Saltar apartados

María del Carmen Garrigós Selva

Doctora en Ciències Químiques (2003). Professora Contractat Doctor d'Universitat en l'àrea de Química Analítica en la Universitat d'Alacant des de 2008. Responsable de l'àrea d'anàlisi química de materials en el Grup de Recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales de la Universitat d'Alacant. En l'actualitat compta amb 2 sexennis de recerca concedits per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNEAI). Ha participat en un total de 30 projectes de recerca competitius, finançats per fons públics nacionals i internacionals, dels quals 6 com a investigadora principal. Entre ells cal citar 4 projectes del Pla Nacional de Recerca Científica (MINECO) de forma consecutiva entre 2008 i 2017 (inclòs), així com dos projectes dins del programa H-2020 amb vigència entre 2016 i 2020 i en col·laboració amb nombrosos centres de recerca europeus. Així mateix ha participat en més de 100 projectes amb empreses, tant de recerca com de prestació de serveis, sent investigadora principal en molts d'ells.

Ha sigut co-autora de dos llibres sobre anàlisis d'aliments i ha participat com a col·laboradora en 16 capítols de llibres sobre Polímers Biodegradables i Sostenibles així com d'anàlisis d'additius en materials i desenvolupament de mètodes analítics. Així mateix, ha participat en 18 publicacions de recerca en docència en Química Analítica. Autora o co-autora de 40 articles científics publicats en revistes de l'àrea de Química Analítica, Ciència i Tecnologia d'Aliments i Ciència i Tecnologia de Polímers, de les quals 33 el són en revistes del primer cuartil de les citades àrees amb un nombre de cites totals de 560 i una mitjana de 86 cites per any en els últims 5 i un índex h 16. Participant en els comitès científics de nombrosos congressos, en particular d'International Conference on Biobased and Biodegradable Polymers (BIOPOL). Directora de 3 tesis doctorals ja presentades així com d'altres 3 que seran defensades en 2017-2018.

Les seues principals àrees de recerca són:

  • Caracterització de polímers i biopolímers.
  • Additius sostenibles mediambientalment en polímers.
  • Envasament actiu. Antioxidants i antimicrobianos d'origen natural.
  • Polimerització d'olis d'origen vegetal.
  • Formulacions en base proteïca com a suport de components actius.
  • Revaloració de residus agro-alimentaris: extracció de components actius.
  • Anàlisi química i nutricional d'aliments. Assajos d'autenticació i detecció de fraus.
  • Degradació de materials polimèrics i compostos (biodegradació i compostabilidad).

Manté nombroses col·laboracions científiques amb diversos grups nacionals i internacionals. Entre els primers destaca la seua estreta col·laboració amb grups en la Universitat Politècnica de València, Universitat de Perusa (Itàlia), Universitat de Coïmbra (Portugal), KTH Estocolm (Suècia) i uns altres.

Contacte:

Tel. +34 965903400 ext 1242

Email: mc.garrigos@ua.es

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464