Saltar apartados

Prospección intensiva en Torrellafuda

Com a complement als treballs d'aixecament topogràfic i estudis paramentales de la campanya, hem desenvolupat una prospecció superficial intensiva en el jaciment de Torrellafuda. Les prospeccions intensives, reduïdes en el seu espai d'actuació però molt detallades quant a resolució i presa de dades, han sigut una metodologia habitual dels estudis de paisatge en l'àmbit mediterrani en els últims anys. Expliquem en l'equip científic amb diversos membres que han adquirit àmplia experiència en aquest camp, en zones com el sud-est peninsular (províncies d'Alacant i Múrcia), l'Alta Andalusia o l'estret de Gibraltar.

En el cas de Torrellafuda, són dos les principals motivacions que ens van portar a escometre aquesta intervenció. D'una banda, respondre a una qüestió científica bàsica del nostre projecte: la cronologia de les solucions i tècniques constructives documentades en els sectors nord i oest del jaciment durant la campanya de 2014, i que remeten a priori al s. III a. de C. Donada la presència en superfície de gran quantitat de material %u201Cdiagnòstic%u201D dels contextos ceràmics propis d'aquesta cronologia, en particular ceràmica campaniense i àmfores púnico-ebusitanas, la prospecció superficial ha sigut el primer pas, de manera prèvia a l'excavació arqueològica, per a confirmar les nostres hipòtesis sobre la cronologia d'aquestes construccions. D'altra banda, durant la campanya de 2014 vam poder observar com aqueix registre ceràmic, en la zona intramuros, està sent progressivament minvat per la recollida de ceràmica per part d'alguns visitants, la qual cosa està alterant de forma irreversible aqueix registre.

Projecte Modular. Arquitectura Fenici-Púnica


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464