Saltar apartados

Inicio

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

06/11/2019
Son Cervera acull una va reunir científica sobre els muralles prehistòriques

L'Ajuntament de Son Cervera i el grup de recerca que dirigeix el projecte arqueològic a aquest municipi organitzaren conjuntament amb el Projecte Modular de la Universitat d'Alacant una taula rodona dedicada als muralles de la segona Edat del ferro (segles VI aC I dC) als Balears.

Fins a 8 equips de recerca diferents van participar aquest passat cap de setmana a Son Cervera per debatre sobre la problemàtica històrica al voltant de la fortificació amb murades de grans blocs de pedra de poblats arreu de Mallorca i Menorca. «Entorn el segle VAIG VEURE aC molts poblats talaiòtics és doten de murades coincidint amb l'inici del període Balear» assegura Jordi Hernàndez, un dels organitzadors de la va reunir científica. «En la feina que fem a Son Catlar (Ciutadella) ens trobem amb problemàtiques similars als que és trobem ací estudiant la muralla del jaciment de Mestre Ramon (Son Cervera) i per això era molt interessant una va reunir com aquesta», afirma Octavi Torres de la Universitat d'Alacant i també organitzador de l'acte.

Participants que investiguen a Sa Morisca (Calvià), Són Fornés (Montuïri), Talaies de Ca Jordi (Santanyí), s'Illot (Sant Llorenç des Cardassar), És Rossells (Felanitx), Mestre Ramon (Son Cervera), Torre d'en Gaumés (Alaior) i Són Catlar (Ciutadella) van debatre aspectes com els cronologies, els tècniques de construcció o el significat històric d'aquests monuments. Debats que és veuran reflectits en la propera publicació dels resultats de la taula rodona en una monografia.

La notícia a:

Calamillor.comDefrancdigital.com

30/10/2019
A Guardamar està una de les més antigues factories comercials fenícies d'occident

La ciutadella fenícia. Excavacions en el Cabezo Xicotet de l'Estany (Guardamar, Alacant) és la xarrada que oferiran Fernando Prats Martínez (Universitat d'Alacant), Antonio García Menárguez (Museu Arqueològic Guardamar del Segura) i Helena Jiménez Vialas (Universitat de Múrcia) el dimarts 5 de novembre a les 18h, en la sala de conferències del Museu Arqueològic Nacional (MAN), en el marc del cicle %u201CL'actualitat de la recerca arqueològica a Espanya%u201D organitzat pel Museu Arqueològic Nacional en col·laboració amb la Fundació Palarq

03/11/2019
Taula redona Muralles de la II Edat del Ferro en les Illes Balears

2-3 de novembre - Son Cervera (Mallorca)

En aquesta reunió s'abordaran les problemàtiques actuals entorn del fenomen de les muralles en la II Edat del Ferro en l'arxipèlag balear, aprofundint en els debats entorn de la seua cronologia, els materials associats i les implicacions socials i econòmiques que van tenir per a les comunitats que les van erigir.

15/10/2019
La ciutadella fenícia. Excavacions en el Cabezo Xicotet de l'Estany (Guardamar, Alacant)

5 de novembre - Museu Arqueològic Nacional

En el marc del cicle de conferències Actualitat de la recerca arqueològica a Espanya II (2019-2020), l'enclavament conegut com Cabezo Xicotet de l'Estany s'ha sumat en els últims temps al debat científic sobre la presència fenícia en la península Ibèrica. El jaciment, malgrat haver patit una destrucció parcial per l'explotació d'una pedrera, manté en peus un dels millors exemples d'arquitectura defensiva oriental en el nostre país, amb un llenç de casamatas que presenta alçats superiors als 2 m d'altura. Durant les excavacions s'han intervingut diversos sectors de la muralla, una poma d'habitatges, un magatzem i en 2018, un taller de metal·lúrgia de plata complet.

08/09/2019
Troben més d'un centenar de tresors arqueològics d'època fenícia en la costa de Mazarrón

L'Español - 6/09/2019

"La cinquena campanya internacional d'arqueologia submarina Mazarrón Fenici, dirigit per Juan Pinedo i Helena Jiménez, ha trobat 160 peces d'entre els segles VIII i VAIG VEURE abans de nostra era en un sondeig submarí realitzat en una zona submarina de 9 metres quadrats del fons nord de la illa d'Endins en aqueixa localitat murciana"

06/09/2019
Un nou jaciment col·loca a Mazarrón en el centre de l'arqueologia subaqüàtica del món fenici

20 minutos - 6/9/2019

"La campanya d'enguany, dirigida pels professors Juan Pinedo i Helena Jiménez, ha posat a la llum l'existència d'un possible ancoratge que constata una ocupació i freqüentació del gran poble mariner i mercantil de l'antiguitat a l'entorn de Mazarrón d'un període de, almenys, 200 anys"

Presentació del llibre Menorca entre fenicis i púnicos
El Projecte Modular en Arqueologia de sofà (Montejícar, 4-6 novembre 2016)

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464