (Pamplona 2010) sobre la justícia o no de la llei de les majories. Tots dos té un referent comú, el debat que van mantenir en l'Acadèmia Catòlica de Baviera el 19 de gener de 2004 el llavors cardenal Ratzinger (prefecto de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, després Benedicto XVI i actual Papa emèrit), i el que tal vegada siga el pensador europeu viu més influent, Jürgen Habermas, hereu de la tradició europea il·lustrada i declarat pensador laic. Si les meues aproximacions anteriors van girar al voltant d'aspectes importants, cree, a l'allí tractat, ara em propose abordar la que seria la idea-nervi que ho recorre: posar sobre el tapet la qüestió de si l'Estat liberal secularizado necessita o no recolzar-se en suposats normatius prepolíticos, açò és, si els actuals Estats de Dret necessiten basar-se en principis normatius que no són el resultat d'una deliberació democràtica, sinó que abans bé, suposen una condició necessària prèvia a la deliberació política democràtica, que la fa possible. La navalla d'Ockham ho replantejaria centrat el tema en els dos conceptes que arreplega el títol del treball: ¿la legitimitat del poder l'atorga el sagrat, o el consens racional?

05/10/2015
Estancia de investigación en la Universidad de Alicante de Abigail Ornellas, Research Associate, Stellenbosch University (South Africa) y Marie Curie Fellow and IRSES Researcher, Coventry University (United Kingdom).

A

24/07/2015
Disponible el Vol. 10 nº 1 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 10 nº 1 d'OBETS. Revista de Ciències Socials (gener-juny 2015). El present número és fruit d'un projecte comparatiu que involucra dues revistes europees de Sociologia: SocietàMutamentoPolitica a Itàlia i OBETS a Espanya, i tracta sobre els efectes socials, polítics i econòmics de la crisi a Espanya i Itàlia.

16/07/2015
Disponible el nº49 de la Revista Migraciones Forzadas:Desastres y desplazamiento en un clima cambiante

RMF 49 inclou 36 articles sobre el desplaçament causat per desastres relacionats amb el canvi climàtic i, a més, una minisección sobre "Mutilació genital femenina (MGF) i asil a Europa" 

09/06/2015
"Participació ciutadana de les persones majors. Reaccions davant la crisi". Difusió de resultats preliminars del projecte europeu CIVIL_SW

Els investigadors M.A. Martínez-Román, Juan Tortosa i Miguel Ángel Mateo han intervingut en la I Jornada Internacional "El futur dels Serveis Socials en Context de Canvi" celebrada en la Universitat de València el dia 14 de Maig de 2015. Presentada en l'àrea de Ciutadania Activa, la ponència %u201CParticipació ciutadana de les persones majors. Reaccions davant la crisi%u201D analitza semblances oposades entre les reaccions de les persones majors a la crisi a Brasil, Espanya i Portugal. Aquesta presentació és part dels resultats preliminars del projecte FP7-PEOPLE-2012-IRSES. PEOPLE-MARIE CURIE ACTIONS. International Research Staff Exchange Scheme. Civil Engagement in Social Work: developing Global Models. (CIVIL_SW). Grant Agreement Number: PIRSES-GA-2012-318938.

05/05/2015
Erasmus Mundus Partnership for Belarus,Ukraine and Moldova- Dr. Vladimir Grosu-

El doctor en Econòmiques Vladimir Grosu , vicerrector de Formació Contínua i Professor de l'Academy of Economic Studies of Moldova, romandrà com  a convidat en la Universitat d'Alacant durant els dies 3 al 30 de maig a fi d'investigar experiències de bones pràctiques en formació contínua. Aquesta estada de recerca permetrà l'intercanvi de coneixements entre ambdues universitats.

 

05/05/2015
Conferência Internacional Investigação em Serviço Social,Lisboa Aportacions María-Asunción Martinez-Román, IUDESP

Amb la ponència "Treball social, societat civil i polítiques públiques: aportacions d'una xarxa internacional de recerca" la investigadora de l'Institut  de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP) María-Asunción Martínez-Román, ha participat com  a convidada en la Conferência Internacional Investigação em Serviço Social, organitzada per l'Àrea de Serviço Social de l'ISCTE-IUL, Institut Universitàrio de Lisboa, 22/Abril /2015. En la Conferència van participar doctorands del Programa de Doutoramento em Serviço Social i treballadors socials professionals de diversos àmbits. Altres ponents de les Conferència Internacional van ser: la Dra. Maria Inês Amaro de l'ISCTE - IUL de Lisboa; Stéphane Rullac de l'IRTS, París; Dr. Marcelo Braz, Universitat Federal de Rio de Janeiro i Dr. Gary Spolander, de la Universitat de Coventry.

05/05/2015
ESTADA INVESTIGACION UA Dra. IRINA PERVOVA (ST. PETERSBURG STATE UNIVERSITY) PROJECTE FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW.

Com a part de les activitats de recerca del projecte FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW. Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models, PIRSES-GA-2012- 318938, coordinat per la Universitat de Coventry, la Dra. Irina Pervova (St. Petersburg State University) es troba realitzant una estada de recerca en la Universitat d'Alacant durant el mes de maig. La Dra. Pervova està treballant amb l'equip investigador de la Universitat d'Alacant format pels  doctors Antonio Alaminos, Clemente Penalva, Juan Tortosa, Miguel Ángel Mateo, Yolanda Doménech i María Asunción Martínez-Román (coordinadora).


05/05/2015
Conferència: MUCHO AMOR. El gueto com a dispositiu de confinament ètnic.

El dilluns 18 de maig 2015 a les 12 hores, tindrà lloc la conferència a càrrec del sociolèg  i periodista José Heredia Moreno, amb el títol: MUCHO AMOR. El gueto com a dispositiu de confinament ètnic. I avançament del documental EL AMOR Y LA IRA, CARTOGRAFÍA DEL ACOSO ANTIGITANO.

Lloc de la  Conferencia : Sala Vicens Vives

Facultat de Ciències, Econòmiques i Empresarials

Universitat d'Alacant (Campus de Sant Vicent del Raspeig)

Organitza: Departament de Sociologia II. Col·labora: Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau.

 

18/03/2015
Xarra UA:Turisme en els pobles originaris de Chiapas. Les seues implicacions socials i culturals

Dilluns que ve 23 de març tindrà lloc una xarrada a càrrec del prof. Domingo Gómez (Universitat Intercultural de Chiapas, Mèxic) amb el títol: Turisme en els pobles originaris de Chiapas. Les seues implicacions socials i culturals.

Es realitzarà en Aula 3 de l'Aulari III, a les 11.00h

La presentació versarà sobre el desenvolupament dels projectes turístics en les comunitats indígenes, una anàlisi dels seus avantatges i desavantatges des d'una perspectiva de desenvolupament social i la seua repercussió amb la identitat cultural de les comunitats locals.

09/03/2015
Societat Civil i Treball Social, Investigadors del IUDESP en St. Petersburg State University.

Els investigadors Mª Asunción Martínez-Román i Antonio Alaminos han finalitzat la seua estada St. Petersburg State University. Durant el mes de febrer, han realitzat activitats de recerca i docència en el Bachellor en Treball Social així com la presentació de ponències en el Symposium %u201CCivil Engagement in Social Work%u201D i en la Jornada %u201CSocial Policy and Social Work in the Modern World: Problems and Strategies%u201D. El Symposium (23-27 febrer) ha reunit a investigadors de Rússia, Regne Unit, Itàlia, Portugal, Turquia i Espanya, del Projecte FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW. Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models. El 27 de febrer van participar com a ponents en la Jornada %u201CSocial Policy and Social Work in the Modern World: Problems and Strategies%u201D organitzada per St. Petersburg State Universit i dirigida a treballadors socials i responsables dels serveis socials de l'Administració Regional de St. Petersburg.

10/02/2015
POLICY BRIEF. Preventing and Addressing Intimate Partner Violence against Migrant and Ethnic Minority Women: the role of the health sector

The policy brief aims to provide input into the role of the health sector in preventing and addressing Intimate Partner Violence among migrant women and ethnic minorities. It does so by describing (IPV) the scope of the problem, presenting key evidences, and making recommendations to health sector stakeholders.

04/02/2015
Projecte Europeu FP7-PEOPLE-2012-IRSES

Des de l'1 de febrer, els investigadors del IUDESP Antonio Alaminos Chica i Mª Asunción Martínez-Román es troben realitzant una estada de recerca en St. Petersburg State University, en el marc del projecte europeu FP7-PEOPLE-2012-IRSES. CIVIL-SW. Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models.

27/01/2015
Disponible el Vol. 9 nº 2 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 9 nº 2 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (juliol-desembre 2014). La present edició arreplega treballs de Cruz García et al, Vanesa Hervías, Denise Kasparian, Antonio Martín, María Isabel Punín, Juan Manuel Romero i Antonio Luís Hidalgo-Capitán. També inclou dues crítiques de llibres realitzades respectivament per Eva Espinar i Maximiliano I. Korstanje. També inclou les estadístiques de l'any 2014.
Finalment, a partir d'aquest número tots els articles inclouen un resum estès en anglès amb l'objectiu de maximitzar el abast i difusió dels seus continguts.

26/01/2015
Presentació del llibre "El procés de mesurament de la realitat social: la recerca a través d'enquestes"

La Universitat de Cuenca (Equador) a través de l'Adreça de Recerca - DIUC, la Facultat de Ciències Econòmiques i Administratives i la Unitat de Recerca en Població i Desenvolupament Local-PyDLOS del Departament d'Espai i Població, ha presentat el llibre "El procés de mesurament de la realitat social: la recerca a través d'enquestes", el primer d'una sèrie de llibres elaborats pels investigadors del IUDESP Antonio Alaminos, Francisco Francés, Clemente Penalva i Óscar Santacreu, que s'emmarquen en les activitats de col·laboració entre PyDLOS i la Universitat d'Alacant

22/01/2015
Entrevista a Ignacio Álvarez-Ossorio en Informació el 09/01/2015

Al-Qaeda i l'Estat Islàmica estan mantenint un pols pel lideratge del moviment yihadista internacional. Al Queda va tenir la veu cantant fins a la irrupció de l'Estat Islàmic,que ha estès el seu control sobre àmplies zones de Síria i l'Iraq i proclamat un nou

califat.

22/01/2015
"Tempesta perfecta", Ignacio Álvarez-Ossorio, El Correu 09/01/2015

La major part dels militants yihadistes de procedència occidental no es distingeixen precisament per la seua cultura religiosa i solen respondre a un patró similar: desarrelament,marginalitat i radicalització. Per aquesta raó reconèixer-los com a suprems portaveus de l'Islam és fer un flac favor a la veritat i, sobretot, donar-los una preeminència de la qual manquen en les seues pròpies comunitats.

21/01/2015
"Paris, capital del dolor", Ignacio Álvarez-Ossorio, El País 08/01/2015

"Els atemptats de París arriben en un moment delicat, ja que en diversos països europeus (s'ha experimentat un avanç dels moviments xenófobosque arremeten contra la creixent immigració musulmana i que gaudeixen cada vezde major predicamento). En l'ànim dels yihadistes també està provocar un xoc de trens que es traduïsca en un augment de la islamofobia".

21/01/2015
"Primaveres àrabes: esperances frustrades", Ignacio Álvarez-Ossorio, El País 23/12/14

"Transcorregut un temps raonable disposem de la suficient perspectiva per a concloure que les expectatives que va generar la Primavera Àrab s'han vist defraudades. Si bé és cert que alguns països han emprès una relativament reeixida transició de l'autoritarisme cap a la democràcia,la veritat és que la trajectòria de la resta és com menys preocupant". 

17/12/2014
Ja disponible la Revista Migraciones Forzadas nº48 %u201CLa fe y las respuestas al desplazamiento%u201D

La Revestisca Migracions Forçades Nº48 %u201CLa fe i les respostes al desplaçament%u201D ja està disponible en línia. Inclou 36 articles en els quals s'avalua el paper de la fe en el sector humanitari, i a més, set articles generals.

20/11/2014
DECLARACIÓ DE LA TROBADA PÉCS
En el marc del simposi sobre envelliment saludable celebrat en la Universitat de Pécs, 27-29 d'octubre de 2014 (Hongria), en cooperació amb l'Oficina Regional Europea de l'Organització Mundial de la Salut i el finançament de la Secretaria d'Estat sobre Assumptes Socials i Inclusió Social del Govern d'Hongria, amb la participació de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant es va aprovar la declaració sobre envelliment saludable de la població romaní europea.
28/10/2014
II Fira de la Cultura Gitana en la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant acull des del 4 al 6 de novembre la II Fira de la Cultura Gitana, amb un ampli programa d'activitats creades amb la finalitat d'acostar i donar a conèixer diversos aspectes de la cultura gitana mostrats des d'una perspectiva cultural i acadèmica. La fira està coorganitzada per la UA, l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz (IUDESP) i per la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), amb el patrocini de la Diputació d'Alacant.

02/10/2014
Publicació del llibre "El procés de mesurament de la realitat social: la recerca a través d'enquestes"

Els investigadors del IUDESP Francisco Francés, Antonio Alaminos, Clemente Penalva i Óscar Santacreu són els autors del llibre El procés de mesurament de la realitat social: la recerca a través d'enquestes publicat en aquest mes de setembre per PYDLOS Edicions (Ecuador). El llibre és fruit del Conveni de col·laboració entre la Universitat d'Alacant i la Universitat de Cuenca (Ecuador), un projecte que compta amb el suport del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant.

02/10/2014
Roma health newsletter, n. 8 - Setembre 2014

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

01/10/2014
Disponible el nº47 de la Revista Migraciones Forzadas: La crisi siria

Ja està disponible en linea RMF 47 La cisis siria, desplaçament i protecció. 

Els 6,34 milions de persones desplaçades dins de Síria fan d'aquesta la major crisi de desplaçats interns en el món, i possiblement també siga el major nombre de persones "atrapades". La comunitat internacional té l'oportunitat de crear, a partir d'ara, una resposta eficaç al que clarament es convertirà en una situació de desplaçament perllongat. En RMF47 es discuteix com augmentar el nivell de protecció dels desplaçats i la conformació de l'assistència tant als desplaçats com als països i comunitats que els “acullen”. 

26/09/2014
"POBREZA, DRETS HUMANS I SITUACIÓ ACTUAL D'HONDURES"

CONFERÈNCIA IMPARTIDA PER JULIETA CASTELLANOS (Rectora de la Universitat Nacional Autònoma d'Hondures) I PROJECCIÓ DE DOCUMENTAL

L'Oficina de Projectes Internacionals de la UA i el IUDESP-Calme UA organitzen la projecció del documental “En el regne de plom”, sobre els cercles de la violència a Hondures i la lluita de la societat civil contra la impunitat. Al fil del mateix, Julieta Castellanos comentarà el contingut del documental i altres qüestions d'actualitat sobre la situació de la violència en la República d'Hondures.Julieta Castellanos és una dels principals protagonistes en la lluita contra la violència i la corrupció policial a Hondures.

Lloc: Sala Multimèdia del Rectorat de la Universitat d'Alacant.

Dia: 2 d'octubre de 2014, 11:30h.

29/07/2014
Disponible el Vol. 9 n 1 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 9 nº 1 d'OBETS. Revista de Ciències Socials (gener-juny 2014). El present nombre arreplega treballs d'Antonio F. Alaminos, Javier A. Àvila, Javier Carreón et al, Sebastián Endara, Lucca Raffini, Fernando Vega i Gabriela Vergara. També inclou dues crítiques de llibres realitzades respectivament perª M Teresa González i Maximiliano I. Korstanje.

Estem orgullosos d'anunciar que amb data juliol de 2014 OBETS. Revista de Ciències Socials ha sigut acceptada per a la seua inclusió en Scopus, la prestigiosa base de dades bibliogràfica de resums i cites d'articles de revistes científiques editada per Elsevier.

30/06/2014
World Health Organization. "Meeting on a methodology for reorienting national health programmes for equity, drawing from the fields of social determinants of health, gender and human rights".

Reunió tècnica d'OMS amb l'objectiu de desenvolupar una metodologia transferible sobre la reorientació de programes de salut cap a l'equitat en salut a partir de l'experiències prèvies a Xile, Espanya, Montenegro, Sèrbia, Antiga República Iugoslava de Macedònia i Bulgària. La reunió se celebra a Alacant, en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, Centre Col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut sobre Inclusió Social i Salut. Alacant 2-4 de juliol

28/06/2014
Curs de recerca aplicada en PYDLOS (Cuenca, Ecuador)

Els investigadors del IUDESP Antonio Alaminos, Francisco Francés, Clemente Penalva i Óscar Santacreu imparteixen un curs de recerca aplicada en PYDLOS, Universitat de Cuenca, Ecuador.

16/06/2014
Disponible en línia RMF 46 Desplaçats afganesos: 2014 i més enllà

2014 constituirà un punt d'inflexió per a Afganistan amb la retirada de les forces militars internacionals. RMF 46 conté 21 articles sobre Afganistan i a més una mini secció sobre l'Apatridia.

13/06/2014
Seminari IUDESP-UA: "Enquestes de salut amb població gitana: l'experiència a Brasil i Espanya".

Seminari de recerca per a valorar dues experiències de recerca amb enquesta sobre la salut de la població gitana a Brasil i Espanya. El seminari se centrarà sobre aspectes metodològics, com el disseny de la recerca, el plantejament del qüestionari i les estratègies d'anàlisis.

Vanessa Elias,Ana Cláudia Conceição da Silva y Diana Gil González. Modera: Daniel La Parra

Dia: 18 de juny de 10 a 11:30 h.

Lloc: aula A3/0003 de l'Aulari III

30/05/2014
Roma health newsletter n. 7 - Maig 2014

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

07/05/2014
I Congrés Internacional de Facultats i Escoles de Treball Social El Treball Social davant el repte de la crisi i l'educació superior.

Investigadors del IUDESP, seu Alacant, del projecte europeu de recerca FP7-PEOPLE-2012-IRSES (Marie Curie Actions), PIRSES-GA-2012-318938 han participat com a ponents i coordinadors de grups de treball en el Congrés que s'ha celebrat en la Universitat de Múrcia durant els dies 23, 24 i 25 d'abril, 2014. Antonio Alaminos, Clemente Penalva i Yolanda Domenech, han presentat els resultats preliminars de recerca en la ponència `Reacciones comunitàries a la crisi econòmica i social a Espanya'. En la ponència `Aprendre coneixent a les persones usuàries dels serveis', María-Asunción Martínez-Román, Yolanda Domenech-López i Juan Tortosa-Martínez han presentat tres experiències en les quals es promou la participació de les persones usuàries dels serveis socials considerant-los experts per la seua experiència. I Miguel-Ángel Mateo-Pérez i María-Asunción Martínez-Román han coordinat el Grup de Treball Societat Civil i Treball Social: Una perspectiva internacional.

05/05/2014
SEMINARI IUDESP- UA: El dictamen del culturalisme i els problemes d'inclusió social

Professora Guapa Biernacka, Sènior Researcher. Universitat de Bialystok, Polònia.
http://www.civitas.edu.pl/?page=1796

La ponència presenta la transformació en el discurs polític sobre els rromà a Polònia: des de l'asimilacionismo fins a l'ideal d'inclusió social. Aquest últim es vertebra sobre dos eixos: el culturalisme i el voluntarisme en el cas de Polònia. L'autora explica com es configuren aquests dos eixos i les seues conseqüències en termes de limitació dels processos d'inclusió social.

Lloc: Aula Vicens Vives. Facultat d'Econòmiques i Empresarials

Dia: 12 de maig de 2014. 11:00 h.

28/03/2014
Jornades sobre teoria i pràctica de la moneda social

El IUDESP seu Alacant, juntament amb Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, Federació Local de CGT Alacant, Institut de la Moneda Social, Facultat d'Econòmiques i Empresarials col·labora en els "Jornades sobre la teoria i pràctica de la moneda social", organitzades pel Departament de Sociologia II de la Universitat d'Alacant. Mes informació http://dsoc2.ua.es/es/

Cartell de les jornades

Durant els dies 9 a 11 d'abril el IUDESP va col·laborar en l'organització de les Jornades sobre "Teoria i pràctica de la moneda social" en la cuales es van exposar diferents experiències relacionades amb aquest tipus de pràctiques econòmiques en l'espai comunitari. Experiències tant en l'estat espanyol com en l'àmbit internacional. En la primera sessió (9 d'abril), després d'una exposició del context internacional de la crisi econòmica, financera i social actual, així com una aproximació antropològica al fenomen socioeconòmic dels diners, es van abordar conceptes d'interès per al control social de la gestió dels recursos financers com és el de la sobirania financera. En les següents sessions (10 i 11 d'abril) es van realitzar diferents conferències orientades a mostrar diferents experiències i formes de la moneda social en el món; la seua relació amb altres pràctiques econòmiques pròximes com és la dels bancs de temps; i les qüestions legals, fiscals i tècniques que estan implicades en el desenvolupament de la moneda social. Alguns aspectes relacionats amb la consideració de la moneda social com un instrument més de transformació social connectat amb altres pràctiques de resistència van ser exposats a partir de l'experiència de la Cooperativa Integral Catalana. Les jornades es van celebrar amb la participació de  12 ponents (Susana Martín, Jordi López, José María Tortosa, Miguel Yasuyuki, Jordi Griera, Enric Montesa, Julio Gisbert, Matthew Slater, Asun Hidalgo, Didac Costa, Núria Velàzquez i Jorge Timó) i amb la inscripció de més de 80 assistents.
28/03/2014
Disponible en línia la Revista Migraciones Forzadas n.45 "Crisis"

RMF 45 "Crisis" consta de 33 articles sobre crisis, migració i desplaçament i vuit articles generals sobre altres temes com el tifó Haiyan, reparacions a Amèrica Llatina, discriminació a Birmània, desplaçats interns a Kenya, asil en el Líban i la contextualització dels estàndards educatius.

21/03/2014
La revista OBETS ha culminat el procés d'adopció del DOI

OBETS. Revista de Ciencias Sociales ha culminat el procés d'assignació d'un DOI a tots els articles ja publicats. El sistema DOI, gestionat per la International DOI Foundation, proporciona un marc per a la identificació persistent de recursos electrònics, la gestió de contingut intel·lectual, la gestió de metadades, etc.

05/03/2014
II Trobada iberico de Democràcia Participativa
Francisco Francés, investigador de IUDESP, impartirà una conferència en el marc de la II Trobada ibèric de Democràcia Participativa. La trobada serà dissenyada per a ser un espai de diàleg, reflexió col·lectiva i intercanvi d'experiències i sabers entre actors institucionals, socials i investigadors de Portugal i Espanya. El protagonisme residirà en les localitats implicades, els seus representants electes, els seus ciutadans i cossos tècnics. La trobada obrirà un espai per a participants d'altres països, facilitant la identificació del context internacional i contrastant les experiències ibèriques de democràcia participativa amb altres realitats.
12/02/2014
"Materials socioeducativos per a abordar la diversitat afectiu-sexual en infantil, primària i secundària"

El membre d'aquest Institut Ángel Amaro Cinquenes impartirà el "II CURSE DIVERSITAT AFECTIU-SEXUALEN L'EDUCACION". Materials socioeducativos per a abordar la diversitat afectiu-sexual en infantil, primària i secundària durant els dies 13, 14, 15, 16, 17 i 27 de gener, 2014

12/02/2014
JORNADA TEMATICA. MES ALLA DELS MODELS I MITES DE LA SEXUALITAT I L'AMOR ROMANTICO

El pròxim 14 de febrer el membre d'aquest Institut Angel Amaro Cinquenes participarà com a ponent en les Jornades "Més enllà dels models i mites de la sexualitat i l'amor romàntic"

31/01/2014
Roma health newsletter n. 6 - Gener 2014

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

29/01/2014
Disponible el Vol. 8 n 2 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 8 nº 2 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (juliol-desembre 2013). La present edició arreplega treballs de Lluís Català, Enrique Eduardo Fernández, Sergio López i Carmen Pineda, Xavier Eric Michell, Andrea Pirni, Florencia Soraire i Luciana Trimano, així com crítiques de llibres per Eva Espinar i Ramón Vargas. Aquest número inclou també les estadístiques de 2013.
En el context de seguiment dels estàndards de qualitat científica s'han realitzat millores en l'edició, entre les quals podem destacar l'actualització i millora de la informació del lloc web o la inclusió del DOI en el segell bibliogràfic de cada article.

23/01/2014
2n Curs SASTIPEN AJ RROMA. Salut i comunitat gitana: reptes i oportunitats

L'Estratègia Nacional per a la Inclusió Social de la Població Gitana 2012-2020. Reptes i actuacions des de la universitat, les institucions públiques i la societat civil.
De l'11 al 13 de desembre de 2013. Universitat d'Alacant, Aulari II, Aula OC04

22/01/2014
Egipte: una transició frustrada

El pròxim 23 de gener de 2014, l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez Ossorio impartirà una conferència en el Palau de la Madraza de Granada sobre "Egipte: una transició frustrada".

22/01/2014
"Egipte: tornada a l'autoritarisme"

El Correo Español publica l'anàlisi de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio: "Egipte: tornada a l'autoritarisme" el 21 de gener de 2014

22/01/2014
situació a Síria davant la Conferència de Ginebra II

Entrevista en RTVE de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio sobre la situació a Síria davant la Conferència de Ginebra II

22/01/2014
"The Cause of Palestine and the Future of the Palestinian National Movement"

L'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez-Ossorio va participar en la segona conferència anual de l'Arab Center of Strategic an Policy Studies de Doha (Qatar) dedicada a "The Cause of Palestine and the Future of the Palestinian National Movement"

22/01/2014
Rèquiem pels refugiats palestins

El País publica en la seua edició del 15 de gener la tribuna de l'investigador d'aquest Institut Ignacio Alvarez Ossorio "Requiem pels refugiats palestins" on s'aborda la catàstrofe humanitària a Síria després de tres anys de guera

10/01/2014
Participació en el seminari internacional "DEMOCRÀCIA EM AÇÃO: Diàlegs sobre Orçamentos Participatius numa perspetiva portuguesa"

L'investigador de IUDESP Francisco Francés ha participat com a ponent els dies 9 i 10 de desembre de 2013 en el seminari internacional “Democràcia em açao: Diàlegs sobre Orçamentos Participatius numa perspectiva portuguesa”, en el marc del projecte OPTAR. A aquest seminari van acudir experts en Pressupostos Participatius de Portugal, Espanya, Brasil i Alemanya, per a intercanviar idees i experiències de la situació actual dels Pressupostos Participatius Europa

10/01/2014
Seminari Internacional "Social Programs: Evolution and Processes", Loyola College, Chennai.

Participació de Miguel Ángel Mateo i Mª Asunción-Martínez (Investigadors IUDESP-Alacant) amb la ponència "Social Programs in Russia and Spain, en col·laboració amb la Dra. Irina L. Pervova, School of Sociology, St. Petersburg State University (Russia). El Seminari "Social Programs: Evolution and Processes" s'ha desenvolupat en Loyola College (Chennai, Índia). 9 gener 2013, en el marc del projecte europeu FP7-PEOPLE-2012-IRSES (Marie Curie Actions), PIRSES-GA-2012-318938. "Civil-SW- Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models".

09/01/2014
Article sobre necessitats bàsiques interespecies en la revestisca Pensament Actual.

Article de José Tomás García García, IUDESP Alacant
Resum
L'article integra les ètiques animalista i ambientalista, l'ecofeminismo i el enfocament de les necessitats bàsiques interespecies en una construcció teòrica i empírica; es pren com a referència el triangle de violència de Galtung i el concepte d'explotació d'Ibáñez.
El mal desenvolupament i el mal viure es reprodueixen en la malentesa supremacia de la cultura humana, explotadora de la naturalesa. Així es converteixen en "víctimes": societats, individus i naturalesa.
En aquest context de victimització i insatisfacció estructural (i culturalment violenta de necessitats), el bon viure i el desenvolupament humà bàsic són impossibles, mentre es perpetua la destrucció material i immaterial del patrimoni biològic, cultural i humà.
La cultura de pau i la filosofia per a fer les paus: constitueixen una aproximació científica clau per al bon viure de les interespecies, aproximació que seria menys poderosa si no qüestiona l'antropocentrisme de la cultura dominant en el sistema mundial, que en la pràctica normalitza la violència contra la naturalesa i contra els animals. La transcendència implica no reproduir l'enfocament dicotòmic occident / antioccidente, fonamentalisme
occidental / dialèctica de la ment colonitzada.
L'intent és transcender l'antropocentrisme i l'etnocentrisme geogràfic i fins i tot espai-temporal, reconèixer la diversitat cultural i la solidaritat, amb la seua autèntica dimensió per a la supervivència plena del viu, i d'est manera, crear un pacifisme portat fins a les seues últimes conseqüències, que no reproduïsca l'enfocament victimizante, sinó emancipador o alliberador en el plànol de l'acció.
Paraules clau: Aprenentatge, interculturalitat, antropocentrisme, pau estructural, animalismo, ecofeminismo

04/12/2013
Membres de IUDESP participen en la coordinació de l'Enquesta Nacional de Salut de la Població Gitana
Els professors Daniel La Parra, Francisco Francés, Mª Carmen Albert i Rodolfo Martínez participen en l'equip de recerca que està duent a terme l'Enquesta Nacional de Salut de la Població Gitana 2013-2014, projecte dirigit per la professora Diana Gil de la UA i finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Els passats dies 2 i 3 de desembre van tenir lloc a Madrid les jornades de formació d'enquestadors per a la realització d'aquesta enquesta.
02/12/2013
Visita de la professora Dr. Irina L. Pervova, de la School of Sociology, St. Petersburg State University (Russia)

La professora i investigadora Dr. Irina L. Pervova, de la School of Sociology, St. Petersburg State University (Russia) ha realitzat una estada de recerca en la Universitat d'Alacant (1-30 novembre), en el marc del projecte europeu FP7-PEOPLE-2012-IRSES (Marie Curie Actions), PIRSES-GA-2012-318938. %u201CCivil-SW- Civil Engagement in Social Work: Developing Global Models%u201D. L'equip investigador de la Universitat d'Alacant està format perª M Asunción Martínez Román (Coordinadora), Antonio Alaminos, Yolanda Domenech, Clemente Penalva, Miguel Ángel Mateo i Juan Tortosa. En el projecte, coordinat per la Universitat de Coventry, participen les Universitats de Calàbria, Institut Universitari de Lisboa (ISCTE), Kocaeli (Turquia) i Alacant. Així mateix participen altres països No-UE, Saint Petersburg State University (Fed.Russa); Stellenbosch University (South Africa); Loyola College (Chennai, Índia); Sun Yat-Sen University (Guangzhou, Xina) i Universidade Federal do Espírito Sant (Vitória, Brasil)

29/11/2013
Conferència sobre les noves generacions i la reelaboració silenciosa del polític

El professor i investigador Andrea Pirni, del Dpto. de Ciència Política de la Universitat de Gènova (Itàlia) imparteix la conferència Li nuove generazioni i la rielaborazione silenziosa del politico (Les noves generacions i la reelaboració silenciosa del polític)

Dia: 12 de desembre 2013, 12:00h
Lloc: Aula Ernest Lluch, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Universitat d'Alacant

08/11/2013
Disponible en línia la Revista Migraciones Forzadas n.44 "Detenció, alternatives a la detenció, i deportació"

Disponible en línia el nou nombre de la Revista Migraciones Forzadas: "Detenció, alternatives a la detenció, i deportació". Aquesta última edició de RMF inclou 36 articles sobre la detenció d'immigrants, les alternatives a la detenció i deportació, a més d'un petit apartat sobre la crisi siriana.

06/11/2013
Transicions món àrab

L'investigador d'aquest Institut D. Ignacio Alvarez-Ossorio dirigirà un seminari sobre "Transicions en el Món Àrab" dins de l'Àrea de  Estudis Àrabs i Islàmics.

21 novembre 2013. Saló de graus de la Facultat de Filosofia i lletres

25/10/2013
I Fira de la Cultura Gitana

La Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA) en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz (IUDESP) organitza la I Fira de la Cultura Gitana en la Universitat d'Alacant que tindrà lloc entre els dies 4 al 7 de novembre.

17/10/2013
JORNADES SOBRE PAU I SOLIDARITAT

Octubre-Novembre de 2013

Lloc: Aula 11 de l'edifici de la UPV al Viaducte (Escola d'Adults Oròsia Silvestre).

08/10/2013
Jornada parlamentària

Participació de D. Daniel La Parra Casado, membre del IUDESP-UA com a ponent en la jornada "Un any de retallades sanitàries: un any de desigualtat".

Madrid, Divendres 11 d'octubre

Congrés dels Diputats

(Sala Clara Campoamor)

01/10/2013
DOI en la revista OBETS

En el context de seguiment dels estàndards de qualitat científica, a partir del pròxim número OBETS. Revista de Ciencias Sociales assignarà un DOI (Digital Object Identifier) als articles que publique. De la mateixa manera, s'està assignant progressivament un DOI als articles ja publicats en números anteriors.
El sistema DOI, gestionat per la International DOI Foundation, proporciona un marc per a la identificació persistent de recursos electrònics, la gestió de contingut intel·lectual, la gestió de metadades, etc.

30/09/2013
Roma health newsletter, Núm. 4 - Septembre 2013

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

30/09/2013
LECTURA TESI DOCTORAL

El pròxim divendres, 4 d'octubre a les 11h. en el seminari Ernest Lluch de la Facultat de CCEE de la UA, tindrà lloc l'acte de lectura i defensa de la Tesi Doctoral de Diego Roldán, titulada "Estructuració de la família ampliada activa en la criança dels fills i filles de migrants internacionals de les províncies d'Azuay i Cañar (Equador)".

20/09/2013
Seminari 26/09/2013: Update on WHO activities for improving the health status of Roma in Europe

per Dr. Piroska Östlin,

Programme Manager of the Vulnerability and Health Programme at the WHO Regional Office for Europe
"Presentació del projecte de Centre Col·laborador de l'OMS sobre Inclusió Social i Salut", per Daniel La Parra, Director del projecte, Investigador IUDESP.

Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut.
Data i hora: Dijous, 26 de setembre de 2013 a les 12:00
Organitzen:
Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau
Facultat de Ciències de la Salut
Presenta:
Prof. Dra. Ana Laguna, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut
02/08/2013
Disponible en línia la Revista Migraciones Forzadas n.43: "Estats de fragilitat"

Disponible en línia el nou nombre de la Revista Migraciones Forzadas: "Estats de fragilitat". Aquesta última edició de RMF inclou 24 articles sobre els Estats fràgils i el desplaçament, que pretenen aprofundir en les definicions, tipologies i indicadors per a explorar alguns conceptes i realitats, contemplant diversos casos i discutint algunes respostes humanitàries i de desenvolupament.

04/07/2013
Disponible el Vol. 8 nº 1 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 8 nº 1 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (gener-juny 2013). La present edició arreplega treballs de Antonio Alaminos, Pedro Isnardo de la cruz i Javier Carreón, Antonio Laguna, Francesc-Andreu Martínez, Nubia Nieto i Irene Santoni, així com una crítica de llibro de Eva Espinar.

14/06/2013
Dos investigadors de la UA participen en un article de la prestigiosa British Medical Journal sobre els efectes de les retallades en la sanitat espanyola

La prestigiosa revista anglesa British Medical Journal acaba de publicar un article en el qual diferents investigadors anglesos i espanyols plantegen "que les retallades que està realitzant el govern espanyol estan desmantellant el servei nacional de salut a Espanya". L'article, realitzat per acadèmics de la London School of Hygiene & Tropical Medicine i de les universitats espanyoles d'Alacant, València i Lleida, realitza una revisió de la legislació espanyola en matèria sanitària com a resposta a la crisi així com una valoració dels pressupostos durant els últims anys. Per part de la Universitat d'Alacant han participat els professors Carlos Álvarez-Dardet, del departament de Salut Pública i Daniel La Parra, director de l'Institut Universitari de Desenvolupament Social i Paz i professor del departament de Sociologia II.

03/06/2013
Roma health newsletter, Núm. 4 - Maig 2013

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

03/06/2013
Nou nombre de la Revestisca Migracions Forçades

Ja està disponible en línia l'últim nombre de la Revestisca Migracions Forçades: "Orientació sexual i identitat de gènere i la protecció dels migrants forçats".

Aquesta última edició de RMF inclou 26 articles sobre l'abusos als drets dels migrants forçats que s'identifiquen com a lesbianes, gais, bisexuales, transexuales o intersexuales. Els autors discuteixen sobre els reptes als quals s'enfronten i sobre exemples de bones pràctiques per a aconseguir la protecció dels migrants forçats LGBTI.

29/05/2013
RROMIPEN/GITANIDAD: HISTÒRIA I CULTURA DEL POBLE GITANO

Curs d'Estiu. Del 3 al 5 de juliol. Campus de la Universitat d'Alacant. Inscripcions en Universitat d'Estiu "Rafael Altamira", Universitat d'Alacant.

El Poble Gitano -O Rromanò Thèm-, indi d'origen, europeu de concreció i transnacional en la seua projecció segueix sent el gran desconegut, per no dir ignorat, tant per la ciutadania com per la comunitat científica i acadèmica. Pretenem promoure un millor coneixement sobre el Poble Gitano. S'estructura en sessions formatives impartides per experts majoritàriament gitanos.

22/03/2013
Esdeveniment formatiu multinacional en la Antiga República Iugoslava de Macedònia sobre la igualtat en salut dels romaníes

Esdeveniment formatiu sobre com aconseguir una major igualtat en matèria de salut per a la població romaní, organitzat i oferit per l'OMS/Europa en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health) i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat d'Espanya.

27/02/2013
El grup de recerca OBETS presenta en el Parlament Europeu els resultats d'una recerca sobre la dimensió política de la mobilitat intraeuropea

El grup de recerca OBETS, de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant, va presentar el dimecres 20 de febrer, a la seu del Parlament Europeu de Brussel·les, els resultats del Projecte MOVEACT "All citizens now": Mobilitat intraeuropea i participació política de britànics, alemanys, polonesos i romanesos a l'oest i al sud d'Europa.

31/01/2013
Revista Migraciones Forzadas nº41 Prevención del desplazamiento

Ja està disponible l'últim nombre de la Revista Migraciones Forzadas el tema principal de la qual és la prevenció del desplaçament.

Més informació...

25/01/2013
Roma health newsletter, Núm. 3 - Gener 2013

Butlletí publicat per l'Oficina Regional de l'OMS para Europa en cooperació amb la Comissió Europea i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, IUDESP (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health), amb el propòsit de compartir informació i recursos rellevants per a la millora de la salut de la població romaní.

Més informació...

16/01/2013
Disponible el Vol. 7 nº 2 de la revista OBETS

Disponible el Vol. 7 nº 2 de OBETS. Revista de Ciencias Sociales (juliol-desembre 2012). La present edició arreplega treballs de Emiliana Baldoni, Mª José Gámez, Maximiliano E. Korstanje, Manuel Montañes i Esteban A. Ramos, Virginia Rodríguez, Mª Rosario H. Sánchez i Antonio Alaminos, així com una crítica de llibre de Óscar Escribano.

IUDESP UA - Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau, Seu Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464