Saltar apartados

Ignacio Solaberrieta

 

Va finalitzar els seus estudis d'Enginyeria Química en la Universitat Nacional de Mar del Plata, Argentina, al setembre de 2015 obtenint una distinció especial de mèrit acadèmic per ser l'egressat de millor mitjana de la carrera durant el període desembre de 2014 - novembre de 2015. Entre setembre de l'any 2012 i març de 2016 es va exercir com a becari del grup Ecomateriales de l'Institut de Recerques en Ciència i Tecnologia en Materials (INTEMA) de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat Nacional de Mar del Plata, Argentina. Allí va treballar en la revaloració de subproductes i residus agroalimentaris per a obtenir nous productes de major valor agregat. Específicament es va dedicar al desenvolupament d'adhesius econòmics i mediambientalment amigables a partir de concentrat de proteïna de soia amb aplicació en laminatges de fusta i en taulers de partícules de pela d'arròs. Producte d'aqueixa labor científica ha presentat 4 treballs en congressos nacionals i internacionals.

Actualment es troba en el tercer any dels estudis de doctorat en Ciències Experimentals i Biosanitarias en la línia de recerca de Química Analítica Sostenible dins del grup d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant. La seua tesi doctoral és dirigida pels professors Alfonso Jimenez Migallón i María del Carmen Garrigós Selva i se centra en la revaloració de residus agroindustriales i la seua aplicació en el desenvolupament de materials innovdores per a envasament actiu d'aliments.

En aquest moment es troba realitzant una estada de recerca de 3 mesos (setembre a desembre de 2018) en el Department of Industrial Engineering, Materials Science and Technology and Biomaterials Lab de la Università Niccolò Cusano de Roma sota la supervisió de la Professora Ilaria Cacciotti. L'objectiu d'aquesta etapa del treball de recerca és encapsular els extractes obtinguts a partir dels residus agroindustriales en fibres biopoliméricas mitjançant la tècnica d'electrohilado. Es pretén obtenir nanofibras amb capacitat antioxidant/antimicrobiana amb posterior aplicació en el desenvolupament de materials innovadors per a envasament actiu d'aliments.

Actualitzat octubre 2018

Contacte:

Tel. +34 965903400 ext 1187

Email: solaberrieta@ua.es

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464