Saltar apartados

Finaliza la primera fase de la campaña Modular - Menorca 2015

Fa dos dies va finalitzar la primera fase de la campanya 2015 del Projecte Modular a Menorca. En ella, com ja indiquem en l'anterior entrada d'aquesta web, hem desenvolupat diverses actuacions arqueològiques en diversos jaciments insulars:

  • Estudi mètric, descriptiu i analític d'aparells, materials constructius i tècniques edilicias
  • Aplicació d'estudis no invasius ni agressius com a fotogrametria, lectura de paraments, teledetecció mitjançant vehicle aeri no tripulat, escàner 3D, etc.
  • Prospecció dirigida intensiva
  • Estudi documental bibliogràfic, elaboració de materials gràfics, etc.

Els jaciments en els quals s'han aplicat i desenvolupat aquestes activitats han sigut elos poblats de Son Catlar (Ciutadella), Sa Torreta (Maó), Torretrencada (Ciutadella) i Torrellafuda (Ciutadella). cal destacar que en el primer s'han potenciat les actuacions relacionades amb la fotogrametria amb l'objectiu d'obtenir una visió exhaustiva dels llenços de muralla i torres que la jalonen. Així mateix, Torrellafuda ha sigut l'escenari per al desenvolupament de la prospecció intensiva, els resultats de la qual esperem publicar prompte.

Equip tècnic

Ubicació dels jaciments (subratllats) objecte d'estudi en aquesta campanya

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464