Saltar apartados

Mercedes Tendero Porras

Arqueòloga Responsable de l'Àrea d'Excavació

Arqueòloga Responsable de l'Àrea d'Excavació

Llicenciada en Filosofia i Lletres, Secció Història, per la Universitat d'Alacant, va realitzar pràctiques d'arqueologia de camp en més de 75 excavacions arqueològiques.

Posseeix el curs d'Adaptació Pedagògica així com diverses beques tant de la Generalitat Valenciana com de l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert.

Des de la seua llicenciatura, la seua vida professional ha estat orientada a l'arqueologia, participant i dirigint nombroses campanyes arqueològiques des de 1994.

Ha participat en diversos projectes arqueològics destacats dins i fora de la província. En 1999 va codirigir la seua primera excavació a L'Alcúdia (Elx, Alacant) i des de 2000 treballa en la Fundació Universitària L'Alcudia d'Investigació Arqueològica, òrgan coparticipado per diverses institucions com la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament d'Elx, la Conselleria de Cultura, la Diputació Provincial i la Universitat Miguel Hernández, sent en l'actualitat la responsable de l'Àrea d'Arqueologia i directora, durant els últims anys, de les excavacions arqueològiques emmarcades en el sector 5B del jaciment –Termes Occidentals d'Ilici–.

Ha format part de més de vint projectes I+D+i que abasten períodes històrics compresos entre la Prehistòria i l'Antiguitat Tardana.

Ha participat en la redacció de nombrosos articles científics, publicats tant en llibres com en revistes nacionals i estrangeres. Ha impartit nombroses xarrades i conferències, tant de caràcter científic com divulgatiu. La seua labor en el camp de la divulgació i de la docència és ampli (documentals, web, aules virtuals, quaderns docents, cursos d'estiu, cursos de formació amb diverses institucions, etc.) obtenint en 2013 una distinció per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant per la seua continuada labor docent en la formació pràctica arqueològica dels seus estudiants.

 

 

 

L'Alcudia


Pda. Atzavares Baix, Polígon 1, 138
03290 Elx
Alacante (Espanya)

Tel: (+34) 96 661 1506

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464