Saltar apartados

Treballs de finalització de Master

El Treball Fi de Màster (TFM) constitueix la culminació del Màster DELECTE. Amb una càrrega lectiva de 12 ETCS, és un treball original, autònom i personal, que cada estudiant realitzarà sota l'orientació d'un/a tutor/al fet que permetrà a l'alumnat mostrar de forma integrada els continguts formatius rebuts i les competències adquirides associades al títol de màster universitari.

És la síntesi aplicada de totes les matèries del títol. Ha d'executar-se de forma individual i el/l'alumne/a haurà de triar una de les tres matèries que conformen els continguts del màster.

  • Teoria, mètodes i tècniques. Es tractaria d'abordar algun tema relacionat amb la introducció al desenvolupament local i tractat en la primera assignatura (agències de desenvolupament local, cooperació entre municipis, organismes que afavoreixen el desenvolupament local, projectes europeus i cooperació interterritorial, territoris intel·ligents, etc.). També les temàtiques relacionades amb l'anàlisi de la planificació estratègica, els actors implicats o mètodes de participació pública i ciutadana, entre uns altres. Es podrà prendre com a referència la bibliografia oferida en les dues primeres assignatures per a conformar un corpus teòric i/o aplicat sobre els aspectes tractats en les mateixes.
  • Activitats socioeconòmiques i desenvolupament sostenible. Els aspectes a tractar serien l'ordenació del territori i activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible, en totes les seues facetes, instrumental, normatiu, integral, sectorial, etc. Les activitats agropecuàries i les seues implicacions territorials. Cooperativisme i desenvolupament rural. Les activitats industrials i comercials o bé les activitats turístiques i les seues implicacions amb el territori.
  • Població, qualificació i promoció de l'ocupació. Projectes de recerca vinculats a aspectes sociodemogràfics, renovades necessitats i oportunitats d'ocupació (aturats/as, jubilats, joves, etc.). Nous jaciments de treball, promoció dels recursos locals, projectes europeus, participació ciutadana en entorns i espais desfavorits, etc.

TFM defensats

  • Curs 2010/11
  • Curs 2011/12
  • Curs 2012/13

Master Oficial en Desarrollo Local e Innovación Territorial


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464