Saltar apartados

Inicio - Notícies publicades en Juliol, 2019

2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Juliol, 2019
 • Diumenge, 28
 • logo menorca al dia

  Visita guiada per a conèixer els nous descobriments a Son Catlar

  Diari digital Menorca al dia - 27/07/2019

  "La quarta campanya d'excavacions en el poblat talayótico de Son Catlar que ha dut a terme l'equip de Projecte Modular: Arquitectura fenici-púnica ha destapat un espai per al descans dels soldats de l'època púnica, una estructura de casa romana i ha confirmat que la muralla que envolta el poblat aconsegueix els 4 metres d'altura."

 • Dissabte, 27
 • ib3

  Descobriment a Son Catlar d%o2019una nova casa de guàrdia de l%o2019època romana

  IB3 - 27/07/2019

  Entrevista de la televisió IB3 Menorca a l'equip del Projecte Modular

  "A Ciutadella, al poblat de Son Catlar, s'han trobat noves pistes que demostren que Menorca va ser un punt important durant els guerres púniques del segle III abans de Crist"

 • Divendres, 26
 • logo menorca diario

  Aflora el passat de Son Catlar

  Diari Menorca - 26/07/2019

  "L'equip de recerca al capdavant de Projecte Modular: Arquitectura Fenici Púnica en el poblat de Son Catlar és a punt de tancar la campanya més reeixida des que s'engegara en 2014. «Sens dubte la d'aquest estiu ha sigut la més profitosa», resumeix un els arqueòlegs al capdavant, Fernando Prats, qui considera que «era d'esperar» ja que aquest mes de juliol ha sigut la primera vegada que han excavat a l'interior de la zona emmurallada."

 • Dimarts, 16
 • puertas abiertas soc 2019

  Jornada de portes obertes Són Catlar 2019

  Pàrquing de Son Catlar - 26 de juliol

  El dia 26 de juliol, a les 19h, es realitzarà una visita guiada pel poblat de Son Catlar de la mà de l'equip científic del Projecte Modular, on es farà un recorregut per la recerca prèvia duta a terme en el poblat i sobretot es mostraran els llocs que han sigut producte d'excavació durant aquesta anualitat.

 • Dimecres, 10
 • programa dijous

  Els dijous a Ca Saura: cicle de conferències d'estiu del Projecte Modular

  Cicle de conferències organitzades pel Projecte Modular i el Museu Municipal de Ciutadella, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, que pretenen abordar la Protohistòria i Història de la illa mitjançant xarrades divulgatives.

  11 de juliol, 20h: La maqbara de Ca Saura: el passat islàmic de Ciutadella

  Mª José León Moll (Museu Municipal de Ciutadella), Elena Sintes Olives (arqueòloga)

  18 de juliol, 20h: L'arribada de Quint Cecili Metel: Menorca sota el control romà

  Cristina Bravo Asensio (arqueòloga, Nurarq)

  25 de juliol, 19h: Presentació del Pla Director de Son Catlar; 20h %u2013 22h Menorca en el mapa púnico (ss. IV-II a.n.i.). Nova documentació arqueològica d'un procés històric

  Fernando Prats Martínez, Helena Jiménez Vialás, Joan C. de Nicolás Mascaró, Jose Javier Martínez García, Andrés Adroher Auroux, Octavio Torres Gomariz, Sonia Carbonell Pastor (Projecte Modular)

 • Dimarts, 2
 • logomodular3

  Arranca la campanya 2019 en el poblat de Son Catlar

  El Projecte Modular inicia una nova campanya d'excavacions arqueològiques en el poblat protohistòric de Son Catlar (Ciutadella de Menorca) que es durà a terme durant gran part del mes de juliol de 2019. Al llarg d'aquesta nova fase del projecte s'intervindrà en tres grans sectors: la torre nord, on es practicarà un nou sondeig diagnòstic per a obtenir una seqüència diacrònica que il·lustre el seu procés històric; la porta en colze, l'entrada del qual al poblat per la muralla està pendent de dilucidar; i per vegada primera també s'actuarà a l'interior del recinte emmurallat, en la porta en zig-zag, excavada en els anys 90 del passat segle, amb l'objectiu de comprendre millor el sistema de fortificació interior.

  Està prevista així mateix la realització d'un cicle de conferències en el nou museu municipal de Ca Saura a Ciutadella de Menorca. En l'es exposarà l'actualitat de la recerca històrica en l'illa a través de conferències divulgatives que tindran com tanque la visita a la nova mostra temporal del citat museu. A més, l'últim cap de setmana del mes es realitzarà una visita guiada, una jornada de portes abuertas per a tot el públic interessat. La informació de tots aquests actes serà publicada en aquesta web i en les xarxes socials del projecte.

 • Tornar al tauler principal

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464