Saltar apartados

Trobades de les Escoles Valencianes (Primària)

Alacant, 2 d'abril de 2006

Una primavera més, la Universitat d’Alacant vol respondre a la invitació de la Federació Escola Valenciana i dels organitzadors i, per això, estem ací amb tots vosaltres.

Ara, per primera volta en la història es pot aprendre la llengua del país a les escoles i als instituts, no ho hem d’oblidar. Això és una realitat gràcies a l’esforç i l’interès de molts mestres i de moltes persones que van lluitar i treballen perquè això siga possible.

Estan arribant ja a la Universitat els primers estudiants que han pogut estudiar en valencià a l’escola i l’institut. Unes generacions de xiquets i xiquetes, d’estudiants, que va estudiar en valencià i en castellà i que, com vosaltres, són capaços d’utilitzar qualsevol de les dues llengües en les relacions personals i acadèmiques. La Universitat està canviant i encara ha de canviar més.

A la Universitat d’Alacant, a la vostra universitat, us esperem amb els braços oberts per a ensenyar-vos el que nosaltres sabem i el que pensem que us pot ser útil per a la vostra vida professional i per al vostre creixement humà.

Valoreu l’esforç que està fent la societat valenciana perquè tots vosaltres pugueu estudiar en valencià, aprofiteu aquesta oportunitat. Molts de vosaltres sou fills de famílies que no eren valencianoparlants o sou fills de parelles mixtes; molts no heu après el valencià a casa, l’heu après a l’escola i amb els amics. A tots vosaltres i als qui han après el valencià a casa us demane que no renuncieu a parlar-vos entre vosaltres en valencià ni a parlar en valencià als desconeguts, als comerços, on aneu i, també, quan arribe l’hora, a la Universitat. Parleu sempre en valencià!

Ara podeu parlar en valencià amb els vostres amics i amigues. Parleu-vos en valencià i sigueu valents. No renuncieu a la llengua del país. Estigueu orgullosos d’estudiar en valencià i contagieu la resta de xiquets i xiquetes d’aquesta il•lusió i d’aquest orgull, la societat i la Universitat ho necessitem.

Vosaltres sou el futur. La societat del futur serà en bona mesura el resultat de la vostra manera de pensar i de fer les coses. Sigueu originals, penseu per vosaltres mateixos, parleu en valencià.

Espere que us agrade la trobada, que conegueu altres xics i xiques de la vostra edat que estudien en valencià com vosaltres; és bo compartir les il•lusions i el joc. És molt útil per a vosaltres i per a tota la societat, que jugueu i que estudieu en valencià.

Moltes gràcies per invitar la Universitat d’Alacant a la vostra trobada.

Molts ànims, i molts ànims en valencià. El futur és vostre.

La Universitat d’Alacant sempre estarà al vostre costat!

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464