Saltar apartados

Inicio

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

18/06/2018
El Cabezo Xicotet de l'Estany, el lloc des d'on s'exportaven joies a tot el Mediterrani

Diari de la Vega - 18/06/2018

"El jaciment del Cabezo Xicotet d'Estany, únic en tota la Comunitat Valenciana, està sent objecte d'una nova campanya d'excavació i recerca arqueològica patrocinada per l'Ajuntament de Guardamar del Segura."

"En aquest sentit, Antonio García, va destacar que Guardamar posseeix els tres únics jaciments fenicis de tota la Comunitat Valenciana, la ciutat de la Fonteta, el santuari del castell i el Cabezo de l'Estany %u201Cque són dels millor conservats i de major extensió de tot el Mediterrani, especialment la Fonteta, unes deu hectàrees coberta per les dunes%u201D.

17/06/2018
Un jaciment de més de 2.800 anys

Diari Informació - 17/06/2018

"El jaciment del Cabezo Xicotet de l'Estany a Guardamar és objecte d'una campanya d'excavació i recerca arqueològica. L'enclavament és un poblat emmurallat d'origen fenici de més de 2.800 anys amb una cronologia des del 780 al 650 a. de C. Les excavacions han localitzat un forn metal·lúrgic complet, habitatges i casamatas (dependències situades entre els dos murs de la muralla on s'emmagatzemaven cereals) i determina que va ser un dels principals centres metal·lúrgics del Mediterrani".

11/06/2018
Cabezo Xicotet de l'Estany - Campaña 2018

Arranca la nova campanya arqueològica 2018 en el Cabezo Xicotet de l'Estany, desenvolupada pel projecte Modular amb el finançament de l'Ajuntament de Guardamar del Segura i en el marc de l'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric.

En aquesta anualitat s'intervindrà una de les casamatas del llenç occidental de la muralla, una zona d'espais productius en la part aquest del poblat i l'espai que circumda els habitatges intramuros.

18/05/2018
Col·loqui Internacional Fenicis i Cartaginesos del cap Artemision al riu Malaka. Explotació territorial i comerç mediterrani

30 de maig - 1 de juny / Museu d'Almeria.

Aquesta reunió científica abordarà el comerç fenici i cartaginès i l'explotació dels recursos naturals del territori controlat per les ciutats fenícies i cartagineses mes importants del sud-est peninsular. La forqueta cronològica se situarà entre el segle IX a. de C. i els primers segles després de la conquesta romana.

El nostre projecte participa amb la conferencia comercio i dinàmiques territorials en la desembocadura del Segura en els segles VIII i VII a. de C. Noves intervencions en El Cabezo de l'Estany de Guardamar.

11/05/2018
Insularitat i impacte colonial Menorca i Sardenya com a espais d'anàlisis durant l'I mil·lenni a. de C.

29 de maig de 2018 - Escola Espanyola d'Història i Arqueologia en Roma-CSIC

Les particularitats geogràfiques i culturals de les illes %u2013que solen agrupar-se sota el concepte d'insularitat %u2013 condicionen els seus processos històrics. Canvis i adaptacions presenten en les illes, sota el seu potencial aïllament, ritmes i desenvolupaments diferents als observables en les àrees continentals. La present trobada pretén estudiar l'impacte del fenomen colonial en territoris insulars mitjançant l'anàlisi comparativa de la història de Menorca i Sardenya durant l'I mil·lenni a. C.

A través de la participació d'especialistes que desenvolupen projectes científics en una i una altra illa, es podran examinar, des de diferents enfocaments teòrics i metodològics, tant els canvis com els models d'adaptació i resposta de la població local a aquell impacte exterior. Amb motiu de la candidatura Menorca talaiòtica a la llesta UNESCO de Patrimoni Mundial (Patrimoni de la Humanitat), la trobada dedicarà també una sessió al paper de la recerca en els models de valoració i gestió patrimonial.

30/04/2018
International Mediterranean Survey Workshop

Els dies 18 i 19 se celebra en la Universitat d'Alacant l'International Mediterranean Survey Workshop: Survey methods for the management and protection of archaeological sites and heritage landscapes, en el qual participa el Projecte Modular amb la comunicació "Exploring complex sites in Menorca: from Talayotic to Roman estafes (1st millennium BC)".

Presentació del llibre Menorca entre fenicis i púnicos
El Projecte Modular en Arqueologia de sofà (Montejícar, 4-6 novembre 2016)

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464