Saltar apartados

Trobades de les Escoles Valencianes (Secundària)

Alacant, 31 de març de 2006

Amb l’arribada de la primavera han començat les Trobades de l’ensenyament en valencià. Un any més, la Universitat d’Alacant vol respondre a la invitació de la Federació Escola Valenciana i per això, estem avui ací amb vosaltres.

Ara, per primera volta en la història es pot aprendre la llengua del país en les escoles i els instituts. Això és gràcies a l’esforç i l’interès de molts mestres i de moltes persones que van lluitar perquè açò fóra possible.

Des dels anys noranta van començar a arribar a la Universitat els primers estudiants que havien pogut estudiar el valencià a l’escola i l’institut. En els pròxims anys sereu vosaltres. Una generació de xiquets i xiquetes, d’estudiants, que heu estudiat en valencià i en castellà, que sou capaços d’utilitzar qualsevol de les dues llengües en les relacions personals i acadèmiques.

A la Universitat d’Alacant, a la vostra universitat, us esperem amb els braços oberts per a ensenyar-vos el que nosaltres sabem i el que pensem que us pot ser útil per a la vostra vida professional i per al vostre creixement humà. Però també us esperem perquè us necessitem com a estudiants que teniu un bon domini del valencià. Us necessitem com a impulsors del valencià a la Universitat, perquè s’incremente l’ús del valencià a la Universitat d’Alacant.

Us invite a valorar l’esforç que està fent la societat valenciana perquè tots vosaltres i tots els que vulguen, puguen estudiar en valencià, aprofiteu-lo. Molts de vosaltres sou fills de famílies que no eren valencianoparlants o fills de parelles mixtes; molts no heu après el valencià a casa, l’heu après a l’escola i amb els amics. A tots vosaltres i als qui han après el valencià a casa us demane que no renuncieu a parlar-vos entre vosaltres en valencià ni a parlar als desconeguts, als comerços, on aneu i, també, quan arribe l’hora, a la Universitat. Parleu en valencià.

Ara podeu utilitzar amb els vostres amics i amigues. Parleu-vos en valencià i sigueu valents. No renuncieu a la llengua del país. Estigueu orgullosos d’estudiar en valencià i contagieu la resta de joves d’aquesta il•lusió i d’aquest orgull.

Vosaltres sou el futur. La societat del futur serà en bona mesura el resultat de la vostra manera de pensar i d’actuar. Sigueu originals, penseu per vosaltres mateixos, parleu en valencià. Hui en aquesta trobada hem vist, estem veient, algunes de les coses que sou capaços de fer quan la societat us posa els mitjans i bons professors.

Espere que us agrade la trobada, que conegueu altres joves de la vostra edat que estudien en valencià com vosaltres; és bo compartir les il•lusions i les aficions. És molt útil per a vosaltres i per a tota la societat, que compartiu el que heu après i el que sou capaços de pensar i de fer.

Gràcies per fer la vostra trobada a la Universitat d’Alacant.

Molts ànims, i molts ànims en valencià. El futur és vostre.

Us esperem a la Universitat!

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464