Saltar apartados

Andrés Pedreño Muñoz

 

Foto d'Andrés PedreñoÉs Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (1978) i es va doctorar per la Universitat d'Alacant. Va ser reconegut com a Premi Nacional Millors Becaris del MEC, Premi Extraordinari de Llicenciatura per la Universitat de València i Premi Extraordinari de Doctorat per la Universitat d'Alacant. En aquesta última universitat va desenvolupar la seua carrera docent i investigadora, a través de la seua Càtedra d'Economia Aplicada des de 1989. Un any abans va ser seleccionat com a Eisenhower fellow per la Fundació Eisenhower Fellowships i va ser professor visitant de diverses universitats nord-americanes.

En 1990 va ser nomenat Vicerector d'Assumptes Econòmics de la Universitat d'Alacant. Tres anys més tard va ser triat Rector de la UA, sent reelegit novament en 1998. Durant el seu mandat va impulsar projectes pioners relacionats amb les Noves Tecnologies, de l'entitat de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, avui considerada la primera biblioteca digital del món hispà, així com una activa introducció de les noves tecnologies en tots els àmbits de l'activitat universitària (docència, campus virtual, serveis...). Va ser el propulsor del disseny i la construcció del primer campus universitari amb una tipologia nord-americana (àmplies zones per als vianants, museus, biblioteques generals) que avui constitueix un referent dins de l'arquitectura internacional, amb obra de destacats autors com Álvaro Siza, entre altres.

A la fi de l'any 2000 va dimitir del càrrec de rector. Als pocs mesos va passar a ser el Conseller Delegat d'Universia, portal universitari que agrupa quasi un miler d'universitats sòcies d'onze països de parlar hispà i portugués, va deixar el càrrec al desembre de 2004.

Des de 2005 és Conseller d'Universia, membre vitalici del Patronat de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, conseller del Consell Superior d'Estadística (2004-2009) i membre del Consell Assessor d'Administració Electrònica del Ministeri d'Administracions Públiques. També és membre de l'International Committee en la International Science Foundation.

És membre corresponent de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques a Espanya, i de l'Acadèmia Nord-americana de Llengua a Estats Units. És doctor honoris causa per la Nottingham Trent University (Regne Unit) per la seua defensa de l'autonomia universitària, entre altres reconeixements.

El 28 de gener de 2008 li va ser imposada la Medalla d'or de la Universitat d'Alacant, que prèviament li havia concedit el Consell de Govern per unanimitat, en atenció als excepcionals mèrits contrets al servei d'aquesta institució.

 

 

 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464