Saltar apartados

Presentació


 

fotografía Paco Rives

LA FUNDACIÓ UNIVERSITÀRIA L'ALCUDIA D'INVESTIGACIÓ ARQUEOLÒGICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

La Fundació Universitària L'Alcudia d'Investigació Arqueològica de la Comunitat Valenciana va ser creada en 1996 com a inici d'un projecte innovador de la Universitat d'Alacant. Aquesta institució a través del seu magnífic rector, Sr. Andrés Pedreño Muñoz va dur a terme la compra del jaciment arqueològic de l'Alcudia (Elx) a la família Ramos, a canvi de la donació de la col·lecció arqueològica i va formalitzar la creació d'aquesta entitat.


A través dels seus estatuts, actualitzats amb data 11 d'octubre de 2019, la Fundació s'ha dotat d'òrgans de govern, integrats per un Patronat, una Comissió Executiva i un Consell Científic, alhora que ha definit les finalitats de la seua comesa enfront de la societat. Es tracta d'una institució de caràcter científic i interès cultural, sense ànim de lucre, que es regeix per la voluntat dels Fundadors i Fundadores, pels Estatuts i normes que, en interpretació i desenvolupament d'aquests, establisca el Patronat, i, en tot cas, per les disposicions legals vigents.

fotografía Paco Rives

 


L'Alcudia, com a fundació, desenvolupa activitats d'investigació, conservació, difusió i promoció del seu patrimoni directament en el lloc en què es troben les seues instal·lacions i jaciment arqueològic, així com la difusió d'aquest patrimoni en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. També realitza puntualment activitats en altres llocs, sempre amb l'objecte del foment del patrimoni arqueològic relacionat amb L'Alcudia, i bàsicament dirigit a la satisfacció d'interessos científics, educatius i culturals dirigits al conjunt de la societat. Entre altres formes d'actuació són objecte de la fundació la realització d'actuacions arqueològiques, exposicions permanents i temporals, activitats de difusió, divulgació, investigació, conservació i restauració d'evidències materials del jaciment de l'Alcudia i qualsevol que es consideren pel Patronat.


Des de 1996 fins a l'actualitat, a més d'haver sigut executats diferents plans directors que han possibilitat la protecció i conservació del jaciment i els seus fons, així com l'acreixement de les instal·lacions, espais visitables i fons patrimonials, en 2018 va ser aprovat per part de la Generalitat Valenciana un nou pla director coordinat per Sonia Gutiérrez Lloret i Miguel Louis Cereceda, que es mantindrà vigent fins a 2029. A més, gràcies al foment de la investigació per part del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant a través de programa propi de projectes d'I+D+I, tres projectes d'investigació es mantenen en curs, possibilitant incrementar el coneixement científic i la formació d'un gran nombre d'estudiants de diferents universitats.


Et convidem al fet que ens conegues!!!!!

 

Imatges cedides per Museu Arqueològic Nacional

Monataje d'Iván López Salines

L'Alcudia


Pda. Atzavares Baix, Polígon 1, 138
03290 Elx
Alacante (Espanya)

Tel: (+34) 96 661 1506

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464