Saltar apartados

María del Carmen Garrigós Selva

María del Carmen Garrigós Selva, Doctora en Ciències Químiques (2003). Professora Titular d'Universitat en l'àrea de Química Analítica en la Universitat d'Alacant des de 2008. Co-directora i responsable de l'àrea d'anàlisi química de materials en el Grup d'Investigació NANOBIOPOL de la Universitat d'Alacant. En l'actualitat compta amb 3 sexennis d'investigació concedits per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNEAI). Ha participat en un total de 35 projectes d'investigació competitius, finançats per fons públics nacionals i internacionals, dels quals 11 com a investigadora principal. Entre ells cal citar 4 projectes del Pla Nacional d'Investigació Científica (MINECO) de manera consecutiva entre 2009 i 2020, així com quatre projectes dins del programa H-2020 amb vigència entre 2016 i 2022, dels quals dues com a investigadora principal, en col·laboració amb nombrosos centres d'investigació europeus. Així mateix ha participat en més de 100 projectes amb empreses, tant d'investigació com de prestació de serveis, sent investigadora principal en molts d'ells.

Ha sigut co-autora de dos llibres sobre anàlisis d'aliments i ha participat com a col·laboradora en 13 capítols de llibres sobre Polímers Biodegradables i Sostenibles així com d'anàlisis d'additius en materials i desenvolupament de mètodes analítics. Així mateix ha participat en 21 publicacions d'investigació en docència en Química Analítica. Autora o co-autora de 50 articles científics publicats en revistes de l'àrea de Química Analítica, Ciència i Tecnologia d'Aliments i Ciència i Tecnologia de Polímers, de les quals 39 ho són en revistes del primer quartil de les citades àrees amb un nombre de cites totals de 1436, una mitjana de 219 cites per any en els últims 5 i un índex h 23. Participant en els comitès científics de nombrosos congressos, en particular d'International Conference on Biobased and Biodegradable Polymers (BIOPOL). Directora de 3 tesis doctorals ja presentades així com d'altres 4 que seran defensades en 2020-2021.

Les seues principals àrees d'investigació són:

  • Caracterització de polímers i biopolímers.
  • Additius sostenibles mediambientalment.
  • Envasament actiu. Antioxidants i antimicrobians d'origen natural.
  • Polimerització d'olis d'origen vegetal.
  • Recobriments i pel·lícules comestibles
  • Formulacions en base proteica com a suport i encapsulació de components actius.
  • Revaloració de residus agro-alimentaris: extracció de components actius.
  • Desenvolupament i validació de mètodes d'extracció i síntesis basats en microones i ultrasons.
  • Anàlisi química i nutricional d'aliments. Assajos d'autenticació i detecció de fraus. Aliments funcionals.
  • Degradació de materials polimèrics i compostos (biodegradació i compostabilidad).

Manté nombroses col·laboracions científiques amb diversos grups nacionals i internacionals. Entre els primers destaca la seua estreta col·laboració amb grups en la Universitat Politècnica de València, Universitat de Perusa (Itàlia), Universitat de Coïmbra (Portugal), KTH Estocolm (Suècia) i uns altres.

Contacte:

Tel. +34 965903529

Email: mc.garrigos@ua.es

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464