Saltar apartados

Ignacio Solaberrieta

 

 Va finalitzar els seus estudis d'Enginyeria Química en la Universitat Nacional de Mar del Plata, l'Argentina, al setembre de 2015 obtenint una distinció especial de mèrit acadèmic per ser l'egressat de millor faig una mitjana de de la carrera durant el període desembre de 2014 - novembre de 2015. Entre setembre de l'any 2012 i març de 2016 es va exercir com a becari del grup Ecomateriales de l'Institut d'Investigacions en Ciència i Tecnologia en Materials (INTEMA) de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat Nacional de Mar del Plata, l'Argentina. Allí va treballar en la revaloració de subproductes i residus agroalimentaris per a obtenir nous productes de major valor agregat. Específicament es va dedicar al desenvolupament d'adhesius econòmics i mediambientalment sostenibles a partir de concentrat de proteïna de soja amb aplicació en laminatges de fusta i en taulers de partícules de corfa d'arròs. Producte d'aqueixa labor científica ha presentat 4 treballs en congressos nacionals i internacionals.

Actualment es troba en el tercer any dels estudis de doctorat en Ciències Experimentals i Biosanitàries en la línia d'investigació de Química Analítica Sostenible dins del grup d'Anàlisi de Polímers i Nanomaterials del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant. La seua tesi doctoral és dirigida pels professors Alfonso Jimenez Migallón i María del Carmen Garrigós Selva i se centra en la revaloració de residus agroindustrials i la seua aplicació en el desenvolupament de materials innovdores per a envasament actiu d'aliments. Al seu torn, treballa com a col·laborador júnior per al projecte europeu Eco sustainble multifunctional biobased coatings with enhanced performance and end of life options (ECOAT).

Contacte:

Tel. +34 965903400 ext 1187

Email: solaberrieta@ua.es

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464