Saltar apartados

Linea Transversal Robòtica - IUII

Capçalera LTROB Línia Transversal de Robòtica - IUII Benvingut

Accions

El LTRob planteja diferents accions en eixos molt concrets.

Coneix els eixos

Grups de recerca

El LTRob està participat per diferents grups de recerca.

¿Qui compon LTRob?

Comunicació

Formes de mantenir-se al dia i comunicar-se amb el LTRob.

Manteniu-vos informats

La LTRob ( Línia Transversal de Robòtica ) de l'IUII té com a finalitat potenciar en diferents àmbits i sectors la robòtica, amb la finalitat de millorar les relacions entre grups de recerca de l'IUII que la componen per a augmentar-ne la competitivitat i l'excel·lència. En aquest sentit, es plantegen diferents accions en eixos molt concrets. 

La línia de treball és la robòtica en el seu sentit més ampli, encara que qualsevol disciplina ha de tenir clarament una aplicació directa en robòtica, prenent com a referència els congressos més rellevants (ICRA o ANAR-VOS sobretot) o les convocatòries públiques de recerca competitiva. La robòtica està present des de fa anys en els Planes Nacionals de R+D+i, sent per exemple entorn del 40% els projectes de robòtica que es presenten a programes com el DPI. A Europa, tant en l'horitzó 2020 com en anteriors programes marc, la robòtica sempre ha sigut una disciplina molt present. A més, La robòtica és una disciplina clarament transferible, especialment als sectors productius de la província d'Alacant. Servisca d'exemple que Instituts Tecnològics com el del Joguet (AIJU) o del Calçat (INESCOP), compten amb departaments de robòtica, la qual cosa demostra el seu potencial de transferència. Sense oblidar d'altra banda, les noves tendències, encaminades al sector serveis, en el qual el món del turisme pot tenir en els pròxims anys un auge important.

La participació de cada grup en els eixos proposats vindrà determinada mitjançant les reunions de coordinació que es mantindran durant els dos primers mesos de l'any 2015 entre el coordinador de la línia i un representant de cada grup que vulga involucrar-se en cadascun dels eixos, de manera que s'establisquen grups de treball concrets per a cada eix, amb el compromís de complir els objectius establits en cadascun d'ells per a l'any 2015.

NOTÍCIES

28/10/2015
Robòtica Urbana

Dins de l'eix de promoció de la robòtica de la Línia Transversal de Robòtica (LTRob) de l'UII, el dilluns que ve, 9 de novembre, a les 17.00 h, tindrà lloc a la sala Rafael Altamira de la Seu d'Alacant la xarrada "Robòtica urbana", que serà impartida pel prof. Alberto Sanfeliu de la UPC. Premeu l'enllaç per a obtenir l'anunci amb els detalls.

21/07/2015
Butlletí 1 de la LTRob

Ja està disponible el primer volum del butlletí de la LTRob, que es pot descarregar des d'aquestes pàgines.

28/05/2015
Grau d'Enginyeria Robòtica en la UA

El Diari Informació d'Alacant publica la notícia que el Grau d'Enginyeria Robòtica començarà a impartir-se en la Universitat d'Alacant en el curs 2015-16, sent aquesta la primera universitat espanyola a impartir aquest grau.

Membre de :

      Institut Universitari de Recerca Informàtica

Linea Transversal Robòtica - IUII


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464