Saltar apartados

Inicio - Notícies publicades en Novembre, 2019

2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2019
 • Divendres, 29
 • logortve

  Primera ciutat del colze bíblic a Espanya

  Marca Espanya (RTVE) - 28/11/2019

  "Està situada a Guardamar del Segura, a Alacant. Un grup d'arqueòlegs de la universitat alacantina han descobert aquest assentament fenici amb les mateixes mesures, el colze bíblic o d'Ezequiel, que es va utilitzar al Temple de Salomó. Només hi ha una còpia d'aquestes semblances a Líban i Israel. Parlem amb el director del projecte, amb el professor Fernando Prados, que ens explica en què consisteix aquesta mesura i què s'ha trobat en aquest jaciment conegut com Cabezo Xicotet de l'Estany."

 • Dilluns, 25
 • cefyplogo

  XI Col·loqui Internacional del Centre d'Estudis Fenicis i Púnics

  El Centre d'Estudis Fenicis i Púnics (CEFYP) celebra el seu col·loqui internacional en el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, a l'illa d'Eivissa (Illes Balears, Espanya), entre el 27 i el 29 de novembre del 2019 sota el títol %u201CLa mort i el més enllà entre fenicis i púnics%u201D, dedicat a més a la memòria del Prof. Manuel Pellicer Catalán, pare de l'arqueologia fenícia a Espanya.

  El Projecte Modular participa amb una de les ponències principals a càrrec del prof. Fernando Prados Martínez amb el títol "Més enllà de la mort en la mentalitat fenici-púnica. Lectures des de la materialitat arqueològica".

 • Dimecres, 20
 • logo abc

  Per què es va esfondrar el primer edifici que va patir un terratrèmol en la història a Espanya?

  Diari ABC - 20/11/2019

  "El primer terratrèmol que va afectar una zona habitada a Espanya va ocórrer l'any 740 abans de Crist -així està documentat- en el que avui l'és jaciment arqueològic del Cabezo Xicotet de l'Estany a Guardamar del Segura (Alacant). I no va deixar canya dreta perquè la construcció era obra dels fenicis, que no havien tingut en compte la sismicitat d'aquelles terres llavors costaneres"

 • Dimarts, 19
 • logo el pais

  La ciutat del colze bíblic que va destapar el %u2018boom%u2019 de la rajola

  El País - 19/11/2019

  %u201CNo hi ha res semblant en la península, només en els actuals Israel o Líban, on algunes edificacions van ser alçades també segons el colze bíblic, una mesura orgànica d'invenció egípcia i que va ser emprada en el famós Temple de Jerusalem, que van erigir fenicis per encàrrec de Salomó. Hi ha altres exemples com la fortalesa de Qeiyafa o de Tell Dor [Israel], que fins i tot en els seus més xicotets elements ens recorda a la fortalesa alacantina%u201D, assenyala Fernando Prados, professor de la Universitat d'Alacant. El jaciment es coneix com Cabezo Xicotet de l'Estany, pel fet que en català estany significa llacuna, perquè estava envoltat de zones inundables."

 • Dimecres, 6
 • soc19torre

  Son Cervera acull una va reunir científica sobre els muralles prehistòriques

  L'Ajuntament de Son Cervera i el grup de recerca que dirigeix el projecte arqueològic a aquest municipi organitzaren conjuntament amb el Projecte Modular de la Universitat d'Alacant una taula rodona dedicada als muralles de la segona Edat del ferro (segles VI aC I dC) als Balears.

  Fins a 8 equips de recerca diferents van participar aquest passat cap de setmana a Son Cervera per debatre sobre la problemàtica històrica al voltant de la fortificació amb murades de grans blocs de pedra de poblats arreu de Mallorca i Menorca. «Entorn el segle VAIG VEURE aC molts poblats talaiòtics és doten de murades coincidint amb l'inici del període Balear» assegura Jordi Hernàndez, un dels organitzadors de la va reunir científica. «En la feina que fem a Son Catlar (Ciutadella) ens trobem amb problemàtiques similars als que és trobem ací estudiant la muralla del jaciment de Mestre Ramon (Son Cervera) i per això era molt interessant una va reunir com aquesta», afirma Octavi Torres de la Universitat d'Alacant i també organitzador de l'acte.

  Participants que investiguen a Sa Morisca (Calvià), Són Fornés (Montuïri), Talaies de Ca Jordi (Santanyí), s'Illot (Sant Llorenç des Cardassar), És Rossells (Felanitx), Mestre Ramon (Son Cervera), Torre d'en Gaumés (Alaior) i Són Catlar (Ciutadella) van debatre aspectes com els cronologies, els tècniques de construcció o el significat històric d'aquests monuments. Debats que és veuran reflectits en la propera publicació dels resultats de la taula rodona en una monografia.

  La notícia a:

  Calamillor.comDefrancdigital.com

 • Diumenge, 3
 • taularodona

  Taula redona Muralles de la II Edat del Ferro en les Illes Balears

  2-3 de novembre - Son Cervera (Mallorca)

  En aquesta reunió s'abordaran les problemàtiques actuals entorn del fenomen de les muralles en la II Edat del Ferro en l'arxipèlag balear, aprofundint en els debats entorn de la seua cronologia, els materials associats i les implicacions socials i econòmiques que van tenir per a les comunitats que les van erigir.

 • Tornar al tauler principal

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464