Saltar apartados

Eixides professionals

En ser un Màster transversal i interdisciplinari, les eixides professionals estan molt lligades a tasques i treballs vinculades no solament a les d'agents de desenvolupament local, rural o socioterritorial, sinó també a la consultoria ambiental, socioeconòmica i cultural, les activitats turístiques i de planificació territorial en entitats públiques, així com en la cooperació en projectes de desenvolupament interterritorial i global.

En definitiva la formació s'orienta cap a futurs tècnics en gestió del desenvolupament local i innovació territorial per a satisfer les demandes d'administracions públiques i institucions privades sense ànim de lucre (fundacions, organitzacions no governamentals, etc.):

  • Professionals que dominen estratègies i instruments cap a la diversificació del teixit productiu, la valorització dels recursos endogens i la generació de dinàmiques de desenvolupament sostenible del territori a diferents escales.
  • Professionals lligats a l'emprendimiento convencional i social, afavorint els instruments, la informació i els estudis de casos per a poder enfortir processos d'autoocupació.
  • Agents socioeconòmics que tinguen l'habilitat de cercar respostes als problemes generats en un territori, en funció de la naturalesa productiva del mateix (rural, urbà, industrial, de serveis, turístic, etc.) i atenent a les característiques i idiosincràsia de la cultura local.
  • Tècnics capaços de cercar les oportunitats que el territori ofereix, a través d'instruments que generen processos de desenvolupament local (participació ciutadana, planificació estratègica, territoris innovadors i intel·ligents, emprendimientos solidaris, etc.).
  • Altres eixides professionals com la gestió empresarial i el foment d'emprenedors, la gestió del mitjà natural i cultural, la comunicació i comercialització del territori a través del seu posicionament estratègic.
  • Investigadors en l'àmbit del desenvolupament local i la innovació territorial, amb la possibilitat de donar continuïtat al pla d'estudis a través del programa de doctorat de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Master Oficial en Desarrollo Local e Innovación Territorial


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464