La gestió del medi natural ocupa en l'actualitat un espai important en l'àmbit soci-econòmic i polític, resultat de la demanda de la societat en relació a l'ús sostenible dels recursos i a la gestió adequada del patrimoni natural. L'aplicació de les Directives Marc de gestió dels recursos i de l'aigua, i totes les Directives sobre protecció dels hàbitats i els espais naturals són una bona mostra d'aquesta importància. Portar a la pràctica l'aplicació d'aquestes Directives requerirà en un termini breu de temps l'existència de professionals qualificats, de tall pluridisciplicar però amb una formació específica i competitiva en l'àmbit ambiental.
El Màster en Gestió y Restauració del Medi Natural proporciona formació sobre el patrimoni natural, les mesures correctores per establir el millor estat dels ecosistemes, la gestió òptima dels recursos naturals, i les eines biotecnològiques disponibles per a aplicar les millores solucions als problemes ambientals actuals i futurs.
L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar les eines per a:
- Dissenyar, realitzar, i dirigir projectes de restauració
- Gestionar àrees naturals protegides
- Desenvolupar investigació en conservació i restauració d'ecosistemes
En el Màster participen investigadors de reconegut prestigi en l'àmbit científic, que col·laboren amb diversos organismes de l'Administració i del sector privat, així com amb altres centres espanyols i estranjers.
- Departament de Ciències de la Terra i el Medi Ambient
- Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat
- Departament de Sociologia I
- Departament d’Anàlisi Econòmic Aplicat
- Departament de Matemàtica Aplicada
Centre de gestió: Facultat de Ciències
Curs acadèmic de inici: Curs 2010-2011,
Antecedents: Aquest Màster és el resultat de la integració de programes de doctorat de la UA y la UB. En la Universitat d’Alacant, el Màster deriva parcialment del programa de doctorat “Conservació i Restauració d’Ecosistemes i de la Diversitat Biològica” que ha rebut la Menció de Qualitat del Ministeri d’Educació i Ciència en les darreres edicions.
Nombre de crèdits ECTS: 60
Nombre de places de nou ingrés oferides: 30
Llengua de docència:
Les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana (Castellà i Valencià) i Anglés
Taxes acadèmiques:
Al curs 2009-2010 el preu del crèdit ECTS fou establert al: DECRETO 117/2009 de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana en la què es fixen taxes.
Par a cursos posteriors consultar al Centre d’Estudis de Doctorat i Postgrau (CEDIP)