Saltar apartados

Pràctiques docents

Arqueología Práctica

 

Des que fou creada, la Fundació Universitària L’Alcúdia d’Investigació Arqueològica ha fet del jaciment un espai d’arqueologia pràctica, vinculat a la Universitat d’Alacant i obert a totes i tots els estudiants d’arqueologia d’àmbit nacional i internacional.

 

 

Les pràctiques iniciades per l’Àrea d’Arqueologia s’han consolidat i han esdevingut un àmbit formatiu reglat a través de diverses activitats d’arqueologia pràctica, desenvolupades com a complement a la docència i investigació a l’Alcúdia. El jaciment és objecte de pràctiques (eixides de camp) del grau en Història i s’utilitza també com a espai de pràctiques docents en el  Master universitario de Arqueología profesional y gestión integral del patrimonio  i en els  cursos de Patrimonio virtual, vinculats al Departamento de Prehistoria, Arqueología, Historia Antigua, Filología Griega y Filología Latina  de la Universitat d'Alacant. .

 

Pràctiques d'empreses

 

La Fundació L’Alcúdia acull durant el curs acadèmic a diferents alumnes de grau (Història, Humanitats, Turisme, Art, etc.) de diverses universitats espanyoles per a realitzar les seues pràctiques externes.

Aprofitant els espais de treball que ofereix la Fundació, com són el seu laboratori d’arqueologia, magatzems, museu, centre d’interpretació i el mateix jaciment arqueològic, els estudiants poden ampliar la seua formació i aproximar-se al treball diari dels seus tècnics: la investigació, la difusió i la conservació patrimonial.

 

 

Pràctiques del Máster d'Arqueologia professional

 

La fundació acull cada any l’alumnat del Máster en Arqueología Profesional y Gestión Integral del Patrimonio de la Universidad de Alicante, al qual ofereix amplis espais arqueològics excavats i un immens fons material compost per milers de peces arqueològiques, datades des de la prehistòria fins a l’antiguitat tardana, que els estudiants utilitzen per a completar els seus coneixements i fer treballs de final de màster.

 

Col.laboradors

 

Les àrees d’Arqueologia i Catalogació de la Fundació van engegar fa ja uns quants anys unes pràctiques de col·laboració. Hi assisteixen alumnes i diplomats d’Història i Humanitats, així com d’altres disciplines afins, que formen un grup de col·laboració permanent amb les sigles d’Ilici UPA.

Sol·licitud de pràctiques: mercedes.tendero@ua.es

 

 

 

 

 

L'Alcudia


Pda. Atzavares Baix, Polígon 1, 138
03290 Elx
Alacante (Espanya)

Tel: (+34) 96 661 1506

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464