Saltar apartados

NANOBIOPOL - Grup d'anàlisi de polímers i nanomateriales

 

El grup d'investigació d'Anàlisi de Polímers i Nanomaterials de la UA (NANOBIOPOL) es dedica a l'estudi de nous biomaterials, procedents de fonts naturals i característiques biodegradables, així com els que es caracteritzen per tenir dimensions en la nanoescala (nanomaterials). Des de la seua creació, el grup ha anat articulant una àrea de treball cada vegada més activa en l'àrea de biopolímers , que poden contribuir a la reducció de la quantitat de residus generats després de l'ús de materials plàstics. D'altra banda, el desenvolupament de noves formulacions de sistemes actius per a l'envasament d'aliments ha sigut en els últims anys una de les línies més actives dins del grup NANOBIOPOL. En particular s'ha considerat l'addició de compostos d'origen natural amb funcionalitats avançades a matrius polimèriques. Per a això es desenvolupen sistemes nous i sostenibles d'extracció de components actius d'alt valor afegit (en particular components d'alta capacitat antioxidant i antimicrobiana) a partir de residus de la indústria agro-alimentària. S'han publicat nombrosos articles científics en aquest camp referits a l'extracció de bio-additius d'alt valor afegit a partir de residus agro-alimentaris.

Tots aquests treballs han sigut fruit dels projectes d'investigació dels quals ha gaudit el grup en els últims anys, destacant quatre d'ells corresponents al Pla Nacional d'Investigació No Orientada que ha cobert els períodes 2009-2020, així com quatre projectes dins del programa d'investigació de la Comissió Europea (H-2020) vigents en el període 2016-2022.

 --------------------------------------------------------------------------

 Notícies i esdeveniments

 --------------------------------------------------------------------------

Flexpol cabecera
Reunion M6 con foto
Funguschain
Training Barbara

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464