Saltar apartados

Festa dels Premis Sambori 2008

Alacant, 31 de maig de 2008

És una satisfacció, com a rector de la Universitat d’Alacant, donar-vos la benvinguda en aquest paranimf en la festa del lliurament dels premis Sambori de narrativa. Premis que congreguen estudiants valencians d’infantil, de primària, de secundària, de cicles formatius, de batxillerat i d’universitat, de nord a sud del País. A tots vosaltres, i a les vostres famílies, gràcies per participar i per vindre hui a la vostra Universitat.

L’any 2008 és un any d’oportunitats per als valencians. Fa 800 anys del naixement del rei que va crear el Regne de València i va posar-ne els fonaments jurídics i territorials, uns fets que van donar lloc al naixement d’un poble que, generació rere generació, ha continuat conservant la seua personalitat en contextos històrics i polítics diferents.

L’any 2008 és també l’any internacional de les llengües, segons l’acord de l’Assemblea de l’Organització de les Nacions Unides que va demanar que es fomentara la conservació i la defensa de totes les llengües parlades en tot el món.

Des de la Universitat d’Alacant us invitem, doncs, a conèixer i difondre la història del nostre poble, la nostra història i, al mateix temps, a reforçar l’ús del valencià en totes les situacions per a fer realitat la declaració i les intencions de l’ONU. Tenim motius, com tots els pobles del món, per a estar orgullosos de la nostra història i de la nostra llengua. Usem-la, i així ajudarem els altres a parlar-la.

La societat valenciana necessita que les noves generacions estiguen més formades. Les Universitats hem d’estar a disposició de la societat i de les noves generacions d’estudiants per a oferir-los una preparació professional i humana que els permeta treballar amb garanties en aquest nou context de globalització en què vivim. Us animem, per tant, a continuar els estudis i arribar a la universitat. La Universitat d’Alacant i les altres universitats públiques valencianes us estem esperant.

Per acabar, us reitere l’agraïment a tots, i a la Fundació Sambori en especial, per haver fet possible els premis Sambori i per haver vingut hui ací. Sigueu tots benvinguts a la Universitat d’Alacant.

Moltes gràcies.

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464