Saltar apartados

Presentació

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

13/04/2017
WORKSHOP CONSTRUCCIONS EN PEDRA EN ISCTE LISBOA

Participació de membres del Grup de Recerca en el Workshop de Construccions en Pedra a Lisboa, organitzat pel Departament d'Arquitectura i Urbanisme de l'ISCTE- Institut Universitari de Lisboa i coordinat per la professora Soraya Genin (ISTAR-IUL | ISCTE). Participaran amb les següents xarrades: L'habitatge tradicional excavat: Evolució tipològica i constructiva, Beatriz Piedecausa Garcia; Construcció de cúpules entre els segles XVII-XIX, Juan Carlos Pérez Sánchez. Informació i inscripcions: https://www.iscte-iul.pt/curso/235/seminario-de-especializacao-praticas-arquitetura.

01/03/2017
TALLER TRANSVERSAL REVIT 10-17-24-31 MARÇ 2017

Durant el mes de març, membres del Grup de Recerca han impartit un taller transversal que pretén iniciar la formació dels estudiants en la metodologia BIM mitjançant el programa informàtic REVIT (v2017). Aquesta activitat està promoguda pel professorat que imparteix les assignatures de Construcció d'Estructures, Construcció d'Elements No Estructurals i Projectes Tècnics (2º, 3º i 4º curs del GAT). L'alumnat aprendrà el procés de treball mitjançant BIM i adquirirà competències per a desenvolupar i modelar un prototip d'habitatge 3D, així com extraure informació mitjançant mesuraments i plànols.

21/03/2016
RentalCAL 3rd PROJECT MEETING ALACANT

Membres del Grup de Recerca Materials i Sistemes Constructius en Edificació, participen en la tercera Reunió del Projecte Europeu RentalCAL a Alacant (European Rental Housing Framework for the Profitability Calculation of Energetic Ret rofitting Investments), durant els dies 21 i 22 de març de 2016, del que són membres integrants (Raúl Pérez Sánchez, Raúl Tomás Mora García, Juan Carlos Pérez Sánchez).

03/02/2016
CONFERÈNCIES INVESTIGADORS INSTITUT EDUARDO TORROJA

El Grup de Recerca MSCE col·labora en l'organització de dues conferències impartides per investigadors de l'Institut Eduardo Torroja de Ciències de la Construcció (Dr. Ignacio d'Oteiza San José, Dra. Carmen Alonso Ruiz, Dr. Manuel Olaya Adán, Dr. Borja Fruits Vázquez) en l'àmbit del mes cultural de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant.

13/02/2015
Microconferencias de CONSTRUCCIÓ. Saló d'Actes de la Politècnica IV

El grup de recerca, Materials i Sistemes Constructius de l'Edificació, ha organitzat una sèrie de microconferencias amb la participació de Pascual Urbán, amb una llarga trajectòria professional i docent en l'assignatura de Construcció d'Estructures del Grau en Arquitectura Tècnica, i en la qual participen també importants entitats del sector de la construcció (Col·legi Oficial d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació d'Alacant, Ferrovial Agroman, Urbana, Antra i Refortec).

12/02/2015
Exposició «STRUCTURAL POINT. Maquetes de Construcció d'Estructures»en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA)

Divendres passat 6 de febrer es va inaugurar l'exposició «STRUCTURAL POINT. Maquetes de Construcció d'Estructures», que gira entorn del concepte de construcció, particularizando per a les estructures d'edificació, i mostra 50 maquetes que reprodueixen trobades, detalls i elements constructius resolts amb diferents materials (formigó armat, fusta i metall) desenvolupats per alumnes de les assignatures de Construcció d'Estructures I i II del Grau en Arquitectura Tècnica de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant.

L'exposició ha sigut coordinada per Juan Carlos Pérez i Beatriz Piedecausa, professors de l'Escola Politècnica Superior i membres del Grup de Recerca Materials i Sistemes Constructius de l'Edificació.

23/01/2015
Investigadors de la UA i Portugal col·laboren en el desenvolupament de projectes innovadors contra el canvi climàtic

Els professors Juan Carlos Pérez Sánchez i Beatriz Piedecausa García, membres del grup de recerca de Materials i Sistemes Constructius de l'Edificació de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant, van visitar Lisboa i el nord de Portugal en el mes de desembre per a fomentar el desenvolupament internacional de projectes innovadors en relació al canvi climàtic.

La visita, coordinada per la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea, ha permès el treball conjunt de 23 experts valencians procedents de les tres províncies de Comunitat amb diversos professionals i investigadors portuguesos, dins de les activitats pertanyents al programa Outreach per a la iniciativa europea Climate-KIC.

MSCE - Materials i Sistemes Constructius de l'Edificació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 2941

Fax: (+34) 96 590 3820

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464