Saltar apartados

Sistemes d'acumulació d'energia elèctrica

En el nostre grup, a més de l'estudi de la generació d'energia amb el disseny i construcció de piles de combustible d'electròlit sòlid polimèric (PEMFC), desenvolupem sistemes d'acumulació d'energia.

Com és sabut existeixen nombrosos tipus de sistemes d'emmagatzematge d'energia, podent-se classificar aquests segons el tipus d'energia emmagatzemada en sistemes de

És aquest tipus de sistemes d'emmagatzematge d'energia, les bateries de flux redox, les que són desenvolupades en el nostre grup de recerca.

Aquest tipus de sistemes es caracteritzen per la utilització d'un parell redox com a sistema d'acumulació d'energia

En aquests sistemes Pa i Nb+1 són les espècies que estan inicialment en el sistema i de les quals es parteix per al primer cicle de càrrega.

Ja en els anys 90 el nostre grup va desenvolupar un sistema d'acumulació Fe-Cr, juntament amb Iberdrola, d'una potència de 2 kW i de 20 kWh de capacitat.

Aquesta experiència acumulada ens ha servit per a desenvolupar altres acumuladors com el denominat tot- ferro, en col·laboració amb la consultoria en energies renovables Resenergie basat en

També, el nostre grup ha patentat un acumulador on la generació i autoconsumo d'hidrogen és el parell redox necessari com a cadena de distribució en el sistema d'acumulació, i l'energia de neutralització la força electromotriu que manté el sistema.

LEQA - Grup d'Electroquímica Aplicada i Electrocatálisis


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464