Saltar apartados

Inicio

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/02/2020
Arqueologia del Mediterrani: una visió interdisciplinària

El dia 20 de març en la Univesidad de Granada se celebra la desena edició dels Diàlegs d'Arqueologia sota la temàtica "Arqueologia del Mediterrani: una visiín interdisciplinària". El Projecte Modular participa amb dues conferències: Illes i longue durée. Investigacions de paisatge a Menorca i El circuit fenici del metall a Occident. Noves dades arqueològiques per a un problema històric.

03/02/2020
Workshop internacional Casas i poblats: pràctiques socials a les illes del Mediterrani Occidental

L'III Workshop internacional "La Prehistòria i Protohistòria de les illes del Mediterrani occidental", organitzat per la Universitat de les Illes Balears, té per tema les cases i poblats, així com les pràctiques socials desenvolupades i identificades en el seu interior. El nostre projecte està present amb una comunicació conjunta que revisa l'estat actual de la qüestió sobre els espais domèstics de l'I Mil·lenni a. C. en la Protohistòria balear.

15/01/2020
Circulacions durant l'Holocè entorn del Maghreb

En aquestes jornades científiques dutes a terme entre els dies 17 i 19 de febrer de 2020 s'aborden les dinàmiques poblacionals centrades en torn al Maghreb, on els contactes culturals entre el Mediterrani i l'Atlàntic en l'Antiguitat van jugar un paper fonamental. El Projecte Modular participa amb la presentació de la seua metodologia i perspectiva d'estudi desenvolupada en els diferents escenaris mediterranis en els quals treballem amb la ponència: A Phoenician-Punic architectural koiné? Interactions and circulations in the Protohistoric Western Mediterranean.

09/12/2019
XV Jornades d'Història i Patrimoni Cultural a Menorca

Els XV Jornades d'Història i Patrimoni Cultural de l'illa de Menorca se celebraren del 13 al 15 de desembre a la Sala d'Activitats Ciutadanes d'Alaior. És parlarà sobre els camins públics, l'inventari de camins redactat pels ajuntaments, com estan contemplats en el PTI i explicacions sobre el camí d'en Kane i el de Binigaus. Per a dissabte capvespre és realitzarà un seguit d'intervencions sobre tems d'actualitat d'arqueologia, on s'inserida la comunicació del Projecte Modular sobre l'elaboració del Pla Director de Son Catlar.

29/11/2019
Primera ciutat del colze bíblic a Espanya

Marca Espanya (RTVE) - 28/11/2019

"Està situada a Guardamar del Segura, a Alacant. Un grup d'arqueòlegs de la universitat alacantina han descobert aquest assentament fenici amb les mateixes mesures, el colze bíblic o d'Ezequiel, que es va utilitzar al Temple de Salomó. Només hi ha una còpia d'aquestes semblances a Líban i Israel. Parlem amb el director del projecte, amb el professor Fernando Prados, que ens explica en què consisteix aquesta mesura i què s'ha trobat en aquest jaciment conegut com Cabezo Xicotet de l'Estany."

25/11/2019
XI Col·loqui Internacional del Centre d'Estudis Fenicis i Púnics

El Centre d'Estudis Fenicis i Púnics (CEFYP) celebra el seu col·loqui internacional en el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, a l'illa d'Eivissa (Illes Balears, Espanya), entre el 27 i el 29 de novembre del 2019 sota el títol %u201CLa mort i el més enllà entre fenicis i púnics%u201D, dedicat a més a la memòria del Prof. Manuel Pellicer Catalán, pare de l'arqueologia fenícia a Espanya.

El Projecte Modular participa amb una de les ponències principals a càrrec del prof. Fernando Prados Martínez amb el títol "Més enllà de la mort en la mentalitat fenici-púnica. Lectures des de la materialitat arqueològica".

Presentació del llibre Menorca entre fenicis i púnicos
El Projecte Modular en Arqueologia de sofà (Montejícar, 4-6 novembre 2016)

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464