Presentaciò Grup de Petrologia Aplicada

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Grups d'investigació
Logo Grup de Petrologia Aplicada   Grup de Petrologia Aplicada
Grup de Petrologia Aplicada

Presentaciò

 

El Grup de Petrologia Aplicada és un grup multidisciplinari que es crea en 1992 en la Universitat d'Alacant, si bé parteix dels seus membres venien col·laborant des de 20 anys arrere. El grup de Petrologia Aplicada està lligat al CSIC (Centre Superior d'Investigacions Científiques), mitjançant la Unitat Associada Universitat d'Alacant-CSIC (des de març de 2001). El grup té consideració de Grup de Qualitat (Grup d'Investigació 03/158) per la Generalitat Valenciana.

El Grup de Petrologia Aplicada duu a terme una intensa labor investigadora emmarcades en l'àrea de Petrologia i Geoquímica (Línies d'investigació). Alguns dels resultats més nous obtinguts han sigut publicats en revistes d'internacionals d'impacte (SCI) i presentats en congressos especialitzats (Publicacions). Per al desenvolupament de les activitats investigadores científiques i aplicades, s'empra una àmplia gamma d'instrumentació analítica, situada en la seua major part en el Laboratori de Petrologia Aplicada (Instal·lacions i Equips).

El Grup de Petrologia Aplicada forma part de diverses xarxes d'investigació i grups de treball, com la RTPHC (Xarxa Temàtica del Patrimoni Històric i Cultural del CSIC), la RedPNAT (Xarxa Temàtica de la Pedra Natural), la PREN (Xarxa d'investigació de la Pedra Natural), o el Grup de Treball de Laboratoris de Pedra Natural. A més, el Laboratori de Petrologia Aplicada dóna suport tècnic a les empreses del sector de la pedra natural (Anàlisi i Assessoria), mantenint al seu torn diversos convenis amb entitats del sector.