Saltar apartados

Notícies i Esdeveniments

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

04/03/2020
FREE TRAINING CONFERENCE. AGRO-FOOD WASTE VALORIZATION AS A SOURCE OF VALUABLE BIOCHEMICALS IN CIRCULAR ECONOMY: A REALITY

En el marc del projecte BARBARA, la Universitat d'Alacant organitza aquesta Jornada Tècnica Gratuïta amb l'objectiu de proporcionar una plataforma per a conèixer empreses i investigadors interessats en l'aplicació de l'economia circular per a la revaloració dels residus agroalimentaris.

08/10/2018
PARTICIPACIÓ EN 6TH YOUNG POLYMER SCIENTISTS CONFERENCE & 10TH ECNP INTERNATIONAL CONFERECE ON NANOSTRUCTURED POLYMERS AND NANOCOMPOSITES

El Grup Nanobiopol va estar present la setmana passada en 6th Young polymer scientist conference & 10th ECNP international conference on nanostructured polymers and nanocomposites celebrat a Sant Sebastià, Espanya, els dies 1-5 d'octubre de 2018.

La nostra companya Cristina Mellinas ha presentat part del seu treball que porta per títol: Microwave-assisted synthesis of zinc oxide nanoparticles using cocoa seed extracts. A. de C. Mellinas, A. Jiménez, M.C. Garrigós.

En aquest cas, Cristina Mellinas ha presentat una comunicació oral en les jornades 6th Young polymer scientist conference i un postér en 10TH ECNP, tots dos amb la mateixa temàtica.

10/07/2018
PARTICIPACIÓ EN LA 5ª CONFERÈNCIA INTERNACIONAL ISEKI_FOOD (ISEKI_FOOD 2018)

 

El Grup Nanobiopol va estar present la setmana passada en laª 5 Conferència Internacional ISEKI_Food (ISEKI_Food 2018) celebrada a Stuttgart en la Universitat d'Hohenheim, Alemanya, del 3 al 5 de juliol de 2018.

Els nostres companys AntonioMartínez i Carlos Pelegrín, van presentar dues conferències amb els títols següents:

 1. Martínez-Abad, A., Garrigós, MC. i Jiménez, A. MICROWAVE-ASSISTED EXTRACTION TECHNIQUES WITHIN A CIRCULAR ECONOMY: VALORISATION OF AGRICULTURAL RESIDUES INTO FUNCTIONAL MATERIALS 
 2. Pelegrín, Carlos., Ramos, M. i Garrigós, MC. INCLUSION COMPLEXES OF OLIVE OIL EXTRACTION BY-PRODUCTS FOR THE ENCAPSULATION OF NATURAL ANTIOXIDANTS.   


De la mateixa manera, dits membres van participar en dies previs en el 2nd Workshop of Food Waste Recovery & Open Innovation.

Per a més informació consultar el següent enllaç: https://www.isekiconferences.com/stuttgart2018/

10/07/2018
REUNIÓ M12 DEL CONSORCI DEL PROJECTE BARBARA A ESTOCOLM

 

El passat mes, va tenir lloc la segona reunió del consorci del projecte Barbara a Estocolm, Suècia. L'esdeveniment va tenir lloc en el Royal Institute of Technology (Kungliga Tekniska Högskolan, KTH). Com en anteriors ocasions tots els socis del projecte van compartir i van actualitzar l'estat en el qual es troba el projecte després de 12 mesos de treball i es van establir les bases per a seguir treballant tan reeixidament com fins al moment.

La pròxima reunió tindrà lloc en CELABOR, companyia belga participant en el projecte, sobre el mes de novembre d'aquest mateix any.

 

Si vols estar al dia de tot el relacionat a aquest projecte fes clic acío segueix-nos en facebooktwitter and linkedin!!

10/06/2018
REUNIÓ M18 DEL CONSORCI DEL PROJECTE FUNGUSCHAIN

 

El pasado mes, tuvo lugar la tercera reunión del consorcio del proyecto Funguschain en Zaragoza, España. El evento tuvo lugar en Aitiip Centro Tecnológico. Como en anteriores ocasiones todos los socios del proyecto compartieron y actualizaron el estado en el que se encuentra el proyecto tras 18 meses de trabajo y se establecieron las bases para seguir trabajando tan exitosamente como hasta el momento.

23/01/2018
TROBADA EN LA UA. REUNIÓ DEL PROJECTE EUROPEU FLEXPOL A ALACANT ELS DIES 23 I 24 DE GENER

 

Els dies 23 i 24 de Gener tindrà lloc en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant la reunió del projecte europeu FLEXPOL (M12 meeting), en el qual la Universitat d'Alacant i en particular el grup d'anàlisi de polímers i nanomateriales (NanoBioPol) participa com a socis.

"FLEXPOL" té com a objectiu desenvolupar nous materials basats en la producció d'una pel·lícula adhesiva antimicrobiana per al seu ús en hospitals. La pel·lícula adhesiva obtinguda inhibirà el creixement d'una àmplia gamma de microbis i serà adequada per a superfícies exposades al contacte humà, proporcionant a l'usuari una protecció duradora. Garantint una elevada higiene i seguretat del pacient, reduint d'aquesta manera l'ús de desinfectants.

18/09/2017
Unlimited opportunities in the circular economy: Reducing, Reusing and Recycling

 

Entreprise Europe Network, la Comissió Europea i diverses institucions noruegues de recerca i innovació organitzen la conferència "Unlimited opportunities in the circular economy: Reducing, Reusing and Recycling" que se celebrarà a Oslo, Noruega el 19 de setembre.

La Conferència té com a objectiu promoure la creació de xarxes internacionals en el marc de les oportunitats H2020 sobre les idees relacionades amb l'economia circular. El Professor Alfonso Jiménez (Nanobiopol Group, Universitat d'Alacant) presentarà el projecte BARBARA en aquesta conferència i és reunirà amb altres experts de la UE, per ampliar la xarxa professional, trobar nous socis internacionals i desenvolupar noves idees de projectes.
 
Enllaç a la Conferència

15/09/2017
BIOPOL 2017

 

10 anys es compleixen des del primer congrés internacional BIOPOL organitzat pel Professor Alfonso Jiménez i el nostre grup de recerca a Alacant.  I enguany, la sisena edició "6th International Conference on Biodegradable and Biobased Polymers (BIOPOL 2017)", que ha tingut lloc de l'11 al 13 de setembre en Mons (Bèlgica), ha tornat a ser tot un èxit.

Les doctores Marina Ramos, Nuria Burgos i Arantzazu Valdés, membres del grup NANOBIOPOL, han presentat en forma de comunicació oral els treballs titulats:

 • "Multifunctional nano-biocomposites based on PLA for food active packaging" (Marina Ramos)
 • "Bio-based plasticized poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) films for active food packaging" (Nuria Burgos)
 • "Biomass valorization towards the development of high-value active compounds and biopolymers for novel industrial applications" (Arantzazu Valdés)

A més, el grup NANOBIOPOL ha presentat les següents comunicacions en format pòster, relacionades amb els projectes europeus en els quals actualment participa:

 • "FUNGUSCHAIN project: Valorisation of mushroom agrowastes to obtain high value products"
 • "FLEXPOL project: Antimicrobial flexible polymers for its use in hospital environments"
 • "BARBARA - Biopolymers with advanced functionalities for building and automotive parts processed through additive manufacturing" 

A més es va anunciar la seu de la pròxima edició: BIOPOL 2019. Aquesta tindrà lloc a Estocolm.

02/08/2017
Elena Albert defensa la seua tesi doctoral sobre l'alliberament de crom (VI) durant l'ús del calçat

 

El passat 20 de juliol de 2017 va tenir lloc la defensa de la Tesi Doctoral d'Elena Albert titulada “Evaluación del potencial sensibilizante del Cr (VI) durante el uso del calzado” que va tenir lloc en les instal·lacions de l'Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP), a Elda.

Aquesta Tesi Doctoral ha sigut dirigida per Maria Isabel Maestre (INESCOP) i Maria del Carmen Garrigós (UA).

14/07/2017
Curso de Verano del Escorial 2017: Microondas y Química.

Des del 10 fins al 12 de juliol de 2017, la Doctora Arantzazu Valdés García va assistir al curs d'Estiu “Microones i Química” organitzat per la Universitat Complutende de Madrid. L'objectiu general del Curs va ser mostrar els mecanismes pels quals les microones poden produir efectes físics i químics de gran rellevància i, a més, es van discutir exemples d'aplicacions d'interès en diversos àmbits de la Química. El curs va ser organitzat per la Universitat Complutense de Madrid, sota l'adreça del Doctor Emilio Morán Miguélez en col·laboració amb Milestone SRL, Gomensoro i RSEQ (Grups Especialitzats de Química d'Estat Sòlid i Química Inorgànica).

 

Enllaç del curs

04/07/2017
19th International Symposium on Advances in Extraction Technologies: ExTech 2017

 

Innombrable quantitat de pelegrins arriben cada any a Santiago de Compostel·la per a finalitzar el seu camí. Enguany, un esdeveniment especial ha reunit pelegrins provinents d'Universitats i Centres de Recerca de tot arreu del món.

Del 27 al 30 de Juny s'ha realitzat la dinovena edició del SIMPOSI INTERNACIONAL D'AVANÇOS EN TECNOLOGIES D'EXTRACCIÓ. En aquesta reunió científica els doctorands Ana Cristina Mellinas Ciller i Ignacio Solaberrieta del grup NANOBIOPOL han presentat els treballs titulats“Microwave-assisted extraction of active and valuable compounds from hibiscus esculentus” y “Microwave-assisted extraction of antioxidant/antimicrobial compounds from almond shell agricultural by-products" respectivament.

21/06/2017
11th World Congress on Polyphenols

Aquesta setmana la Universitat de Viena alberga el 11th World Congress on Polyphenols.

Dr Ana Beltrán i Dr Marina Ramos, investigadores del grup NANOBIOPOL presenten el seu treball titulat: "GREEN MICROWAVE-ASSISTED EXTRACTION METHOD FOR THE RECOVERY OF PHENOLIC COMPOUNDS FROM AGRO-FOOD BY-PRODUCTS".

14/06/2017
Obtenir productes de neteja o plàstics ecològics i biodegradables amb restes de xampinyó és possible

A la fi de Maig es publicava en la portada de la web de la UA la notícia del nou projecte Funguschain en el qual el grup Nanobiopol participa com a soci, i en particular el Professor Alfonso Jiménez com a Coordinador Científic.

 Des d'un primer moment la notícia va tenir un gran impacte tant en xarxes socials com en mitjans de comunicació. A més de publicar-se en l'Agència SINC.

 

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Restos-de-champinon-para-obtener-productos-de-limpieza-o-bioplasticos

 

Algunes publicacions en mitjans de comunicació:

 

http://www.lainformacion.com/salud/investigacion-medica/UA-participa-investigacion-productos-ecologicos_0_1031297376.html

 

 

 

 

 

 

30/05/2017
La Doctora Arantzazu Valdés García participarà com a ponent en la 5ª Conferència Internacional de Polisacàrids EPNOE

La Doctora Arantzazu Valdés García participarà com a ponent en laª 5 Conferència Internacional de Polisacàrids EPNOE, POLISACARIDOS I MATERIALS BASATS EN POLISACARIDOS: DE LA CIÈNCIA A l'APLICACIÓ INDUSTRIAL, la qual tindrà lloc en la Universitat Friedrich Schiller de Jena, Alemanya, del 20 al 24 d'agost de 2017. És un congrés organitzat bianualment des de 2009 que el seu objectiu és reunir a estudiants, científics i especialistes de la indústria, universitats i instituts de recerca per a intercanviar experiències, presentar resultats de recerca, desenvolupar una plataforma de contactes científics mutus i intensificar la cooperació acadèmica / industrial.

 

La Doctora Arantzazu Valdés García ha sigut guardonada amb el Premi a l'Investigador Jove 2017 per a la pròxima 5ª Conferència EPNOE. La beca honra la presentació oral que ella presentarà i titulada: “Revalorization of agro-food wastes as potential antioxidant, antimicrobial and polysaccharide sources amb els co-autors Valdés, A., Martínez-Abad, A., Vilaplana, F., Jiménez, A. i Garrigós, M.C.

 

5th EPNOE International

Polysaccharide Conference 2017

20–24 August 2017, Jena, Germany

12/05/2017
REUNIÓ DE LLANÇAMENT DEL PROJECTE EUROPEU BARBARA

 

S'ha celebrat a Saragossa la reunió de llançament del projecte Barbara, en el qual participa el grup NANOBIOPOL-UA juntament amb 10 socis de 4 països europeus i que conjumina valorització de residus, bioplásticos, impressió 3D, fàbriques del futur, economia circular i resultats en el sector acte i de la construcció.

Centre Tecnològic Aittip va organitzar la reunion del projecte Barbara en el qual la Universitat d'Alacant i en particular el grup d'anàlisi de polímers i nanomateriales (NanoBioPol) participa com a socis.

 

07/04/2017
REUNIÓ DEL PROJECTE EUROPEU FUNGUSCHAIN A ALACANT ELS DIES 3 I 4 D'ABRIL

 

Els dies 3 i 4 d'abril va tenir lloc en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant la reunió del projecte europeu FUNGUSCHAIN (M6 meeting), en el qual la Universitat d'Alacant i en particular en grup d'anàlisi de polímers i nanomateriales (NanoBioPol) participa com a socis.

Funguchain cerca a partir de nous processos en cascada l'obtenció de compostos d'alt valor afegit a partir de subproductes del xampinyó seguint els requeriments d'un gran ventall d'usuaris finals.

25/02/2017
PRODUCTES D'ALT VALOR AFEGIT A partir de SUBPRODUCTES DE XAMPINYÓ

 

El Grup d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales (NanoBioPol) a través de la Universitat d'Alacant participa en el projecte europeu FUNGUSCHAIN que va començar el passat mes de novembre i que acabarà en 2020. Amb un pressupost de 5,7 milions d'euros, reuneix a un total de setze socis entre empreses, universitats i centres tecnològics, amb l'objectiu d'extraure molècules d'alt valor del residu de xampinyó seguint els requeriments d'un gran ventall d'usuaris finals utilitzant nous processos en cascada. La primera extracció produirà antimicrobianos i antioxidants, proteïnes, polioles i polisacàrids. El processament posterior completarà la cadena de valor per a subministrar productes de neteja, aliments i plàstics. Els residus restants s'utilitzaran per al compostatge o la síntesi de biogàs, tancant així el cicle agrícola.

08/01/2017
BIOPOL 2017

 

6th International Conference on Bio-based and Biodegradable Polymers (BIOPOL-2017) tendrá lugar en Mons (Bélgica) desde el 11 al 13 de Septiembre de 2017. Esta conferencia internacional está organizada por la Universidad de Mons, European Centre for Nanostructured Polymers (ECNP) y el grupo NANOBIOPOL de la Universidad de Alicante.

La conferencia tiene como objetivo proporcionar un lugar de encuentro donde investigadores, estudiantes y empresas intercambien sus ideas, opiniones y los resultados y aplicaciones más prometedoras en el área de los biopolímeros y biocompuestos. Asimismo se presentarán los trabajos más recientes por parte de investigadores internacionales de gran renombre en el campo de los biopolímeros.

Temas:
 • Bioplastics from natural polymers, directly extracted from biomass.
 • Thermoplastic and thermosetting bioplastics, indirectly produced from biomass.
 • Bioproduction, biotech & biodegradability.
 • Multiphase systems
 • Industrial applications
 • Valorization of agro-residues and wastes for synthesis of monomers and chemicals
Fechas importantes:
 • 09/01/2017: Abierto el plazo de envío de resúmenes
 • 30/04/2017: Fecha límite para enviar el resumen
 • 31/05/2017: Notificación de aceptación
 • 15/06/2017: Programa completo on line
 • 30/06/2017: Fecha límite para el registro anticipado
 • 11/09/2017: Biopol 2017

Más información en http://www.biopol-conf.org

01/10/2016
Participació en la novena conferència Internacional sobre Polímers i compostos Nanoestructurados

La novena Conferència Internacional sobre Polímers i compostos Nanoestructurados va tenir lloc a Roma el passat mes de setembre de 2016 cobrint la ciència de polímers des dels fonaments fins a les aplicacions: síntesi de polímers i estructures macromoleculares, caracterització, processament, així com teoria de polímers i nanocompuestos. El grup NANOBIOPOL va presentar dues conferències amb l'objectiu de:

1) desenvolupament i caracterització de noves pel·lícules de gelatina comestibles reforçades amb subproductes de magrana per a aplicacions d'envasament d'aliments. Valdés, A., García-Serna, I., Martínez-Abad, A. , Vilaplana, F., Jiménez, A. i Garrigós, MC.

2) presentació general dels usos i aplicacions dels nanocompuestos en envasament d'aliments, així com dels nanomateriales en la indústria alimentària. A. Valdés, A. de C. Mellinas, N. Burgos, M. Ramos, M.C. Garrigós, A. Jiménez.

 

Més informació en http://www.ecnp-eu.org/roma.php

NANOBIOPOL (Grup de recerca d'Anàlisi de Polímers i Nanomateriales)


Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia
Facultat de Ciencies
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9660

Fax: (+34) 96 590 3697

Facebook: https://www.facebook.com/NanoBioPol/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464