Saltar apartados

Sobre L'Alcúdia

El jaciment arqueològic de l'Alcudia, a 2 km, del centre urbà d'Elx, compta amb un fàcil accés des de la carretera CV 855 d'Elx a Dolores. En ell poden visitar-se monuments d'època ibèrica, romana i visigoda. Destaquen cases, banys, temples, edificis públics i una bona part de la seua muralla.

A l'entrada es troba el Centre d'Interpretació, obra de l'arquitecte Javier García Solera. En ell es facilita la informació necessària per a realitzar la visita. Inclou una exposició dels objectes més descatacados que s'han recuperat en les excavacions arqueològiques i un audiovisual.

Dins del circuit de visita s'inclou el Museu Monogràfic, on es conserva la major part dels materials de col·lecció Ramos Folqués, juntament amb els procedents de les recents excavacions. Les seues portes han sigut obertes de nou en 2015 després d'una important remodelació tant en les seues sales d'exposició com en les zones dedicades a recerca, restauració i conservació.

La Fundació Universitària L'Alcudia de Recerca Arqueològica es va crear l'any 1996, en virtut d'un acord entre la família Ramos, propietària fins llavors del jaciment, la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Elx. Posteriorment s'han sumat la Diputació Provincial d'Alacant i la Generalitat Valenciana.

La intenció de la Fundació és investigar, conservar, difondre i divulgar el patrimoni històric-arqueològic de l'Alcudia, com a centre de recerca i docència. L'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d'Alacant col·labora amb la Fundació en aquesta tasca.

L'Alcudia


Pda. Atzavares Baix, Polígon 1, 138
03290 Elx
Alacante (Espanya)

Tel: (+34) 96 661 1506

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464